torsdag 11 november 2010

Allmänt nyskapat

Jag har mycket att visa upp nu, så jag får nog visa upp det i omgångar. Min väninna Nina bloggade ett tekniktips om spotlight-stämpling hos Scrappa Loss igår, kila in och titta! Efter att Nina sagt att man nog kunde ha detta på LO:s med, satte min fantasi fart!! Så jag gjorde spotlight på LO:s, fast med min egen twist!

Alster 41

Jag har gjort en LO till familjealbumet, alltså är den i A4-format, och kan ni se hur jag använt spotlight-tekniken?? Leia älskar ugglor just nu, så jag har köpt på mig en del ugglepapper den senaste tiden. I min födelsedagsswapp fick jag också ursöta ugglecharms, så en sån fick ju givetvis vara med här på. Detta är ett inspirationsalster till BINGO-utmaningen hos Scrappa Loss, där jag valt nedersta raden:  Journaling, blomma, 5 mönstrade papper & mist. Först har jag ett vitt cardstock som stomme, sen mönsterpapper 1p. Under fotot har jag mattat med mönsterpapper 2,3 & 4, och under detta sitter en utstansad kant, mönsterpapper 5. Stansade ut kanten med min ek success kantstans som ser ut som bubblor, och monterade ett brunt sidenband och ett lite smalare grönt sidenband ovanpå den stansade kanten. Gjorde en rosett med småstumpar av banden, och knöt fast ugglecharmen med natursnöre. Tre blommor som jag mistat med Silver sugar, monterade en halvpärla i mitten. Sen klippte jag ut en journalingruta, klippte en till något mindre och maskade med, och sprayade med samma mist, så jag fick en silverram runt journalingen. "Mamma förhörde Lucas på multiplikationstabellen inför ett stort tabellprov. Leia ville också ha läxor, så pappa förhär Leia med. Hon kan så klart inget, utan gissar på tal hon hört Lucas säga. Det roliga är att hon ibland prickade rätt!" Ja, och hur var det nu då med spotlight-tekniken? Det finns ju inga stämplar här? Nej, jag har använt spotlight-tekniken på fotot istället! Först skrev jag ut ett svartvitt foto, sen skrev jag ut ett i färg. Skar med hjälp av nestabilities circles ut Leias huvud ur färgkortet, monterade det på en något större cirkel vitt papper, och sen med distanskuddar ovanpå det svartvita kortet, ovanpå Leias svartvita huvud. Riktigt effektfullt, blev det!

Alster 40
När jag ändå var igång gjorde jag en till LO med samma teknik, denna gång BoM-utmaningen på SS. LO:n är alltså 15x15 cm, det är det formatet jag valt på årets BoM-LO:s. BoM-utmaningen denna månaden var vilken filmroll man önksade att man fått, och jag  tyckte det kändes oöverstigligt... men så fick jag omedvetet hjälp av min väninna som sade att hennes drömroll bara måste ju vara Elisabeth Bennet i Jane Austens Stolthet och fördom. Då trillade poletten ner!! Ja naturligtvis!! Vilken tur att vi var överens Nina och jag, för det är mycket viktigt att det är just BBC's tolkning av boken, där Colin Firth spelar den buttre Mr Darcy, och Jennifer Ehle spelar den förtjusande Elisabeth Bennet. Ååååh, jag älskar både boken och filmen, helt underbara!!! Akvarellpapper som jag clearembossat och distressat, swirls i grungeboard som jag färgat in med alcohol incs copper, gamla boksidor, och ett infärgat storyteller-alfabet. Så ett svartvitt foto utskrivet från internet, och ett färgfoto utskrivet, med bara en utskuren cirkel på Lizzys ansikte. En tag har jag stoppat bakom fotot: " Den filmroll jag önskar att JAG fått! Ja, temat fick mig verkligen att fundera... Men jag älskar Jane Austens böcker, och särskilt Stolthet och fördom. Självklart finns den i DVD-hyllan, med de riktiga skådespelarna Colin Firth & Jennifer Ehle i huvudrollerna. Lizzy är helt underbar i denna filmen, så nonchalant mot den stackars motvilligt förälskade Mr Darcy. Så cool och självsäker skulle jag också velat vara! Tack Nina för hinten!"

För några dagar sen, när jag precis mailat iväg min ansökan till DT-callet hos Scrappa Loss, tog jag genast itu med veckans skiss. Jag tänkte att om jag nu inte kommer med, så ska jag i alla fall göra skissen. Men jag hann ju inte långt, innan det plingade till i mailen, och jag var med! SÅ LO:n blev liggande lite, men efter några vändor blev den dock klar ändå.

