söndag 4 mars 2012

Bryter pysseltorkan med ett neverending card

Hej ni tappra följare! Ser att endast ett fåtal försvunnit under min långa frånvaro, det värmer verkligen i hjärtat - att ni är så många som är kvar, alltså.

I helgen har vi firat vår 4-åring, även om det inte blev det firande vi tänkt oss. I fredags, på Leias födelsedag, började hon se lite hängig ut men kunde vara på dagis hela dagen. Hon hade så länge sett fram emot att få "fylla år på dagis" och få bjuda kompisarna på glass, så det var ju tur att hon orkade med. På kvällen kom febern med besked, över 39° på kvällen. Det har fortsatt så, med mycket hög feber, under helgen. Några besökare uteblev pga andra planer och sjukdomar, vilket var bra pga Leias sjukdom. Men de som kom har hon uppskattat, trots att hon varit dålig. De har väl brutit tristessen lite för henne, och att få paket är ju aldrig fel. När man fyller år och har en scrappande mamma så bara måste man ju få ett kort, sen spelar det ingen roll hur deppig morsan är - eller hur?!?! För att få lite hjälp på traven lade jag ut frågan på Facebook; "Vilket kort ska jag göra?" Såpass nere i deppet som jag är nu, och så totalt ovillig till att scrappa, så behövde jag all hjälp jag kunde få... Ett av svaren jag fick var neverending card, en vikning jag aldrig gjort, för jag har tyckt att det såg alltför svårt ut.... För att ytterligare förenkla för mig valde jag att CASE:a min kollega Malins kort (Copy And Steal Everything - att härma allt rakt av, helt enkelt. Något som de allra flesta uppfattar som en komplimang...), och det blev verkligen en riktig CASE - till och med samma pappersserie! Men det blev mest av en slump, jag hade inte mycket rosa småflickigt papper hemma, men Pion, Sagan om våren passar ju alla små flickor.

Stommen är 15x15 cm och i rosa carstock, kanterna är distressade med Vintage Photo. Allt vad färgläggning heter har gått uruselt under depp-perioden, alla försök jag gjort har hamnat i papperskorgen - jag har helt enkelt inte kunnat!! Tur då att jag hade några stämpelmotiv liggande, som redan var färglagda. Här en digistämpel färglagd med Copic Ciaos, utstansad med en spellbinders. På andra sidan en Martha Stewart doily, där jag stämplat en liten Grattis-stämpel från Pysseldags och sen använt Leias egen Handgjort av-stämpel genom att maska bort "handgjort av". Distressat kanterna på dessa doilys och doodlat med brun penna. Nertill på kortet har jag monterat en biljett urklippt ur ett annat MD-papper, en påskig biljett, som jag stämplat med Siffer-stämpel och skrivit till "år" efter.

Första uppviket, klippte ut bårder som distressades lätt, alla mönsterpappersbitar är mattade med ett underbart papper från Minelle. Det skimrar svagt i rosa, så vackert. Martha Stewart-doilys igen, nu en annan Grattis-stämpel och så har jag skrivit vår hälsning på den nedre.

Andra uppviket, här har jag bara monterat fjärilar jag klippt ut ur MD-papprena och doodlat fjärilarnas väg över pappret.

Tredje och sista uppviket, här har hag använt ett motiv som både är färglagt med tombows - så det är länge sen detta färglades - och med paper piecing (stämplar på mönstrat papper, klipper ut efter linjerna och monteras ovanpå stämpelmotivet). För att kortet ska fungera fick jag skära motivet mitt itu, men jag tycker inte att det stör. Har sen stämplat lite huller om buller med båda gamla och nya Pysseldags-stämplar, Sötnöt, Busfrö, Fjärilsfrankering, en klippt Julpost, Hjärta brett och Hjärta avlångt.


Låter man kortet vara lite öppet så står det alldeles utmärkt av sig själv. Hoppas du tyckte om det!

8 kommentarer:

 1. Kom igen tjejen detta kortet är helt underbart!
  Ha det gott...

  SvaraRadera
 2. Håller med, UNDERBART kort!!!

  SvaraRadera
 3. Kanonfint Linda!!! :)
  Ett underbart kort.
  Hur känns det nu då när du gjort det? Fortfarande oninspirerat, eller känns det bättre?

  Ska be Kalle köra förbi i början av veckan med de nya stämplarna till dig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Sååå jättefint kort! Hoppas att tjejen blir pigg snart. Visst var det rätt gissat på min blogg, en chihuahua-tröja till en liten valp på 600 gram som min kompis köpt (kommer bara att bli ca 1 kg som vuxen)Så bra att ni gillade dockan!Ha det så bra nu!

  SvaraRadera
 5. Jättefint Linda! Kommer du till Linköpingsträffen nästa helg?

  Hälsningar,
  Annica

  SvaraRadera
 6. svar: Tack för bra förslag, både på spetsar och lakan och angående tävlingar!Kanske man kunde göra tävlingarna lite svårare också, då kanske man "skakar av sig" de som gör det lätt för sig :)Vad roligt att din dotter kryat på sig nu och att hon gillade dockan!Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Hej vilken fin blogg du har, hit blir det komma fler gånger. Var har du hittat bilden på flickan, den var så fin ? /mvh Anneli

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.