tisdag 12 oktober 2010

Några CC-alster, och veckans DT-alster


Full CC-aktivitet pågår...

Nu i helgen som var hade Svensk Scrapbooking CyberCrop för att fira sin 4:e födelsedag. Klart vi ville fira det, så vi satt några stycken tillsammans och scrappade. Det gick lite segt för oss alla i början, den ena väninnan hade aldrig tävlat alls förut, och den andra väninnan hade aldrig varit med på CC förut. Vi peppade varandra när det gick trögt, kom med tips och idéer... Det slutade med att min väninna som aldrig lämnat in nåt bidrag till tävling förut lämnade in två alster - visserligen via mig, men ändå! Min andra väninna och jag tyckte båda att det vore ju kul att göra alla 10 utmaningar, men vi insåg att vi aldrig skulle hinna...

Sen rann det bara på! Det slutade med att vi båda två lade in inom tävlingstiden att vi gjort alla bidrag!! Så himla kul! Just nu leder hon också med ett alster i omröstningen, skitkul! Jag tycker det är lite extra kul, eftersom hon kom in på scrap-banan genom min kortkurs, hon skulle bara göra nåt kort eller två, men egentligen lära sig lite knep för att piffa till sina betongtavlor. Hon började göra mer och mer kort, gjorde lite alter, skaffade sig en blogg, började tävla, gjorde sin första LO....... och nu leder hon alltså med sin tårtbit! Jag är STOLT! Får jag vara det? Jo, det tycker jag faktiskt att jag får, men jag är ju så klart ruskigt glad för hennes skull med, kika in till henne och se alla hennes coola alster HÄR!!

Jag satt till halv tolv i söndags med de sista alstren, laddade upp i sista stund, men fick med alla i alla fall. Gubben gick lite sur och lade sig, mitt bord var i en enda röra, jag hade bara tömt sängen så vi kunde gå och lägga oss. Medan han somnade gott satt jag alltså utschasad i köket och lade upp de sista alstrena - ögonen gick verkligen i kors innan allt var uppe.

Jag visar bara några alster här idag, nåt måste ni ju ha att komma tillbaka till. ;-)

Alter-utmaningarna:


Födelsedagspresenten
Alster 7


Altrade en chokladkartong till presentkartong. Ännu har den inget syfte, men den kommer säkert till användning, förr eller senare. Papper från Pion Design, metallhörn från Kort & Godt, blomma från Prima, som jag gjort om mitten på och monterat en vit pappersblomma och en underbar ros från Kort & Godt istället för de knappar som satt där. Ett band med text från Designat.

* ~ * ~ *

Tårtbiten
Alster 3

Papper från Pion Design ovanpå duvblå cardstock. Stansat en mönsterkant med Martha Stewart och embossat i swirl-folder för att det ska se ut som grädde. Spets på toppen, snöpenna runt om, blomma ihopmonterad av pappersblomma, metallblomma från Kort & Godt, stor ros. Nederst en blomspets, och sen en swirl som ska symbolisera grädde, embossat med vitt pulver. Alla kanter chalkade och glittrade. Fler CC-alster kommer senare...
* ~ * ~ *


Alster 11

Nu till veckans DT-alster, som fick vänta länge med att bli klart, för min pysselhörna var ju i ett enda stort kaos efter helgens galna pysslande. Men till slut, när mestadelen av måndagen gått, var jag klar med städningen, hade hittat min bordsskiva och pysselmojon, och satte igång. Nu var jag i alla fall tacksam för att jag gjort grunden redan i mitten på förra veckan, annars hade det blivit tungt.


En julgåva i gröna och röda toner blev det, man snurrar toppen för att öppna den. Stomme av ljusbeige cardstock, Bo Bunny mönsterpapper, band, miniros, pearl maker och glitter fulländade boxen.


Gjorde en tag till boxen, så man kan skriva en liten hälsning. Cardstock och mönsterpapper lika som på boxen, albumblad stämplat med colorbox chalk, samma som jag chalkat kanterna med. Glitter och pearl maker, och så häftade jag fast bandet. Denna var jättekul att göra, och ganska enkel när man väl fick kläm på det. Rekommenderas verkligen!

7 kommentarer:

 1. Så otroligt fina saker! Julgåvan älskar jag! Så fin! Kramar från Crea

  SvaraRadera
 2. WOW va fina askar Linda!! Du är skit duktig!!! Jag ska hålla tummarna för dig i omröstningarna!!
  Jag var inte med denna gången för annat kom ivägen men ska gå in och kika på allt fint!!
  Må så gott kära du!
  kram Lina

  SvaraRadera
 3. Jag tror att askar och boxar är din grej! Helt fantastiska. Den gröna är helt underbar! Tårtbiten var en rolig grej jag aldrig sett innan. Önskar att jag hade mer pysseltid bara, jag hinner nästan inget. Nu har jag bloggat vinsten från Altheas Mix. Kram.

  SvaraRadera
 4. Du gör ju så sjukt snygga saker! Den gröna asken är definitivt en vinnare tror jag. ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, de här grejerna är tokfina allihop!
  Jag kan omöjligt välja en favorit. Det syns vilken omsorg och tanke som ligger bakom projekten :-)
  Högsta betyg!

  CC:n- Jobbigt var det, men skitkul att vi ordnade ihop oss! Skitduktigt av oss båda att fixa alla tävlingarna (även om min paketinslagning var väl desperat :-D ).
  När vi packade ihop på lördagen hade vi ju bara kommit halvvägs på tre dagar, så jag trodde det var kört. Så kul det var när jag laddat upp mina grejer i tårtpingletråden och letade efter dig, skulle precis efterlysa dig då dina bidrag poppade upp. Vad var det- 6 minuter till godo eller nåt sånt :-D

  Ja, du får vara stolt- jag har en otroligt bra lärare :-)

  SvaraRadera
 6. Helt ljuvligt underbara......
  Kramar Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.