lördag 15 januari 2011

Väggalmanacka

Hittade en underbar, gammaldags almanacka på nätet, men minns tyvärr inte var just nu... Den blev i alla fall scrappad, och hänger nu i köket under min ängeltavla.


Grunden är en bit wellpapp, som jag först målat med gesso och sen lagt på rivna bitar av gamla bokblad. Sen målat ett tunt lager gesso över, bara så att bladen suttit kvar, men så att man fortfarande kan skönja texten genom färgen. Sen har jag monterat gasbinda runt om innan jag monterade på almanacksbladet - som jag först skrapat i kanterna och distressat med vintage photo. I de övre hörnen har jag monterat ett TH-hörn (Tim Holtz) och en fjäril från Kort og Godt, som båda fått sig en omgång av alcoincs. I nederkanten har jag monterat ett par änglavingar och en handgjord ros av linne stansat med TH tattered florals. En gammal sockertång med en bit spets om pryder det högra hörnet, medan en vacker blomgrupp sitter i det vänstra hörnet. Har blandat primablomma med miniros och metalldelar (foliage från TH, pärlhatt med halvpärla, en dekoration från en vintage-glaskorg jag köpt på Designat, och en fjäril stansad i aluminiumtape). Allra överst satte jag siffrorna "2011" utstansat i TH Vintage market, i vit cardstock. Distressade med vintage photo, lade på Glitter glam chandelier, lade highlight med svart penna och lade slutligen på ett lager glossy accent. En handgjord galge i najtråd håller almanackan på väggen.


En närbild på nederdelen av almanackan. Blommorna, även linnerosen, fick en omgång av vintage photo allra först. Sen fick primablomman, änglavingarna och linnerosen ett lager Glimmer Glam chandelier över sig, så att de gnistrar riktigt vackert. Tyvärr plockar inte kameran upp det alls.

Fortsatt trevlig helg!

16 kommentarer:

 1. uuuunderbar almanacka!!! Gillar alla detaljer du har fått med!

  SvaraRadera
 2. Helt fantastisk , du har fångat helheten och vilken känsla!! Kul upphängning. Kram Gertrud

  SvaraRadera
 3. Underbar almanacka...helheten är så härlig!

  Försöker så här med en fråga...var köper man såna öppningsbara ringar..tänkte använda det kanske till häftet med mina clearstämps..har BiA men tänkte kunna fylla på i häftet om jag köper fler
  Kram// Inga

  SvaraRadera
 4. Är den underbar eller är den helt bedårande...jag vill ha en sån almanacka......nu vill jag hem och pyssla.....


  Kram Marina

  SvaraRadera
 5. Helt underbar!! Så himla fin! Wellpapp är alltid snyggt, men extra fint med bokpapper och gesso - gillar effekten! Smart med gasbinda, läckert!

  SvaraRadera
 6. Superfin kalender och roligt att hänga den på galgen! =)
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 7. Gulligt med galgen som upphägning! Fint med vitt som grund och ljusa detaljer. Änglavingar i stället för blad var vackert! Kram.

  SvaraRadera
 8. Underbart vacker almanacka! Denna gången beställda jag mina stämplar hos Stämpelgården. Kram

  SvaraRadera
 9. Oh, den är underbar. Du är så påhittig. Riktigt snyggt.

  SvaraRadera
 10. Hej Linda!
  Den är HELT UNDERBAR!! vad du är duktig!!
  Kram Maria
  http://mariasdagbok.blogspot.com/

  SvaraRadera
 11. Oj, vad vacker! Jag blir så imponerad! Bland det finaste jag sett. Och du gör så mycket själv. Jag förstår inte hälften av alla ord som står i beskrivningen eftersom jag är första gradens amatör, men att den är vacker!!!
  Hälsningar från Smuulan!

  SvaraRadera
 12. Kanon fin!!!
  Å tack för titten hos mig : )

  SvaraRadera
 13. Super fin!! Gillar verkligen precis allt!
  Duktiga du! :)

  Nu finns tutorial till dug i min blogg ♥

  Kram och finaste veckan till dig!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 14. Hej
  Jätte fin almenacka !!'Kram Elin

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.