torsdag 24 februari 2011

DT-alster för designat

Nu försöker jag igen då, med att ladda upp lite bilder. Jag ligger ju efter en hel del med bloggandet hos mig själv, så ska försöka klara undan en del nu.


Skapade mig ett par bandrullar, för att kunna förvara spetsen lite bättre. Rullens stomme är rullen från hushållspappret, delad i två. Den har jag sen klätt med brun cardstock (hädanefter benämnd som cs).  Stansade sen ut tre cirklar med spellbinders i papp, stansade ut två cirklar i cs, en scallopcirkel i BG Capella, Figaro och en scallop cirkel i brun cs - alltsammans i två uppsättningar. Monterade ihop de tre pappcirklarna och målade kanterna på dom med brun zigpenna (för att man inte skulle se pappens färg). Monterade ihop den bruna sc scallopen med den mönstrade scallopen, sen monterade jag scallopcirkeln på pappcirkeln - topp och botten klara. Så likadant till andra sidan. Skar till två remsor av cs och monterade en på insidan i varje ände av rullen, med 2 cm stickandes ut. Klippte sen V-flikar i remsan, vek ner och monterade fast med Scrappy Glue mot topp och botten.


Den bruna rullen har en topper med spetsblomma, Primablomma och Primablad. Lagt lite glitterlim frosted lace på kronbladen.Den ljusare rullen... Här har jag använt en superkul scraptidning, älskar den!! Den är superhärlig, full med härliga "kontaktannonser", scraphoroskop och liknande. Blir supersnyggt att dekorera med. I övrigt är denna rullen gjord på samma sätt som den övre rullen. Spetsblomma av vacker spets, Primablomma och Primablad. Frosted lace på kronbladen. Just nu står rullarna nere i butiken designat, men snart så har jag vacker spetsförvaring på min bandhylla!Nästa projekt. Länge har jag tänkt att jag skulle altra den tråkiga kartongen till kleenex näsdukarna... äntligen dök inspirationen upp. Gjorde ett hölje i brun cs som blev några millimeter större än själva kartongen, klädde den med ytterligare ett papper ur serien BG Capella. Monterade ihop ett underbart blomhörn, med blommor, vackra Primablad, pärlspröt och halvpärlor. I motsvarande hörn blev det en liten blomgrupp.


Monterade sen på en bred spets, som jag sprättat bort från en  gammal gardin grannen skänkt mig. När det kommer till att montera spets och band så är Scrappy Glue outstanding!! Det torkar supersnabbt, och det fäster i princip alla material. Just nu är limmet slut i shopen, men jag hoppas att det kommer in mera snart.


Nu till det sista, och vackraste projektet! Ett altrat påskägg! Jag målade det vitt med akrylfärg, monterade på småbitar av gamla boksidor med decoupagelack, och strök sen lite vit akrylfärg utspätt med vatten ovanpå, så att det blev ljusare i färgen och lite shabby, men att man ändå kan se bokstäverna igenom. Monterade sen en remsa från det randiga BG Capella-pappret runt ägget, här använde jag Wonder Tape. För att pappret lätt och snyggt skulle följa rundningen på ägget så sprayade jag på vatten först, och monterade på det när det fortfarande var fuktigt. På så vis gick det att jobba med pappret utan fula veck och att det gick sönder. Det gick alldeles utmärkt att jobba med Wonder Tapen trots att pappret var blött!


På äggets underdel monterade jag den underbara Primaspetsen.


Jag har dekorerat ägget med massor med vackra blommor, rosor, curly rosor, rosknoppar, spetsrosor, körsbärsblommor, dekorationsbär och pärlspröt. Stack in några Primablad  här och där. En vacker fjäril fick också vara med. Har strött ut massor med halvpärlor runt om hela ägget. Gjorde en rosett med ett seamless band, som jag sprayat med Glimmer Mist walnut gold och vatten blandat med Perfect Pearls, färgerna perfect copper och perfect pearl. Sen skrynklade jag bandet rejält medan det torkade. Monterade med en pärlbrad.För att ägget ska stå ordentligt har jag monterat fyra stora halvpärlor på underdelen.


7 kommentarer:

 1. Wow, så läckra saker du har gjort! :)
  En inspirations-kick! ;)
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. men ååååå så himla massa fina alster du har gjort! Påskägget är outstanding! Löööv it!
  kram kram!

  SvaraRadera
 3. ohhh va läckra.. ett sånt påskägg vill jag ha!!

  SvaraRadera
 4. Åh vilket snyggt påskägg
  Gunilla
  http://yster64.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Oj så fina saker!!! Jag blir så imponerad (och inspirerad) av att titta på bilder som dina. Allt är bara så himla vackert!
  Kram, Outi
  http://pappersgalen.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Nu har du gjort det IGEN! Skapat så mycket fint att jag bara sitter å gapar... WOW!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.