söndag 21 november 2010

Glömt bloggen lite...

Nämen detta går ju verkligen inte för sig, jag har glömt/inte orkat med att uppdatera här!!! Så kan vi inte ha det! Det har hänt en del sen jag uppdaterade med scrap sist, så nu får jag ta och jobba på ordentligt!!


Först måste jag bara visa lilla söta Leia, hur fin hon blev i förklädet jag ropade in på Tradera åt henne. Det var Stina som sytt ett gulligt förkläde och sålde det på Tradera till förmån för Rosa Bandet i oktober. Leia tycker det är roligt att hjälpa till i köket, och nåt förkläde hade hon inte sen innan, så det passade ju utmärkt då tyckte jag. När sen pengarna dessutom gick till en bra sak, ja så mycket bättre då! Och ni ser ju att hon blev glad för det, och att hon passar så himla bra i det - rosa och allt. Det fina kortet hon håller i har Stina gjort som tack för att jag bjöd på auktionen.

Sen har jag ju ett DT-alster sen förra veckan att visa upp. Jag hade ju en liten följetång där med min tändsticksask, och nu får ni se vad det blev för innehåll. För beskrivning, gå in till BeWed och läs mitt inlägg där.

Vad ligger i asken?

Är det ett album?
Alster 35
Ja, ett litet minialbum, med plats för anteckningar...

... om julklappar och julkort...

... och plats för fler etiketter på baksidan.

Sen ville jag skicka en liten höst/vinterhälsning till en vän... vad passar bättre en kulen, mörk novemberkväll än levande ljus? Ett teljuskort i höstfärger.

Alster 43

I utmaningsbloggen Scrappa Loss där jag är DT skulle vi tolka en skiss. Jag missade dock det finstilta..... tema blommor. Hrm.... man kan inte med godaste vilja hitta något som ens liknar blommor på mitt kort..... men nåja, det blev en bra motvikt till de andras blomalster i alla fall!! *skratt*

Alster 42

Ett maskulint grattiskort med distressruta, maskat med TH's klocka, och förstärkt den runda formen med glitterlim. Stämplat upp motivet och rivit kanterna på pappret, sedan distressat med samma dyna - weathered wood. Monterade en av TH's läckra klämmor överst på motivet. Häftade fast lite svart spets, limmade fast tryckknappar och nitar ovanpå, och skrev en distressad skylt att stoppa i ramen. Här kom min vän Cizas handstilskurs väl till pass!

Har fler jag vill muntra upp i mörka november... men kan inte nämna några namn eftersom de ännu inte kommit fram till sina mottagare. Jag ville ha en ursäkt för att måla lite med mina älskade Copic-pennor, de är helt underbara att måla med! Kommer att bli ännu bättre längre fram, när jag får möjlighet att fylla på min magra samling.

Alster 44

Kortstommen har jag stansat ut med mina nestiesar, och sen stansat ut mindre mattor i två toner blå cardstcok. Knöt ett vitt, rutband runt mattorna, och monterade sen på den söta minitjejen från TGF (The Greeting Farm). Blåa blommor med en halvpärla i mitten och pärlor av pearl maker i hörnen.

Alster 45

Ännu en uppmuntran... denna gång ett lite mindre kort, som inte är öppningsbart - i alla fall inte på samma sätt som ovanstående kort. Klippt med sicksacksaxen, rosatonade cardstock, rosa tjej och rosa halpärla i blomman, rosa pearl maker i hörnen. Mottagaren är något yngre, därav färgvalet.Jag skrev ju att kortet inte var öppningsbart på vanligt sätt, utan när man vänder på det hittar man detta: en liten överraskning. Några blommor jag plockat ihop, självklart rosa! 


Leia skapade ett Farsdagskort, och jag passade på att hjälpa henne så det passade in på SS's barnutmaning denna månaden - ett farsdagskort med slips. Hon har själv valt papper och dekorationer, valt placering på grejerna. Nu har hon en trög limflaska, så jag fick hjälpa henne klämma ut lim på grejerna, men resten har hon gjort själv. Längst ner i högra hörnet har hon "ritskrivit" (som det tydligen heter) "Till pappa från Leia". Tydligen är det mycket ovanligt att barn ritskriver, så jag blev så klart stolt när dagisfröken berättade att Leia just ritskriver, på utvecklingssamtalet jag var på i veckan. Lucas gjorde också det som liten, så jag har liksom inte sett det som konstigt alls... Det roliga med detta kortet är att hon har valt att dekorera med just ett flygplan - pappas jobb - och ett lok - pappas hobby! Blomman skulle egentligen inte alls ha varit med, men en misslyckad stämpling behövde gömmas tyckte Leia, så vi improviserade. Ett hjärta ville hon ha med också, så har hjärta och blomma fått lite glitterlim på sig med. Slipsen har hon klippt ut med min sicksacksax, jag ritade upp formen av slipsen på baksidan av pappret, och hjälpte henne styra liiite, lite - men klippte gjorde hon själv.


