fredag 5 november 2010

Roliga nyheter!!!


Nu ska jag äntligen berätta de roliga nyheterna för er!! De som varit uppmärksamma, har sett den nya loggan i vänstersidan, och kanske har ni då redan listat ut nyheten? Jag är i alla fall den nya DT:n i den nya utmaningsbloggen Scrappa Loss!! De sökte nya DT:s, och jag tyckte det lät spännande, så jag gjorde en LO till inspirationsbilden. Så här såg inspirationsbilden ut:


Här är min tolkning av bilden:


Det som dominerade mest i inspirationsbilden tyckte jag var det svartvita med grönt inslag. Genast ville jag använda det där speciella pappret från Basic Grey - Origins, "Mud mask" som jag sparat länge för rätt projekt. Det svartvita från schackbrädet på inspirationsbilden kommer igen i fotona, och i det svarta pappret med den vita spetsen som kikar fram, och det gröna och rutiga kommer in i mönsterpappret jag har som matta till korten. Jag startade med ett svart cardstock, som jag doodlade med vit penna lite slarvigt i kanterna. Sen klippte jag ut den fina formen i BG-papperet, ruggade kanterna med edge scraper och distressade med bruna toner. Rev sönder pappret så att jag fick in lite spets under på två ställen och sydde sen fast allt på cardstocket med hjälp av symaskin. Färgade sen in en bit sticky back canvas med gröna toner, fransade kanterna, och monterade det på mönsterpappret. Stämplade sen med en rutstämpel från Tim Holtz och black soot, så att det kom dels på canvasen och dels på mönsterpappret. Skar till en svart, en vit och en grönrutig Basic Grey-matta till varje foto, doodlade det grönrutiga pappret med både svart och vit penna, lite slarviga ramar runt kanterna. Jag skrev sen min journaling direkt på canvasen, monterade ihop ett underbart blomhörn av vita blommor som jag distressade innan jag monterade ihop dom. Klippte ut en klocka ur ett Tim Holtz-papper, lade det i en liten metallram, och lade på crackle accent. Tillsammans med blommorna och ramen monterade jag en härlig blingswirl som jag klippt itu, så jag kunde stoppa in den mellan blommorna precis där jag ville ha den. Några halvpärlor i hörnen, målade svarta, utstansade hörn och monterade ett par på fotona, doodlade dom med lite vitt. Titeln är skriven med ett stickersalfabet från Storytellers, de hade inte rätt färg så jag färgade in dom med en permanent svart penna. Till sist lite glitterlim på blomkanterna. Journalingen handlar om en test man kunde göra på Facebook, där man fick svara på några frågor för att se vem av de fiktiva personer som finns på NE (National-Encyklopedin)  man var mest lik. Jag blev mest lik Afrodite, så journalingen beskriver helt enkelt vem hon var. Foto på Afrodite och mig har behandlats på samma sätt, och sen skrev jag ut dom på min skrivare. Riktigt rolig LO att jobba med, och spännande inspirationsbild att jobba efter!!

Så nu får ni kika efter mig på ännu ett ställe, en underbart inspirationsplats dit alla är välkomna! Varje fredag välkomnar vi en ny gäst-DT, så det är bara att kila in till Scrappa Loss och se efter vad du behöver göra för att ansöka som gäst-DT!

För att göra det lite lättare att hitta i min blogg, så har jag byggt om lite. Mina olika sidor har jag lagt högst upp under min header, och sen har jag roddat om i mina sidebars också. Bland annat är det mycket lätt att hitta till mina DT-ställen, men lika lätt att hälsa på hos mina DT-kollegor - så gör gärna det! De är allesammans jätteduktiga tjejer som förtjänar besök och som skulle bli jätteglada om ni lämnade dom en liten hälsning med.

14 kommentarer:

 1. Ojj så fin din LO blev och Grattis till din DT_plats.Den är du väl värd!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Linda!

  GRATTIS! Det är du värd Jag vet INGEN som gör så fina saker som du! Swappa i år??

  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. STORT GRATTIS underbara Linda :)
  Väldigt välförtjänt!
  Jag förstår att du sparat det här pappret till något speciellt och så härlig känska att få vinna ngt då!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis Linda ! Det ska bli kul att följa dej på vägen. Det var en supersnygg LO du skickade in. Kram Gertrud

  SvaraRadera
 5. Grattis gumman! :) Så roligt! Det var en jättefin LO du hade gjort.
  Då får jag se till att följa den bloggen också. :)

  Ha en härlig helg.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Grattis! :) En underbart fin LO du gjorde (och nog är ni lite lika på bilderna, du och Afrodite...)!

  SvaraRadera
 7. Mmm, mums vilken härlig LO. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Den är bara så himla snygg och helt perfekt till inspirationsbilden!
  Rama in och sätt upp i vardagsrummet :-) i er giftashörna kanske! Förtjänar att synas!

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar LO! Stort Grattis!!! Kram, Lena

  SvaraRadera
 10. Gratulerer så mye! Så spennende!
  Og for en fin LO du lagde! Her er det mange fine detaljer. Liker veldig godt drodlingen (heter det på norsk) med den hvite pennen.

  SvaraRadera
 11. Vilken fin tolkning och grattis till ditt nya uppdrag :D

  SvaraRadera
 12. Åh vad roligt vännen. :)
  Kommer att passa dig såååå bra!!!

  Kram
  M I N D I
  ***
  Swappsugen?
  Sista anmälan för Julswappen 7/11
  http://julswappen.blogspot.com/
  ***

  SvaraRadera
 13. Stort grattis till nya uppdraget!! Vilken fantastisk layout - helt underbar!

  SvaraRadera
 14. Vad duktig du är! Det är så roligt att fått komma i kontakt med er och få inspiration! Kul att hitta hit också. Hoppas det är ok att jag länkar från min blogg?

  Hälsn
  Lotte

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.