tisdag 22 februari 2011

DT-alster för Skrotboken

Har även två alster för Skrotboken som inte fått synas här i bloggen... Först skulle vi inspireras av rally/kurviga former, jag valde att göra en LO om när sonen var med pappa på Lådbilslandet.


Jag har scrappat en layout i liggande A4, ett vitt cardstock som stomme. Klippte sen ut en härlig bilväg full med svängar, och ritade mittstreck med vit penna. Monterade en digistämpel färglagd med copics på bilvägen. En stor journalingstämpel agerar tillsammans med en primaförpackning och vitt och rött cardstock fotomatta. Både fotot och den röda och vita mattan klippte jag i kurviga former, så att det inte skulle vara några raka kanter. Gjorde min egen pebbles som håller fast två små biljetter i fotots övre hörn. Träd klipptes ut ur ett mönsterpapper och monterade på olika djup med hjälp av distanstejp.

I nästa utmaning skulle vi inspireras av Alvar Alto, och jag valde hans kända kristallvas som inspiration.


Har utgått från ett mönsterpapper i storlek A4, som jag rivit sönder i kanterna och målat lite med vit akrylfärg. Målade på med gesso mitt på pappret, och sprayade med lite olika mister. Monterade på mitt foto på silverpapp. Fotot föreställer en av de tre vackra kristallkronor som finns uppsatta i Linköping vintertid. Jag älskar dessa ljuskronor, för de gnistrar och glimmar, och alla små lampor ser precis ut som kristaller. Min koppling till Alvar Alto (inspirationsbild: vasen) är ju självklart materialet, kristall och glaskonst. Denna kristallkronan, som egentligen inte är enkristallkrona men som ger sken av att vara det, är verkligen glaskonst för mig. Monterat en gni strande vit kvist under fotot, en silverram i motsatt hörn med texten "Gnistrande" utskriven på skrivaren. Alvar Altos konst är ju också gnistrande, gnistrande vackert! Jag har monterat tre stycken doileys runt kanten, som jag har klippt ut ur en primaförpackning.

4 kommentarer:

 1. Den första är så härlig och charmig. Gillar stilen.
  Den andra är så ren, fin och lugn.

  Jättefina båda två!

  SvaraRadera
 2. Rolig och fin LO med bliväg, ja hela upplägget var så fantasifullt, lekande gillade det verkligen.

  SvaraRadera
 3. Två olika men kreativa LO`s! ;)

  SvaraRadera
 4. http://vindsromantik.blogspot.com/
  ... jag har 2 bloggar

  Hej linda
  roligt att du vill vara med på min utlottning, önskar dej, Lycka till.

  Så mycket fint du gör, det är som smycken, vackra saker, måste komma tillbaka, för det finns så mycket här.

  Kram Maggan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.