tisdag 17 april 2012

Bild-Dagboken juli 2011

Jag ligger ju liiiite efter....... pysseltorkan tog min ambition att göra en LO för varje månad under 2011. Inspirationen och orken att göra en Lo i månaden var det första som försvann. Så jag har ju lite att ta igen...

Denna gången var min utmaning att göra en "one layer"-LO. Skar först till cardstock till 8,5"x11", den storlek jag valt till Bild-Dagboken 2011. Lade det i skrivaren och skrev ut fotot direkt på cardstocket. Sen klippte jag till en bit papper och lade över fotot för att skydda det när jag började kladda. För kladda blev det! Använde först olika masker från Tim Holtz och färgade in med distresser, sen har jag stämplat med splashstämplar och gjort splash med distress stains. Sist lade jag på en mask till och sprayade med glimmer mist, det är noterna man bara skymtar nertill. I verkligheten skimrar LO:n massor, men det syns tyvärr inte på fotot. Foto har jag komponerat ihop i ett bildkollage-program i datorn, de skildrar vår semestermånad: en dag i Kolmårdens djurpark, besök till Gränna med vännerna, miniatyrjärnvägsbesök och stort oväder. Titeln har jag skrivit med hjälp av stickersbokstäver - lade på bokstäverna och ritade kontur runt med svart penna, tog bort bokstäverna och fyllde i konturerna. Doodlade highlights med vit penna. Skrev sen lite journaling runt fotona.

Fjärilen är infärgad med distress markers direkt på stämpeln.

Här ser man lite av skimret från notmasken.


Nästa Bild-Dagboks-LO dyker upp i morgon, då blir det raka motsatsen till "one layer" - många layers.

2 kommentarer:

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.