torsdag 15 mars 2012

Manligt födelsedagskort

Maken fyller 39 år idag och ska ju så klart grattas med ett kort, även om manliga kort är mycket svåra att få till, speciellt när man har en enorm scrapblock! Men det var bara att bita ihop och börja leta inspiration igår. Ja, igår, jag är ju sent ute som vanligt. Hittade fina papper på nätet som jag skrev ut på inkjet papper, en tåg-freebie som jag färglade stapplande med copics och så en kortvikning. Klart. Visst lät det enkelt? Nja, fullt så enkelt var det inte, jag slet faktiskt i stort sett hela dagen, men blev klar i tid.

Utgick från en ljus chokladbrun kortstomme 6"x6", mattade med mörkbrun cardstock, vitt cardstock och så mönsterpappret. Kollagestämplade mönsterpappret med mina nya läckra stämplar från Pysseldags, blandade distressdynorna Gathered twigs, Walnut stain med Black soot när jag stämplade. Stämplar jag använde var: hörna, fransk skylt 4, adressat, fransk skylt 8, fransk skylt 10. Sydde ihop papperslagren på maskin för extra effekt innan jag monterade fast hela mattan på kortstommen. Stansade ut motivet, utskrivet på 4CC-papper med spellbinders och färglagt med copics, distressat med Vintage Photo runt kanterna, ritade av samma die och klippte för hand ut en lite större oval i mörkbrun cardstock. Monterade brun organza och hampasnöre mellan de två ovalerna och monterade med distanstejp. Loket på motivet är amerikanskt och det syns extra tydligt på växterna i framkanten som jag inte klarade av att maska bort - därför stansade jag ut två Tim Holtz-granar och täckte helt enkelt över växterna med det. Maken kör ju framför allt tyskt, men även lite svenskt, dock absolut inte amerikanskt. Men det gick inte att få tag på något annat än amerikanska lok/tåg, så detta fick duga. Inte heller visste jag riktigt hur jag skulle färglägga det, så jag hoppas att det inte blev helt galet. Mitt främsta intresse är ju nu inte tåg. Monterade lite bruna halvpärlor i ovalen och i kortets övre hörn, stansade ut en biljett som jag distressade i kanterna med Vintage Photo, stämplade sen med Grattis på födelsedagen.

 Kortet är ett så kallat easelkort men med en snedvikt framsida. Insidan är monterad på samma sätt som framsidan, och sydd på maskin även den. Samma stämplar är kollagestämplade även här. Stansade ut en lite större biljett, distressade med Vintage photo och stämplade med Grattis 2. Resten skrev jag för hand med svart penna. Monterade biljetten med distanstejp och monterade på halvpärlor som stöd för framsidan.

Jaa, för att vara tvångsscrappat så tycker jag det blev rätt bra.

5 kommentarer:

 1. Det är så kul att se dina kort, jag förstår inte ett dugg hur du bär dig åt för att få det så snyggt!Du är verkligen talangfull.

  SvaraRadera
 2. Kortet blev snyggt! Jag tycker oxå det är svårt att göra killkort, hopplöst när man inte vill slänga på rosa,lila, blommor och spets....blir så mycket svårare då =)
  Bilden du hittade var superfin och läcker på kortet!!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Iffa

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.