måndag 22 november 2010

DT-alster - enkla men vackra gåvor

Ett dekorerat ljus med cellofan runt är en mycket enkel men väldigt uppskattad gåva, perfekt i juletid när man behöver ha något med sig när man går bort. Nu har jag inte slagit in dessa i cellofan, för då skulle man inte se hur ljusen såg ut. Så ni får tänka er hur fint det blir med cellofanet runt.


Jag har valt ett högt blockljus, och sedan stämpat mitt motiv på ett enkelt lager servett. Det går lika bra att ta av de motivservetter man har hemma, eftersom man bara använder ett av de vita lagren. Eftersom jag alltid har kleenex i närheten, har jag istället valt att dela kleenexservetten och ta ett lager där. Stämplade på servetten med distressdyna faded jeans med den stora vackra stämpeln med tillhörande text. Sen rev jag ut de två, motivet och texten, ur servetten, så att jag hade minimalt med papper utanför motivet/texten. Lade båda bitarna på ljuset där jag ville ha dom, och rullade in i bakplåtspapper. Jag såg till att pappret smet åt ordentligt runt ljuset, och sen värmde jag med embossingfönen. Man ser när stearingets översta lager smälter och motivet går in i ljuset. Sen monterade jag på blå spets, en stor blå ros och ett blad. Lade glitterlim diamond på rosen, bladet och på snöflingorna i stämpelmotivet. Gjorde ett enkelt kort med distressruta, med samma stämpel och dyna. Rev sen pappret utanför distressrutan för att intrycket inte skulle bli så hårt. Monterade samma blå spets under motivet, en stor blå ros - denna gång på några utstansade snöflingor. Lade glitterlim på rosen och på snöflingorna i motivet.


Här har jag valt ett lite knubbigare och kortare blockljus, det är bra om man väljer tjocka ljus när man gör detta. Det går att elda ljusen, naturligtvis måste man ta bort dekorationerna när man kommer neråt, och man får absolut inte lämna ljusen obevakade, eftersom servetten faktiskt brinner upp när ljuset kommer ner till den. Det bästa man kan göra är att skära av motivet efterhand ljuset brinner ner. Här har jag stämplat de ljuva änglarna från Reprint tillsammans med jultext i aged mahogany. Monterat på vit spets, blomgrupp med knappar och blad, och glitterlim på blommorna och på änglarnas gloria och vingar. Ett kort till i samma stil, med distressruta. Glitterlim på både blomgrupp och motivet.

Jag måste visa er hur mysigt jag har det i min pysselhörna med! Vi var på julmarknad i lördags och kom fram till ett bord där en tjej säljer keramik. Hon hade jättefina saker, men främst var det ljuslyktorna jag såg. Maken såg dom med, och köpte en åt mig, för att jag skulle få ha inne hos mig här när jag pysslar!!


Nu är ju bilden lite mörk, men jag ville visa hur vackert det lyser i väggarna på lyktan. Den är så vacker, och jag är så glad över att jag fick den. Tack älskling!

8 kommentarer:

 1. Mycket läcker lampa :) Dom är ju som söta gubbar ibland ;)
  Vackra ljus modeller...Måste testa detta. Har aldrig gjort det, så det är väl på tiden ;)
  Hur går det med kedjan???
  Ha en bra dag.
  Kramen, BI

  SvaraRadera
 2. Åh så fint du gör!!!
  Och vilken julstämning där vid ditt bord. :)

  Jag har en liiiten fråga till dig ... om en beställning!! :)

  Kraaaaaaaam
  M I N D I
  ... som kikar in till alla i julswappen :)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du har det hemma Linda...önskar jag kunde vara där och dricka glögg med dig!

  Vackra ljus..båda två tycker jag med matchande kort! Yummy!!
  Jag julpyssla hemma vid köksbordet med en gullig liten york till sällskap...hon ska prompt ligga på en stol jämte mig och titta på!!

  ha en bra dag vännen
  Kram Lina

  SvaraRadera
 4. Åh så vackra khus du gjort linda och så bra beskrivning, tack snälla!
  Kram lene

  SvaraRadera
 5. Jättefina ljus du gjort! Gillar den blå, snygg stämpel.
  Grattis till vinsten av blogcandyn.

  Kram Pippin

  SvaraRadera
 6. Otroligt fina ljus och kort du gjort! Så kul att kunna ge bort båda samtidigt till samma person.
  Jag måste våga mig på det där med ljusen i år!

  SvaraRadera
 7. Du är så otroligt påhittig och duktig! Jättehärliga ljus!

  Kram Lotte

  SvaraRadera
 8. Åh vad jättefina ljus! Det verkar ju inte så komplicerat att göra dem. Jag får testa det nån gång.

  Så mysigt du har det i din scraphörna! Verkligen fin lykta.

  Ha det bäst!
  kramis Pernilla

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.