tisdag 19 oktober 2010

Lite nytt scrapp...

Att altra chokladkartonger är nog det mest tacksamma att jobba med tror jag, dels är de ofta fyrkantiga, de är stabila, men så blir de ju så uppskattade av mottagaren med! Jag brukar göra två varianter när jag altrar chokladkartonger; den första varianten, som ni får se här, där man drar av altret som ett fodral för att komma åt chokladen. Den andra varianten är knepigare men mycket rolig när den lyckas, då använder jag en kartong där man kan öppna locket på asken (chokladen är fortfarande förseglad under locket, typ Noblesse) och den blir då användbar som förvaring efter att chokladen ätits upp. Men idag bjuder jag alltså på fodralvarianten.


Jag har utgått från den fyrkantiga, tunna asken Merci, som finns i olika smaker och storlekar. (Detta är veckans DT-alster till BeWed.)

Alster 13

Jag började med att mäta hur bred kartongen var på ovansidan (kanterna sluttar svagt inåt på denna asken, därför mäter jag ovansidan) och skar till ett grått cardstock. Sen skar jag till en skarvbit, eftersom hela cardstockets höjd inte räckte runt asken - men det gör inget alls att ha en skarv på baksidan, bara den är väl gjord. Jag rev sen cardstocket i sidkanterna, chalkade och doodlade stygn med grå penna. Skar till det läckra mönsterpappret så att det var något mindre än ovansidans cardstock, och behandlade det på samma sätt.


Sen monterade jag på ett guldigt sidenband, limmade ihop ändarna på askens baksida. Monterade sen på ett brunt organzaband ovanpå, på samma sätt. Stumparna jag då fick över stack jag under banden på ovansidan, och gjorde en enkel knut. Därefter trimmade jag ändarna genom att klippa dom snett. Nu ser det ut som om jag har knutit ihop banden på ovansidan, men knuten blir snygg utan problem och bandet ligger snyggt hela vägen. Snabbt, snyggt och enkelt!


Sen dekorerade jag hela asken med en hel flock fjärilar i olika storlekar och former. Vissa utstansade i kraftpapper (cuttlebug die), andra i det grå cardstock jag hade som stomme (Martha Stewart punchar), och ytterligare några som jag klippt ut från det matchande underbara pappret i denna serien. Chalkade alla fjärilar, och de stansade doodlade jag med svarta stygn efter att jag chalkat dom. De utklippta fick bara lite chalk på sig. Sen glitterlim runt alla fjärilar, halvpärlor på de större och pearl maker guld på de mindre. Halvpärlor i hörnen, så var det klart! En smidig present att ge bort som tack, krya-på-dig, eller bara för att. Den är enkel, men kan arbetas precis hur mycket man vill, denna ser enkel ut men ligger faktiskt en hel del arbete bakom innan allt var klart.

I helgen fyllde en av tjejerna i födelsedagsswappen på SS år, och vi hade gått ihop några tjejer och köpt ett alfabet på eBay. Jag ville slå in det lite speciellt, så jag altrade helt enkelt paketet som alfabetet låg i.

Alster 74 &75 i förra utmaningen

Gjorde sen ett kort i samma stil, har använt papprena från October Afternoon, fram och baksida.


Förhoppningsvis kommer också en beställning fram till sin mottagare idag, en bloggvän har beställt en present till sin mor. Har jobbat med denna ett tag, så länge att mottagaren trodde jag glömt bort beställningen, men så var det ju inte så klart. Nu ska jag bara sätta mig ner och beräkna vad allt kostade, så visar jag hela alstret när jag vet att det kommit fram och är fritt fram att visa.

5 kommentarer:

 1. Vilken fin present!!! Både insida och utsida!!! Och jag har ju läst på SS att hon blev SUPERGLAD! LOL!!!

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig Linda! Så fina saker =) Vilken kul ide' med presenten ni gick ihop på.
  Kram, Lena

  SvaraRadera
 3. Oh, gillar det poetiska i burpappret täckt av fria fjärilar :-)
  Väldigt fina saker du gjort!

  SvaraRadera
 4. Del altrade asken är verkligen jättefin :)

  SvaraRadera
 5. Du är helt FANTASTISK!!!
  Allt du gör är så otroligt fint och genomtänkt. Jag blev såååå nöjd med presenten till mamma och hon kommer att blir rejält överraskad och glad!
  TACK snälla du!!!!!

  STORSTOOOR kram från Eva

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.