fredag 11 maj 2012

Timpans väskor

Ända sen jag såg Timpans förvaringsväskor på nätet första gången har jag velat ha dom. Jag har inte sett dom live nån gång, men jag menar - vem vill inte ha Timpans produkter?!?!?! Så när Pysseldags fick in dom i sitt sortiment, och sen fick Klarna Sommarkampanj (köp nu, betala i augusti) kunde jag inte låta bli längre. Jag ville hemskt gärna ha väskorna, men hade inte pengarna. Med Klarnas Sommarkampanj skulle jag hinna samla ihop pengarna för väskorna tills fakturan kom, och jag skulle slippa frakten - eftersom jag har Pysseldags på nära håll. Så jag köpte dom.

I tisdags var jag så på första pysselträffen ever sen jag lade ner pysslet i vintras. Jag klappade länge och väl på väskorna innan jag ställde undan dom och började pyssla. Men träffen tog så mycket på min energi att de stått ouppackade sen i tisdags kväll..... Idag tog jag tag i det, och tyvärr blev jag besviken. Jag har alltid haft problem att uppskatta mått och storlek på saker jag ser på internet eller i kataloger, spelar ingen roll om där finns mått med, jag kan ändå inte uppskatta hur stora/små de är i verkligheten. Ofta har jag gått på pumpen av den anledningen, det har helt enkelt inte blivit som jag tänkt mig, men denna gången trodde jag faktiskt inte att jag skulle få problem. Jag menar hallå, vi snackar förvaring som Tim Holtz själv gjort, till sina egna produkter. Då ska det väl passa, eller hur?!?! Men nej, inte riktigt..... Tillräckligt illa för att jag inte ska vara nöjd. Jag ska förklara....

Cargo case...

Trinket case...

Så här hade jag tänkt mig i det övre facket.... men det gick inte så bra, när jag skulle stänga...

... för till och med flaskorna för crackle paint är för höga för att gå in under locket.

Okej, då har jag distresserna i de två översta facken då. Men tyvärr så har Timpan gjort de två övre facken för grunda för att dynorna skulle få plats. Som det är nu får bara två dynor ovanpå varandra plats....
... vilket gör att de två översta lådorna inte rymmer alla dynor. Man måste lägga en hel del dynor längst ner med. Okej, då får jag väl göra det då.

Då tänkte jag ju att platsen som blir över använder jag till crackle paint, distress stains och distress refills. Men....

Refill-flaskorna är för höga för att få plats. Om jag stänger lådan med refillerna i, ser det ut så här... och det lär ju inte sluta bra, då går säkert gummipluttarna på refillflaskorna sönder så småningom. Och att lägga refillfaskorna ner tycker jag inte är ett alternativ. Om då nån flaskas gummidutt skulle spricka av torka eller gå sönder av annan anledning, så skulle ju hela väskan vara förstörd.

Okej. Jag kan ha det så här.... och ha refillerna nån annanstans.... Men ärligt talat, ha en förvaring som inte fungerar optimalt, när jag idag har en förvaring som funkar bättre än denna nödlösning...

Så här har jag det idag, i två lådor från Ikea, lätt att ta fram och lätt att förvara, eftersom...

... de är stapelbara. Fast... det är klart, det är inte så lätt att ta med dom på träff. Då får jag packa på nåt vis. Men till vardags känner jag att detta är bättre än Timpans skitsnygga, läckra väskor, så väskorna får helt enkelt säljas vidare. Är du intresserad? Hör av dig i så fall. För de ser ju helt enkelt skitsnygga ut där de står i hyllan, superläckra.

3 kommentarer:

 1. Jag håller med om at väskorna är skitsnygga. Men de är ju inte heller praktiska att ta med på träff för de tar ju upp skit mycket plats när man fäller ut dom. Tacka vet jag genomskinliga plastlådor, de funkar både hemma och på träff. Jag kör med snäpplocks-lådor, går att stapla och locken håller katterna borta. Kram.

  SvaraRadera
 2. Har du sett Tims filmer där han visar hur han packar väskorna?
  Men där såg det ganska smidigt ut i alla fall, men alldeles för dyrt för min smak ;)

  SvaraRadera
 3. Håller med om att man VILL HA alla Timpansaker, ibland kan man dock inte ens komma på vad man skulle ha i förvaringslåddorna. Väldigt mycket av min tid går åt till att hitta "den perfekta förvaringen" men jag börjar tro att den inte finns.

  Kramen/Ninni

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.