fredag 15 oktober 2010

De sista CC-alstren

Så kommer de sista DT-alstren här... Idag utses vinnarna på SS, men jag har inte haft omröstningarna med mig denna gången. Inte konstigt, för det var många, många bidrag inlämnade, det ena finare än det andra. Idag är det mina LO:s jag visar upp, sen har ni sett alla alster.

LO:utmaningarna:
Färgutmaningen
Alster 1

Skapa en LO i kalasfärger, det vill säga färgglatt. I barnutmaningen var det ballonger de skulle ha med, och det fick mig att tänka på detta foto, från min sons första skoldag. De släppte ballonger, och cirklarna som rör sig över hela LO:n ska symbolisera ballongernas väg upp i luften. Har stansat ut dom genom att lägga flera nesties tillsammans på en bit cardstock, på så vis blev det en cirkel utstansad i den första cirkeln. Mindre jobb för mer material!! Har doodlat lite runt några av cirklarna, satt svarta halvpärlor på den med journalingen i - som jag skrivit direkt på pappret. " ~ 1:a skoldagen ~ På första skoldagen släpptes ballonger upp i skyn. På varje ballong satt skolans adress i ett snöre. Förhoppningen var att någon skulle hitta en ballong, och sända en hälsning tillbaka. Hösten 2005". Bara det att i efterhand har jag upptäckt att det var 2004 de hade ballongsläppet, när de började 6-års... fast det var ju på skolan det med, så titeln blev ju inte fel, bara årtalet. Fotot har jag slipat i kanterna och sen monterat på svart cardstock. Skrev titeln med två olika alfabetsstickers, doodlade en ram runt hela LO:n. Trots att den är ganska enkel gick det inte alls snabbt att skapa denna, det tog ganska lång tid faktiskt.

Liften
Alster 2

Här liftade jag att det var så många små foton, passade utmärkt till dessa små som jag framkallat på Crimson. Inte så värst billigt, men oj, vilken kvalité!! Supersnabbt desutom! Jag beställde framkallningen på en lördag eftermiddag, och på måndagen låg de i min brevlåda! Så fin kvalité, färgåtergivning och yta, så detta kommer jag att fortsätta med - i alla fall när jag vill framkalla flera små kort. Här är min lilla tjej förra sommaren, när hon fick hälsa på grannens marsvin. Åh, vad lycklig hon var, när hon fick klappa, pussa och hålla det lilla (stora!!) marsvinet i sin famn! Jag har klippt ner en journalingruta, som jag låtit sticka ut upptill och nertill, men lämnat den tom, eftersom jag i skapande stund (och skrivande) inte kunde komma ihåg vad marsvinet hette. Pappret är ett av de cardstock som min vän Lina gjorde åt mig på träffen i Nol, så underbara papper hon gjorde!! Hon har distressat och stämplat direkt på vit cardstock, då blir det så här fint. Jag chalkade en gammal duk och hade som fotomatta, har mattat fotona på kraftpapper och chalkat kanterna. Det stora fotot till höger, där hon håller marsvinet i famnen, sitter på distanstejp för att komma upp lite, vara lite mer i fokus än de andra - det syns bara inte så bra på bilden här. Stansade ut fjärilar med MS underbara stansar, tack Kerstin för lånet av monark-fjärilen!! De stora monarkfjärilarna har strasstenar på ryggen, och sen har alla fått glitterlim på vingarna. Har dessutom följt swirlarna i pappret med glitterlim rock candy för att förstärka dom lite.

Rubriken
Alster 8

Här skulle man ha med titeln "Min bästa födelsedag", och eftersom jag inte hade nåt passande kort på mig, så fick det bli ett på Leia, när hon fyllde 1 år. Denna gjorde jag när det bara var 1,5 timme kvar på tiden, så det blev till att jobba fort. Jag jobbar på ett familjealbum där LO:na är i storleken A4, så där får denna passa in. Stommen är brun cardstock, Pion Design mönsterpapper, som jag rivit, chalkat och doodlat. Brun fotomatta till det vackra kortet, gamla boksidor, rivna och chalkade, monterat ovanpå en gammal spets. Lackade på boksida på en stjärna från Inkido med decoupagelack, filade lite i kanterna och på själva stjärnan, chalkade kanterna och doodlade stygn. Monterade halvpärlor i hörnen på stjärnan, fotot och LO:n. Stansade ut MS-fjärilar i kraftpapper, chalkade, doodlade och monterade halvpärlor som kropp.

Skissen
Alster 9

Här hade jag inte mycket tid kvar alls, men det gick bra ändå. Man skulle följa en skiss med många cirklar på. Skar till ett grått cardstock i A4-format, detta formatet är sååå kul att jobba med! Stansade kanten på ett vitt cardstock med min EK stans, något smalare än det gråa cs'et. Maskade och sprayade en cirkel med glimmer mist, lade sen på TH's masker och distressade runt dom. Mattade fotona med samma gråa cs, monterade dom på cirkeln, och skrev journalingen i den lilla biten som blev kvar emellan. Sen hade jag inga stickers alls som räckte till rubriken, så då fick jag skriva för hand. Tur att jag ska till Patricia på handstilskurs på söndag, för detta skulle jag behöva öva på!!


Min sons kort, som han gjorde till barntävlingen. Det skulle vara ballonger på kort eller LO, och han hade först svårt att komma på vad han skulle göra. Vi pratade om att han kunde göra ett födelsedagskort, och till slut blev det ett till väninnans son, som fyller år idag!! Grattis Oliver!! Han har valt papper, gjort allt jobb och så själv, jag var enbart vägledning åt honom. Håller tummarna för honom!!

3 kommentarer:

 1. Hej vännen!

  Åh vilka underbara skapelser! Du är ju bara för duktig hela du! ;) Kul att du kikade förbi, jag blir alltid lika glad när jag ser att det är du som kikat in för allt du skriver betyder verkligen något för mig då du är ärlig & en otroligt gó vän.

  Jag menar många skriver ju bara något för att! Det blir liksom lite ytligt. Sen är det väl så att eftersom vi vet mer om varandra nu så kan man skriva mer till varandra. Andra kanske inte har samma bakgrundsfakta.

  Jag har just uppdaterat scrapbloggen så titta gärna förbi! =) Jag har gjort en lite steampunk inspirerad lo utan text där dekosarna utgör ett stort budskap. Nu blev du nyfiken va, haha! ;)

  Ha nu en riktgt skön helg, kram Ulrica

  PS. Jag tänkte maila oxå.

  SvaraRadera
 2. Hei,
  jeg fant den fine bloggen din idag og har lagt meg til som følger, for her var det mye fint å se.

  Kortet som din sønn har laget er veldig kult. Imponerende!

  SvaraRadera
 3. Du gör så mycket fint Linda..herre jisses!! grattis till vinsten med härliga Lo nedan!! Inte konstigt alls och den är du VÄL värd!!! Och va kul att se vad du gjort med mitt mönster papper mycket läckert och fint färgval till!! Älskar ditt skapande!!!
  kram kram Lina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.