Alster 34

En A4-LO till familjealbumet, med mig, Leia och min morfar på. Min käre, käre morfar, som har kämpat mot kampen altzeimers + parkinson i många, många år nu... en bra bit över 10 år är det i alla fall, säkert 14. Detta var nog sista gången jag såg honom där han mindes vem jag var, mindes nog för att hålla en diskussion tillsammans med mig, och sista gången han skrattade åt något jag sade. Nu rinner snart tårarna nerför kinderna på mig när jag skriver detta, han betyder så oerhört mycket för mig, älskade morfar, även om mormor och morsan inte tror det. Jag vill aldrig, aldrig mista honom, men som det är nu har han inget liv alls, han känner inte ens igen mormor... det vore skönt för honom att få vila nu. Så det var med mycket kärlek och mycket sorg, mycket skratt och mycket tårar som jag gjorde denna LO, som ett monument över min kärlek till honom. Ett gråblått cardstock som stomme, med Pion Design mönsterpapper, rivet och distressat. Två olika sorters spets, natursnöre, brads, snaps och öljetter. Storytellers alfabet som jag färgat svart och doodlat med vit penna, sen skrivit journalingen direkt på LO:n, mellan titeln: "Älskade morfar. En härlig stund, morfar skrattar med mig" Ja, inte mycket till journaling, men det är svårt att fatta sig kort när det gäller honom! Det jag liftat från skissen är upplägget med papper och dekorationer, och temat Härliga dagar. Men som sagt, så hann jag inte lämna in den, gjorde ändå klart den eftersom den betyder så mycket för mig. En mycket lätt-scrappad LO!

15 kommentarer:

 1. Jag är mållös! Allt du gör är så vackert. Jag gillar speciellt dörr/väggdekorationen och det blå kortet med fönstret! Kram.

  SvaraRadera
 2. Jättefin tolkning av detta med spotlight! Kul vinkling att använda sig av foton!
  Verkligen roligt att onsdagstipset kunde inspirera även en gammal scrapräv som du :-)
  Tack för att du länkade hit på ScrappaLoss, så fler får se!

  /Nina- DT ScrappaLoss ;-)
  http://scrappaloss.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Men kära hjärtanes, så inspirerande jag tydligen är! Hör ni det nu alla som söker ny DT-medlem? Jag är så inspirerande! ;-) Nästan helt lös och ledig är jag också!

  Jättefina grejer, Linda!
  Himla kul med spotlight på foto, det blev kanonsnyggt!
  Gillar att du har just dessa 3 alster i samma inlägg, för de är alla lindiga, men visar på din mångsidighet :-)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kikar in för att se alla som är med i årets julswapp.
  Kul att vi blev så många.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kolla in tillägget jag gjort i mitt scrappalossinlägg!

  SvaraRadera
 6. Hej !
  Kikar runt till alla som är med i Julswappen. Kanske blir du MIN eller jag DIN tomte? Spännande.

  Vilken fin Lo du gjort med älskade morfar...
  Kramar från Petra

  SvaraRadera
 7. Hejs!
  Kikar in och ser vilka som är med i ´Julswappen :) och vilka härliga saker du gör! kram och ha en fin helg!
  Di

  SvaraRadera
 8. Som de andra är även jag inne och kikar runt hos alla swappvänner.. Såå spännande det ska bli att se vem som är ens tomte.. Ha det så bra.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 9. Helt underbara alster du har gjort Linda! Och jag förstår att Leia är i en "uggleperiod", de är ju helt underbara!! Kortet med din morfar berörde mig mycket då jag vet hur mycket du älskar honom....Stor kram från Plingan

  SvaraRadera
 10. Wow - dette var virkelig flott!! Du er sååå flink!! Takk for inspirasjonen:)

  SvaraRadera
 11. Jätte fina. Jag har också gjort en morfar LO, med exakt samma titel. Samman träffande : )

  SvaraRadera
 12. ja bara älskar pappret på alsetr 41!! helt underbar LO

  SvaraRadera
 13. hej Linda!
  tack för titten! Du kämper på mot 100 ser jag!
  Hoppas allt är bra med dig!
  Kram lene

  SvaraRadera
 14. Wow vilka läckra alster du gjort på sistone!! Så coolt och snyggt det blir med spotlight-effekten! Har tidigare bara sett det med stämplar men det går ju så klart göra med foton oxå, måste testas! ♥ Kram Emmeli

  SvaraRadera
 15. Åh vilken härlig LO, hur har du gjort de fina kanterna runt om.
  Gillar verkligen hela
  Kram Marina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.