fredag 15 juni 2012

Tack

Från och med måndag har jag ny, privat utförare av hemtjänsten, det är med blandade känslor ska jag säga. Läs mer om det i min andra blogg. Så i onsdags sade vi adjö till Inger, en av de bästa tjejerna tillika min & Chabos personliga favorit. Idag sade vi adjö till den andra bästa tjejen, som är Leias och Chicos favorit, Sonja. Självklart var jag tvungen att skapa något till våra älskade guldkorn, något annat fanns inte på kartan - men vad?? Jag fick ta lite hjälp av mina FB-kompisar med idéer, men när jag väl fått klart för mig vad jag skulle göra, så gick det ganska snabbt sen.

Ingers tavla går i bruna toner. Pannåerna har jag förberett genom att lägga reliefpasta längs kanterna för att dölja fyrkantigheten i väven. Sen har jag rivit wellpapp, målat det med vit, utspädd akrylfärg. Ovanpå det har jag monterat ostduk. Skar sen till mönsterpapper från Maja Design's Vintage Summer Basic, rev och slet lite i kanterna, distressade med Gathered twigs och stämplade sen runt om kanterna med olika swirlstämplar. Jag ritade upp konturerna av påsen och klockan och stämplade med ett potpurri av stämplarsom sväller ut utanför strecken. Detta skapar en snygg inramning till dekorationerna. En brun papperspåse klippte jag ner till lagom längd, distressade och stämplade på, monterade den sen på tavlan med distanstejp. Ovanpå påsen monterade jag en klocka (Tim Holtz big dies Weathered clock - tack bästa Ciza för att jag fick låna dina stansar när inte mina, nya hann fram i tid) som jag också lade Crackle accent på. I påsens underkant monterade jag en bred vacker spets och ovanpå den en härlig blomgrupp, skapad av köpta gardenias, tulpaner och handgjorda rosor.

Här en närbild på stämplarna runt om klockan och påsen och en skylt från Tim Holtz. För att få alla dekorationer att passa ihop har jag lagt på lite guldkräm på dom. Sen skar jag till en bit papper till skyltens baksida, distressade den och monterade på stickersbokstäver till ordet "Tack".

Sonjas tavla, i stort sett likadan som den övre men i annan färgskala. Det är samma layout, samma stämplar, samma idé - men i blå färger och med vit påse. Klockan visar tiden halv åtta, eftersom det är den tid de brukar komma till mig på morgnarna. Klockan ska symbolisera tiden, de nästan 5 år, de varit hos mig - det var makens idé, tack älskling.

En närbild på blomgruppen som jag monterat ihop av gardenias, tulpaner och handgjorda rosor med halvpärlor i. Glitterlim på blommorna och pärlspröt instuckna i sidorna. Inuti påsen sitter en liten fotohållare, för att ha något att dra i har jag använt en tag från en annan TH-die. Klockcharmen under blommorna förstärker tidstemat i tavlan. En vacker metallfjäril sitter i påsens övre hörn.

Så här ser fotohållaren ut när man öppnar den, på ena sidan skolfotona på barnen, på andra sidan ett foto med mottagaren tillsammans med Leia. Hälsningen har jag blurrat, den är lite privat. På baksidan sitter ett syskonfoto som togs på barnen förra sommaren, då fotograf kom till Ica Maxi.

Jag blev mycket nöjd med tavlorna och tjejerna blev jätteglada över att få dom. Vi kommer verkligen att sakna dom, hoppas vi springer på varandra riktigt, riktigt ofta på stan.

2 kommentarer:

 1. Så himla fina kort/tavlor. Båda föll mig i smaken. Otroligt fint arbete du lagt ned.
  Måste bli ett härligt minne att få.
  KramMarina

  SvaraRadera
 2. OMG...!!! Så galet snygga tavlor!!!
  Tokgillar alla detaljer, har kikat flera gånger nu och hittar nya saker varje gång...sånt gillar jag! :)

  Kram Linda

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.