söndag 19 september 2010

Julkortsutmaning hos Altheas Mix

Nu har även jag hoppat på Altheas julkortsutmaning! Man ska göra ett julkort i veckan fram till lucia, nu är ju inte utmaningen nystartad, men man kan hoppa på när man vill - bara man gör ett varje vecka sen. Denna veckan tyckte jag att de hade så bra tema, så därför valde jag att gå med nu: temat var vitt och brunt! Mina favoritfärger!!

Alster 73

Jag stansade ut en dubbelvikt stomme i vit cardstock med min nyaste nestie Labels eight. Stansade ut nästa nestie i brun cardstcok, och nestien efter det i mönsterpapper. Nu är snart det mönsterpappret slut tyvärr, det är svagt, svagt noter på bakgrunden, och mörka bruna prickar. Älskar det pappret!! Tjockt och härligt är det med, dubbelsidigt, även om jag tror att jag aldrig använt baksidan. Sen stansade jag ut ännu en nestie i akvarellpapper, lät pappret ligga kvar i nestien när jag stämplade, så jag fick vita, rena kanter runt motivet. Färglade Vilda's tomte med tombows, och färglade även bakgrunden, alltsammans i härliga sepiatoner. Mönsterpappret fick en underbar spets draperad undertill, för lite höjd. Stansade sen ut några retroblommor i brun cardstock. Monterade underbar washitejp poå vanligt kopieringspapper och stansade ut en stor och en mellanblomma, och monterade ihop dom med en stor, rund brad. I cardstocks-blommorna monterade jag mitt första alcoincs-experiment!! Tog två stycken silverfärgade snöflingor och färgade in med Copper, och när jag ändå höll på och kladda, så färgade jag in några vita halvpärlor med samma färg. Så en snöflinga och en halvpärla med Copper i varje blomma, sen Copper-halvpärlor i hörnen på mönsterpappret med. Alla kanter är chalkade och glittrade med Chestnut Roan och glitterlim Cinnamon. Det var riktigt kul, men kladdigt, så det lär bli fler färger inköpta senare.

4 kommentarer:

 1. Åh, det är så vackert det där kortet!
  Jag hade ju glömt att det skulle vara vitt också, så jag sprang iväg och slängde på vita band till kulorna- en nödlösning för att få med det vita.
  Lycka till till oss! Borde fortsätta med att träffas för att göra julkorten till Althea :-)

  SvaraRadera
 2. Välkommen till julkortsutmaningen!
  Kram Mita - Altheasmix

  SvaraRadera
 3. Jättefint julkort. Det märks att det är dina favoritfärger. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. wow, så fint kort! Massor med läckra detaljer!!!

  Vart går label eight köpa?, jag hittar den ingenstans... =0(

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.