onsdag 22 september 2010

Sista alstren i 100-utmaningen

Ja, gott folk, igår gick jag ju i mål!! Jag skapade 100 alster på mindre än två månader, helt sjukt!! Aldrig trodde jag att jag skapade så mycket... nog har det blivit lite sånt som inte skulle gjorts annars, men då skulle det ju gjorts senare. För jag sade förra julen att jag skulle ha handgjorda julklappsetiketter denna julen, så de passade jag på att göra nu då. Snabbt, smidigt och enkelt tickade räknaren på, när jag gjorde etiketterna. Ändå är de ganska arbetade. Så här kommer de sista alstren fram till 100, håll till godo!! (Jaa, förutom ett alster då, som är en födelsedagspresent till en swapp på SS, så den kan jag inte visa förrän i mitten av oktober!!)

Alster 80-81

Dessa korten är till SS's julkortsutmaning denna månaden, nio julkort med temat spillbitar. Jag har använt förra årets julpapper, och förra årets stämpelmotiv. Jag lärde min kurs hur man maskade motiv, så paketet är mitt, men både Tomas tomte och texten är lånade stämplar.

Alster 82
Ett kort till, till den utmaningen... hade ett ark med stickers som matchade BG's serie Eskimo Kisses, och såg för mig hur denna blomman kunde bli vacker om jag klippte isär grenarna och vek dem växelvis uppåt och neråt. Limmade fast röda pärlor i mitten med glossy accent, som jag sedan lade glitterlim på, glitterlim runt alla kronblad. Men sen blev det ändå inte som jag tänkt mig, så jag ska fixa lite på detta, fick ett tips av väninnan att stoppa in gröna blad mellan kronbladen, så den vita stommen inte syntes. Det ska testas, orkade bara inte göra det innan jag fotade.

Alster 83-84
Dessa är också till den utmaningen, bilderna var ett papper fullt med små bilder, perfekt till att göra enkla julkort. Bruna julkort, min favorit!! Knutit brunt snöre runt, och hängt i en guldig hjärt-charm, pearlmaker i hörnen. Har även lagt glitterlim diamond på snön i motiven, men det syns nästan inte alls på fotot, tyvärr. Det glittrar underbart i verkligheten.

Alster 85
Sista spillbitskortet, ett större kort, 15x15. Testade min nya stämpel från Reprint, stämplade den med VersaMark och embossade med guld. Drog sedan kanterna på toppern i embossingdynan, drog med embossingpenna på kortstommens kanter, och embossade sen allt med guld. Pearl maker i hörnen, tyvärr brun, jag såg fel i all hast. En underbar blomhörna med fådd ros av Martha, och mina sista bruna körsbärsblommor. Och så naturligtvis, glitterlim på blomgruppen. Ett guldkantat organzaband under toppern, och kortet är klart. Ganska enkelt men ändå vackert, stilfullt och relativt snabbt gjort.

Alster 88
Här är mitt bidrag denna månaden till SS's månatliga BoM-utmaning. Jag scrappar dessa i 15x15, blev inspirerad av en tjej som gjorde dom i 6"x6", men ville inte riktigt kopiera henne rakt av, därför valde jag 15x15 cm...  Kul format, det går fort att göra en LO, men det kan också vara lite klurigt att få plats med det man vill ha med. Så man får tänka lite annorlunda, men å andra sidan får ju fotona stor fokus... Jag har clearembossat spindelnätstämpeln från Tim Holtz, sen distressat hela arket med black soot. Vit gasbinda under foto och dekorationer, fotot med en liten vit kant kvar runt, sen en svart matta och en vit matta, för att lyfta fram det lite mer. Klippte ut en bingobricka ur ett TH-papper, och skylten "sugar of lead" ur ett annat. Sydde fast titeln på symaskin, och använde en ruta ur ett annat TH-papper till att skriva journalingen på: "Hösten 1997. Min spindelfobi hade blivit ett handikapp, jag blev förlamad & skräckslagen bara av en bild. Många, många år kämpade jag på egen hand med att vinna över fobin. Små, små steg, som till slut ledde till detta: jag håller i en tarantella, och är inte längre rädd för spindlar." Sen stämplade jag upp två biljetter på vitt albumblad och smutsade ner dom, och stämplade "encourage your hopes not your fears" på baksidan av ett TH-papper, som jag sen rev i kanterna. Markerade med vit penna runt... tyckte texten passade så himla bra till denna LO, eftersom jag bestämde mig för att göra slut på min rädsla. Drog med en vit penna runt kanterna för att rama in LO:n.

