tisdag 12 oktober 2010

Fler CC-alster

Här kommer några fler alster jag gjorde under helgens CC...

Kort-utmaningarna:

Skissen
Alster 4
Man skulle följa en ganska enkel skiss, men jag hade ingen lust att skapa ett grafiskt kort... så jag skapade ett grafiskt vintagekort!! Sydde på spets i fyra rader, färgade in ett crepeband med glimmer mist och sydde på det ovanpå. Färgade in en grungeboard-skylt från TH med alcoincs och monterade med skruvbrads. Doodlade med svart penna, klippte ut "Hej" med mitt eget alfabet, chalkade kanterna, doodlade och lade på glossy accent på varje bokstav. Stansade ut en MS fjäril, chalkade och doodlade kanterna, monterade halvpärlor som kropp. Chalkade och doodlade kanterna på kortet, halvpärlor i hörnen. Himla kul sätt att göra kort på!!

* ~ * ~ *

 Alla goda ting är 4
Alster  5
Eftersom SS fyllde 4 år, så skulle vi skapa ett kort där 4:an var i centrum. Lite knepigt, om man inte har något barn som ska fylla 4 år. Men det löste sig ändå, väninnan spann loss på allt möjligt med ordet "for", och det blev "Love you 4 ever". Jag har stansat ut tjock kartong med spellbinders, vilket inte gick hela vägen igenom, men det sista klippte jag. Körde den sen i TH's embossingfolder swirls, stämplade swirls runt kanterna med brunt chalk, och färgade även in embossingen och kanterna med chalk. Stansade sen ut en storlek mindre i ölburk, debossade i CB folder (vände helt enkelt metallen åt fel håll, men det gjorde ju inget), färgade in med alcoincs, stämplade swirls runt kanterna med staz on. Stora svarta halvpärlor i hörnen. Knölade på washitape på svart kartong och stansade ut "love" i QKAquarius. Doodlade med svart penna runt för att markera dom lite mer, satte highlight med vit pearl maker. "You" stansade jag ut med dymon, och la glossy accent på. 4:an är en thickers QK Metro i kraftcardstock, doodlade och satte highlight med svart penna. Målade ett trähjärta med gesso, la på ganska mycket så att det blev lite struktur på det. När det torkat stämplade jag med en scriptstämpel och brun chalk, chalkade kanterna och lade glitterlim cinnamon på. Knöt i lite kraftsnöre. Detta kortet är enkelt, alltså inte öppningsbart, för jag tyckte att framsidan sa allt, och så klart var det min man som fick det - som ett tecken på min uppskattning över att jag fick sitta så många dagar med mina vänner och scrappa, medan han tog hand om allt annat. Riktigt kul med, med så olika, mixade material!

* ~ * ~ *

Mönsterbart
Alster 6
Idéen till detta kortet kläcktes när jag gjorde grunden till bokstäverna till ovanstående kort. Man skulle göra ett kort helt utan mönsterpapper, så jag täckte en hel matta cardstock med washitape och chalkade över hela ytan. Monterade det på tjock kartong, det enda som fanns tillgängligt - baksidan på mitt anteckningsblock! Monterade på spets och sidenband, stämplade magnoliastämplar i sepiatoner, glittrade med cinnamon och lade pearl maker guld i hörnen och på hjärtat på flickans vantar.

* ~ * ~ *

Liften
Alster 10
Stomme i duvblå cardstock, Pion Design mönsterpapper, fram och baksida. En vacker bild utskriven från nätet, alla kanter skrapade, chalkade med brunt, och glittrade med cinnamon. Spets, rosor från Kort & Godt, biljett och pearl maker guld i hörnen.

3 kommentarer:

 1. MMMMMM, bara njuter av allt fint!!!
  kram vännen!

  SvaraRadera
 2. Ja, så fint, så fint!
  Min favorit är nog ölburkskortet, så himlans snyggt! Den röda färgen blev så mustig.
  Sista kortet är också helt underbart, men får nog gå in som tvåa :-)

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.