måndag 13 september 2010

DT-alster, scrapträff och födelsedagskort

Alster 71

Idag bloggar jag ett DT-alster hos BeWed igen, kila över och spana in mitt romantiska vintage-kort!

I helgen var det LinköpinScrap igen, med platser för 50 scrappare. Jag var bara med i lördags, mer orkar jag inte. Jag fick gjort 5 alster om man räknar namnskylten, och det gör jag ju! Nu har jag inte fotat den idag, det glömde jag, men den kommer senare. Jag började med att göra två kort, sen blev det faktiskt LO:s fast jag inte trodde att jag skulle hinna, en LO tog 20 minuter, puuuh! Rekord. Sen såg jag att jag hade 12-13 minuter kvar av tiden, undrade om jag skulle testa att slå mitt nya rekord??? Först får ni se mitt första kort...
Alster 67

Använde papprena jag vann förra helgen i Nol på en blå stomme, en journalingruta som jag monterade ordet "Hej" i, utstansat i en bit av en primaförpackning. Doodlade svarta streck på bokstäverna, monterade limebling i hörnen, ett organzaband tvärs över... klart! Här hemma lade jag sen till doodling runt papersmattorna med, tyckte det såg lite tomt ut.

Alster 68

Nästa kort jag gjorde, bestämde mig för att använda mina nya julstämplar. Stämplat med VersaFine brun, och sen klippt ut/rivit ut och chalkat. Lagt pappret dubbelt i övre hörnet, och vikt ner det ena med en brad. Halvpärlor i hörnen, som jag fick ta av Martha, bruna platta blommor (tack Martha, igen) som grund för den underbara rosen från Kort & Godt. Spets jag fick i min födelsedagsswapp, en bred beige och en brun spets. Här vann jag ett litet pris på lottning.

Alster 69

Här är LO:n som tog 20 minuter att göra. Ville ha en bakgrund till fotot men kunde inte komma på nåt, då hade Martha den brillianta idén att göra en matta genom att dra med en distressdyna direkt på pappret. (Ni får ursäkta den dåliga färgåtergivningen, jag har trixat fram och tillbaka, men det blir inte bättre. Cardstocket ska vara vitt i grunden.) På med fotot, doodlade ett svart streck runt. Monterade på en remsa blommor, träd, moln och sol från ett stickersark Leia ville ha - så jag fick ju köpa nytt till henne med då... Skrev titeln "bus" med thickers, för den tjejen är full i bus för jämnan. Idag skrev jag lite journaling runt fotot.

Alster 70

LO:n som jag försökte sätta nytt personligt rekord på, vad tror ni det blev?? Ja vi kikar först vad jag gjort.. Använt ett av papprena i goodiebagen, hydrangeas från Martha (hoppas du får glädje av de blommor du fick av mig som tack), pärlswirl, och en liten journalingruta instucken under fotot. Nu har jag ju gjort lite mer på denna här hemma, nytte ut "gos" bokstäverna mot thickers, skrev ut "mamma" med mitt eget handgjorda alphastickers, doodlade med svart runt journalingruta och foto, och runt hela LO:n. Sen drog jag med vit penna innanför kanten på journalingrutan och runt de övre bokstäverna. Även svart penna runt "mamma", och runt "gos". Den blev bra tycker jag.

Ja just det ja, skulle ju berätta hur lång tid det tog för mig att göra denna - 7 minuter!!! Lägg sen till 5 minuter av fuxande här hemma, men är ju ändå rekord igen. Kul!

Jag min toka missade att fota ett födelsedagskort förra veckan, så Lilltolen, ditt kort har visst kommit fram! Jag fick också en lite eftersläntrare..

Från vänster: Camilla & Lilltolen

Nu är det dags för lunch, så kommer fler bilder senare ikväll eller i morgon.

8 kommentarer:

 1. Massa fint! Kul med de olika stilar du visar upp :-)
  Min favorit är, kanske lite överraskande, Hej-kortet. Gillar det jättemycket! Så friskt och härligt, enkelt, men arbetat.

  SvaraRadera
 2. Vad en massa fint du skapat :)

  Kram Gurkiss

  SvaraRadera
 3. Tack! så hjärtligt för det fint insagna paketet med kort som du tillverkat..man blev rörd! =) Det var som julafton!
  kram

  SvaraRadera
 4. Wow! Vilken snits du har och vad bra dina saker blir trots dina rekord. Jag beundrar ditt projekt med skapandet innan shopping. Och sen det allra viktigaste...
  <3 Du förgyllde verkligen min dag
  Tusen tack för den lilla paketen som kom på posten idag!!!!!! Jättefin förpackning och mycket fint hängsmycke och ännu finare tanke =)
  Många kramar Lena <3

  SvaraRadera
 5. Jag gillar dina Lo´s! Det behöver inte vara så mycket på för att det ska vara fint. Ge dig på en väska, det tycker jag, ska bli kul att se hur din blir! Kram.

  SvaraRadera
 6. Wow vad mycket snyggt....favoriten blev det översta kortet. Grymt fint!!

  SvaraRadera
 7. Vad mycket snyggt - gillar bus, hejkortet och mys allra bäst. Roligt att mitt kort kom fram ändå. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina alster du gjort! Jag blev speciellt förtjust i vintagekortet :)

  Kram Sara

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.