fredag 14 januari 2011

Underbar änglatavla med My Paper Love


Ett av mina nya uppdrag är att scrappa med My Paper Love's digitala produkter. Eftersom jag inte kan digiscrappa, så blir det hybridscrap istället.


Här har jag skrivit ut en ängel på canvas och monterat upp på ett vitt, lite mindre cardstock. Därefter på med distanstejp och på en matta av brun cardstock, som jag skrapat i kanterna. Ytterligare ett lager med distanstejp innan det hela monterades upp på baksidan av ett julpapper. Pappret hade en sån vacker kant, så den klippte jag ut och ramade in pappret med. Sen rev jag ett stycke wellpapp i lagom storlek, och kletade på med gesso. Rev gamla boksidor i små bitar och monterade på dom med mera gesso, men inte tjockare än att texten lyser igenom. Sen distressade jag med vintage photo längs kanterna, och sprayade med Glimmer Mist Walnut Gold.


Häftade fast en underbar spets i nederkant, och monterade på ängeln med sina mattor på lite distanstejp. Därefter monterade jag på en swirls med strasstenar och gjorde en egen liten swirls med halvpärlor. Stansade ut Tim Holtz tattered florals i grovt linnetyg, stämplade med en scriptstämpel på tyget, och distressade bladens kanter. Sen limmade jag ihop dom till rosor och monterade en pärla i mitten på blommorna. När man ska limma tyg eller metall så älskar jag att använda Heidi Swapps Scrappy Glue, det fastnar på nolltid, och sitter verkligen. Sen stack ner en härlig hattpin under blomgruppen.


Under ängeln monterade jag fast den silversked som finns sparad från min barndom, den är graverad med Linda, och inte trodde vi att den var silverpläterad inte! Men jag drog över den med putsduken och blev mäkta förvånad när den började skina lite. Så jag satte sked och duk i händerna på maken och bad honom gnugga. Fram kom en mycket vacker sked, i alla fall om man jämför med tidigare. Den är nu fastsatt så att man någorlunda lätt kan ta loss den för att putsa upp den igen. Knöt runt ett organzaband och ett annat, kul band - vet inte alls var jag köpt det, men jag vill ha mer! För nu är det slut, och jag älskar det, det krullar sig så fint, och är följsamt att använda.


Över ängeln monterade jag fast min "påmatarsked" i silver, också den graverad, nyputsad och monterad så att man kan ta loss den för ytterligare putsning. Knöt sista stumpen av bandet och runt skeden och lät en word stick från Tim Holtz hänga i bandet. Böjde sen till en galge i najtråd och hängde upp min lilla tavla i två krokar på galgen. Sista touchen på ängeln fick bli vintage photo längs kanterna på canvasduken, och sen strök jag med Glimmer Glam Chandelier på det som var svagt färgat runt ängeln och i ansiktet. På så vis blev det vita i ängelns skrud än mer framträdande. Så för att vara ganska vit, är det mycket färg på detta alster, färg på olika sätt och i olika syften. Därför passar den väldigt bra som inspirationsalster till Fredagsskissen på Scrappa Loss med temat "Lek med färg".

Skissen har jag kopierat ganska så rakt av, men på mitt eget lilla sätt. Rutan mitt i skissen är så klart ängeln på sin canvas. Titeln består av TH's word stick "Hope", och journalingen fick bli graveringen på skedarna. Blomman till vänster är min strasswirl, rutan nere i vänstra hörnet är min blomgrupp och skedens blad, och rutan i övre högra hörnet är påskjutarskedens blad och rosetten. Temat färg, ja vit är ju också en färg, och jag har lekt med gesso, distressdyna, Glimmer Mist och Glimmer Glam. Jag är mycket nöjd, och nu hänger den i vårt kök. Varför ska man gömma undan sina minessaker från barndomen?

Bättre att de får vara framme så man kan titta på dom varje dag. Nån gång ska jag också altra så att jag kan ha mitt första par skor framme, men det får bli en annan gång.

7 kommentarer:

 1. Vad fint det blev och ängeln är ju jättemysig! =)
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 2. Underbara vintage alster du skapat Linda man blir alldeles stum när man ser dom!!Almanackan, hjärtetavlorna och så denna underbara ängeltavla!!
  Galet duktig är du!!
  Krmar från mig till dig
  Lina

  SvaraRadera
 3. Ja, håller med övriga!
  Så fint, så fiiiiint! :-)

  SvaraRadera
 4. Åh jag har ju en precis likadan sked - frågan är bara var..?
  Kul ide´ och jättefin tavla!

  SvaraRadera
 5. Så fint! Du hittar på så många kul grejor!

  SvaraRadera
 6. Så otroligt vacker tavla! Den är helt underbar!

  Tack för hälsningen och önskningen om en trevlig helg och jag önskar dig detsamma. Hör av dig om du behöver mig.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Men jisses...va snyggt och så fiffigt tänkt med galgarna...vilka ideér som virvlar runt i mitt huvud nu...

  Kram Marina


  Det syns att du e på G gumman..

  Kram Marina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.