torsdag 8 september 2011

Datorstrul, tårtbakning & snabbt alster

Hej go' vänner! Det var ett tag sen nu, som jag gjorde återkommande, regelbundna inlägg. Vet ni varför? Jo, ni kanske minns att jag hällde kaffe i min dator för ett bra tag sen, i alla fall det gjorde jag. Jag hade inga "s" på nån dag där, men sen har datorn *peppar, peppar* fungerat ganska bra. Men de senaste 2-3 månaderna har jag fått mer och mer problem med musplattan på datorn. (Sitter ju med bärbar dator, en kaffekopp över tangentbord & top case är då ganska allvarligt.) Musknappen hänger sig både mekaniskt och elektroniskt så att den alltid är aktiv. Vilket innebär att råkar jag vidröra musplattan - eller hela nedre delen av datorn!!! - med fingrarna eller handlovarna/armarna, så flyttades ju muspekaren. En aktiv musknapp och något som får muspekaren att flytta på sig, vad innebär det? Jo att allt som finns inom skärmen markeras upp! Om man inte ser detta med en gång för att man har fullt upp att knacka ner text, ja då tar ju nästa tangenttryckning bort ALL TEXT!! Skriver man dessutom i Blogger då, som autosparar varje minut eller vad det är, ja då är ju hela inlägget borta. Gissa hur många gånger detta har hänt mig?!?! Otaaaaliga gånger!! Men som sagt, nu har det löst sig. Min man hittade inställningen hur man avaktiverar musplattan när man har en extern mus inkopplad, så nu kan jag skriva i lugn och ro igen.

Idag är det min födelsedag, hurra för mig! Ja, ni har faktiskt många av er varit mycket flitiga med att gratta mig, inte minst på Facebook, så kul! Vi har ju all släkt långt bort, och en mycket liten umgängeskrets, så jag brukar inte ha tårta när jag fyller - det brukar ju ändå bara vara vi fyra i familjen. Men idag kommer bästaste väninnan och hennes make hit så jag har bakat tårta, ni vet den tårtan som har så många namn: Herrgårds-, Glömminge-, Pinocchio-, Margaretatårta.... ja jag har säkert missat några namn. Den är himla enkel, bara sockerkaksbotten och maräng med mandelspån och grädde, men ooooh, så god den är!

Dagen till ära gjorde jag mig ett nytt hårspänne! Denna gång modellen mindre, jag brukar växla mellan stort och mellanspänne när jag sätter upp lite av håret. Så här blev detta spännet:

Det är mycket enkelt att skapa ett personligt spänne: några blommor, ev brads och lite glitterlim. För att få fast blommorna på spännet är det bäst att använda limpistol.

Ursäkta lite dåliga bilder. Ni får ta utseende och detaljer på från den övre bilden, och komibera den med färgerna på den nedre... Så får ni en någorlunda bra bild av hur det ser ut i alla fall. Bättre bild kanske kan ordnas under kvällen, vi får se. 

Ett stort tack till er trogna läsare, som har tittat in hit trots att inget hänt. Nu ska jag blogga betydligt oftare, har ju många foton som ligger som väntar på att få komma ut i bloggen. Ha det så gott, så syns vi snart igen.

8 kommentarer:

 1. Vi ser fram emot att smaka tårtan strax. :)

  SvaraRadera
 2. Ett STORT grattis på födelsedagen! Hoppas att du får många fina presenter för det är du värd!

  En kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Oj vilket superfint hårspänne! Synd att jag har alldeles för kort hår för att det ska vara någon idé att göra ett till mig själv!

  SvaraRadera
 4. Snyggt spänne till snyggt hår! Ett stort GRATTIS på födelsedagen !!!!
  Kul att ha träffat dig live i lördags, ska bli roligt att se vad som kommer framöver i din blogg:O)

  SvaraRadera
 5. Grattis igen och Grattis också till att din man kunde hjälpa dig med datorn... bra för mig att veta som också har en dator som lever ett farligt liv pga kaffe, vatten mm när våra katter och jag är lite... ja, inte har full koll.. hi hi.. är bara en tidsfråga tills det händer här liksom det som hände dig. :)
  Hur som helst så blev jag så impad av ditt hårspänne, det är helt underbart och jag förstår ju nu att jag någongång måste införskaffa en limpistol. :) Man ser jättefint på nedrefotot också så hade jag varit dig hade jag inte lagt ner mer arbete på att ta nytt foto där. Riktigt fin du är på din dag i det hårspännet och så gott med tårta... mums! :D
  Ha det så bra du bara kan och gott solen kom till dig!
  Massor med grattis-kramar
  Åsa

  SvaraRadera
 6. Grattis på din dag. Synd att du inte kan skicka en bit tårta :)den är säkert supergod. Jag har saknat dig i vår värld så desto roligare att se dig igen.Ha en trevlig kväll, kram Gertrud

  SvaraRadera
 7. Jättegrattis på din födelsedag Linda! Åhh vilket vackert hårspänne du har gjort åt dig, och ditt hårsvall skulle jag vilja ha!!!=) Du har superfina lockar som passar fint att sätta upp så det ser riktigt stylat ut...
  Ha en riktigt fin födelsedag, hade gärnat kommit och ätit av tårtan om jag bott nära...Grattiskramar från Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.