Lucas gjorde ju så klart också ett kort till pappa, samma modell fast något mer avancerad. ;-) Han har valt papper själv, det randiga pappret är dubbelsidigt, så det gröna på kragen är baksidan. Slips och papper är samma serie, "Pink Paislee - Bonfire", som han fick låna av mig. Bakom slipsen sitter en vit slips med hälsningen, sklipsen är fäst med dubbelhäftande tejp, och sen har han fäst ner skrortkragarna med brads. Streckat sömmar runt kragar och knappslå, ritat upp en bröstficka och två knappar. Det var en mycket glad och rörd pappa som mottog korten och paket från barnen i söndags - med en mycket stolt mamma ståendes bakom! ;-)

Nu har vi kommit ifatt skapandet en hel del - här kommer denna veckans DT-alster.


Två olika typer av memoblock, det ena enkelt att göra utan speciella verktyg, och det andra lite mer avancerat och behöver mer verktyg.

Alster 46

Först ut det enklare memoblocket... Vikt av cardstock, mattat med härliga, glittriga blingpapper. Dekorerat med spets, pearl maker och en helt underbar grupp med både "köpe"- och handstansade snöflingor. De stora vita som ligger överst i mittenflingan är Reprints snöflingor, sen är det mina egna stansade under. Har lagt glitterlim på alla spetsar, en blå blingbrad genom den största snöflingan, och clear blingstenar i mitten på de mindre - som för övrigt är Martha Stewart-stansar.


Insidan på blocket. Har mattat med ljusblå cardstock och mönsterpapper för att dels dölja spetsens fäste, dels sidenbandets fäste. Här kan man ju även montera en hälsning till mottagaren om man vill. Tog en remsa cardstock och fäste under post-it-blocket så att det fick plats en penna där - det stora möbelföretaget, med flera andra bra varuhus, har superbra pennor för detta ändamål!


Nästa variant är lite mer arbetad och kräver lite mer verktyg. Eftersom detta blocket är spiralbundet, har jag monterat cardstock på kartong för att få det stabilare. Mattat med ljus cardstock, och sen det vackra fjärilspappret från DCWV. Spets, monterade ihop blommor till vackra blomgrupper, digistämpel från Sliekje utskriven på 4CC-papper (som ni för övrigt kan köpa i lösblad från mig) tillsammans med ordet "Memo". Lite pearlmaker i hörnen... Sidenband att knyta ihop blocket med.


Insidan, med två notisblock denna gång, ett mindre och ett större. Här har jag limmat fast det vackra mönsterpappret på pennan med, för att få lite färg på insidan.

Ja, nu är det inte långt kvar tills jag ska uppdatera BeWeds blogg med nytt DT-alster, jag måste verkligen sköta bloggen lite bättre! Men just nu är det kämpigt att skriva... skulle ställa ner bestick i diskmaskinen i mitten av veckan, och kör långfingret på höger hand rakt ner på en liten gaffel - en sån där som man har till pålägg ni vet. Gaffelns ena spets gick rakt in i fingertoppen och sen ut på sidan, så jag fick en stor flik - snacka om att det blödde!!!!! Därför är det nu pekfingervalsen med högerhanden, jag har ju inte en korrekt fingersättning sen tidigare, därför saknas långfingret extremt mycket!! Det blöder ju inte längre, men det gör ju så ont att jag inte kan använda det för att skriva. Tänk att man kan vara så blödig för så lite, hahaha.

Angående födelsedagskort-kedjan så har jag fått grymt bra respons!! Tack alla, jag måste kanske till och med säga nej till några tjejer, för jag har verkligen blivit mailbombad med tjejer som vill vara med!! Superkul, nu i börkan på veckan ska jag sätta mig ner och sortera och skriva ner, och höra av mig till de som tyvärr inte kan vara med.

2 kommentarer:

 1. Oj,oj så mycket fint du visar.
  Först den fina tjejen i förkläde så söt hjälpreda!!Kram Leia
  Dina block är ju bra presenter måste prova att göra...det är bara att jag har så många tankar ...Missan tänker ofta annat..världens mesta knäkatt.
  Ha en bra dag//Kram

  SvaraRadera
 2. Här har flitens lampa lyst =) Så många otroligt fina och fiffiga saker du har knåpat ihop. Härligt när man kan g inspirationen vidare till de små =)
  Ha en bra vecka!
  Kram, Lena

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.