Alster 90-100
Till sist de julklappsetiketter som gjorde att jag gick i mål! Brun cardstock som stomme, förra årets julpapper, stämplat "till, från" med Reprints stämpel, Vilda's hemliga julkit stod för den runda stämpeln, där det står "julafton 24 december". Tyckte den kunde passa bra! Sen har jag tagit olika chipboardfigurer, lagt på decoupagelack, och sen tryckt dit gamla boksidor. Lite glitterlim runt alla kanter, guld på ca hälften, och cinnamon på resten. Till sist ett tjockt kraftsnöre i hålet, så var det klart! Riktigt snyggt, om jag får säga det själv.

14 kommentarer:

  1. Wohooooooooooooooooooooo! Wow vad du hunnit mycket bara sen igår. Imponerande. Och redan gjort 100 alster. Jätteduktigt.

    SpindelLO'n blev jättetuff!
    För att inte tala om julklappsetiketterna. Det andra var också jättefint, men de var mina favvisar.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka vackra julklappsetiketter! Och stort grattis till att du nu är i mål :-) Vad blir första shoppingen?? Antar att du hunnit sukta efter en hel del hihihi :-)
    Kram kram!

    SvaraRadera
  3. JÄTTESTORT GRATTIS! Vad du har jobbat på bra, som redan nått i hamn. Nu har du väl en låååång inköpslista... Själv har jag kvar en hel del innan jag nått 100 alster, men jag jobbar på det.

    Jag gillar alla dina alster i detta inlägg, förutom SPINDELN!!!
    Jag har också spindelfobi, men jag skulle ALDRIG ta en spindel i mina händer. ALDRIG!!!

    Ha en riktigt skön dag.

    Kram // Kikki

    SvaraRadera
  4. Oj va du är duktig, bra jobbat!!

    SvaraRadera
  5. Det är helt otroligt hur du lyckats skapa såå mycket på så kort tid. Det skulle jag aldrig klara...

    Super fina kort, tag osv du gjort...

    kram kram Gurkiss

    SvaraRadera
  6. Grattis, grattis! Måste börja med att säga att du ska ha beröm för att du klarade hålla spindeln efter att ha jobbat med din fobi. Jag och maken ska åka till Thailand och jag har samma fobi... Hur ska det gå? Vilka snygga alster du gjort. Jag jobbar oxå på att ha handgjorda julklappsetiketter i år. har du nåt speciellt nu som du önskar shoppa? Ha en trevlig avslutning på veckan! Kram, Lena

    SvaraRadera
  7. Men gisses vad du jobbar på!
    Själv har jag bara kommit till 11 eller nåt.....

    Jättefina julkort !

    Kram Marina

    SvaraRadera
  8. Inte bara sprutar det ur dig alster..dom e alldeles underbara också!!! U go girl...hade jag satsat pengar på dig som jag sa då hade jag ju varit en knös nu...och bjudit dig på spa...för det kan du behöva nu tror jag!!
    Hoppas allt är väl och albumet far med postis i morgon!!
    Kramar Lina

    SvaraRadera
  9. WOW! Stort grattid till att du klarade utmaingen! Skall det bli skoj å köpa massa scrapsaker nu?! ;)
    Superfina alster, jag verkligen vrålgillade de sista etiketterna! Sååå snygga, liftvarning! (när jag kommer åt mina chipbords/dies, det mesta ligger nedpackat nu)
    oj va jag babblar på, hihi..
    kommer du till gbg på mässan förresten? visst sdågs vi där förra året?
    kram på dig !

    SvaraRadera
  10. Oooooo WOW vad du duktig du är som klarade utmaningen! Och så snygga alster sen.

    Ha det gott!
    kramis Pernilla

    SvaraRadera
  11. Attans vad du ligger i tjejen. Har ju själv inte ens börjat tänka jul...kanske på tiden.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Du sätter mig i ett dåligt ljus. Borde kanske byta alias... Problemet är ju att jag inte har så mycket tid för pyssel just nu, måste ju sova också...tyvärr. Dina julkort och de sista etiketterna är super fina. Ta hand om dig och familjen nu! Kram.

    SvaraRadera
  13. Underbar layout!!!
    Å grattis igen till att du är i mål!
    Kram

    SvaraRadera
  14. 100 alster!!!! helt otroligt... det är ju ett mål som jag omöjligen kan sätta upp - för jag skulle ju bli så besviken på mig själv för att det skulle ta sån tid.. o tänk att inte få sätta händerna i det nya man plockar hem till butiken... näe, d går bara inte... :;-)...

    well - ang skäraren - är den nog på g snart... den skulle skickas inom en vecka - och jag hoppas att den kommer nästa vecka... d skall bli spännande att c vad de gjort för förändringar... :-)

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.