fredag 1 februari 2013

Välkomna in!

Välkomna in i min scraphörna! Helt nyrenoverad, och fortfarande saknas en del detaljer, men jag är sååå nöjd! Det enda jag saknar är att jag inte kan stänga in mig som jag kunde förr, när jag satt i sovrummet. Då kunde jag stänga dörren om jag hade bråttom..... Nu sitter jag med TV:n precis bredvid mig, och det är en sån där sak som använder väggen bakom TV:n som resonanslåda..... Ni kan ju tänka er när det inte finns nån vägg som kan vara resonanslåda.... Ganska dåligt ljud för den som tittar på TV, men för mig som sitter bakom..... EXTREMT högt ljud!! Så jag kan inte sitta där de dagar jag är extra ljudkänslig! Men jag ska nog komma på en lösning till det med....

Här har jag en 4-facks Expedit, som tjänar som arbetsbänk för min Vagabond (elektrisk stansmaskin). På väggen sitter tavellister där jag ställer upp färdiga projekt för allmän beskådan. Meningen är att innehållet på hyllorna ska skifta...

Bredvid expediten står en bokhylledel, minns inte vad den hette.... Där har jag lite pågående scrapprojekt, syprojekt, fototält (fast inte nu längre... ), mina stansar och numera också ett underbart gammalt syskrin i trä.

En stor bänkskiva under fönstren, faktiskt en köksbänkskiva från Ikea - så jag räknar med att skivorna tål det mesta i slitage-väg. Här har jag min syhörna. I trådbacken till vänster under bordet finns det diverse syattiraljer. Backen till höger innehåller scrapmaterial.

Scrapytan. Skenor på väggen, köpta på Bygg-Max, men samma standard som Elfa. Hyllorna är Elfa original, jag ville att de verkligen skulle tåla belastning och slitage. Lådorna är från Ikea och innehåller material, pågående projekt, stämplar mm. Spöhållare från Hööks Hästsport som håller mina glitterlim. Eftersom detta är en betongvägg, har maken skruvat upp hållarna på ett brett dörrfoder först, och sen skruvat upp alltsammans på väggen. Under glitterlimmen sitter tavellister från Ikea, där jag förvarar mina handpunchar. Backstativet till vänster innehåller diverse verktyg, färger och lack och lite blandat scrapmaterial. Hurtsen till höger är från Ikea och innehåller de verktyg och småprylar som jag vill ha nära till hands.

En liten rumsavdelare mot tv-hörnan, bestående av en stående och en liggande 4x2-expedit. Papper, färdiga layouter, album bland annat ryms här. Så småningom ska jag bygga någon sorts baksida till tv:n.... Den är skapt så att den ska stå mot/hänga på en vägg, så att väggen agerar resonanslåda till ljudet. När ingen vägg finns där, är det jag och min scraphörna som agerar resonanslåda.... det går inget vidare, kan man ju lugnt påstå! Det är nästan omöjligt att sitta och scrappa samtidigt som nån tittar på tv, för det går mycket mer ljud bakåt än framåt. Men jag ska försöka komma på nåt smart. ;-)

En liten närbild under symaskinsbänken (på fönstersidan), där har min långhårige kompis en bädd nära elementet. Han vill gärna följa med mig vart jag än går här hemma, så man måste ju självklart ha en bädd i scraphörnan.

Tack för titten! Hoppas du fick lite tips på förvaring och planlösning. Har du tips till mig, får du jättegärna lämna en kommentar. Och tycker du att du känner igen alltsammans, så kan det bero på att du har sett samma bilder inne hos Pysseldags. =)

3 kommentarer:

 1. Vilken fin pysselhörna du har! Hoppas får en sån nån dag:) Önskar dig en mysig fredag kväll!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 2. Det ser ju jättebra ut! Ljust och lättåtkomliga ytor, jag förstår att du är nöjd!
  Kanske det finns några riktigt bra djuddämpande/ljudabsorberande skivor att köpa? Man har ju sådana i tak ibland. Då skulle man kunna bygga en liten vägg ända upp till taket bakom tv:n i gipsskivor eller något och sätta på dämpskivor.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig scraphörna du har!
  Hoppas du hittar en bra lösning på ljudproblemet också, så blir det ju perfekt.
  Trevlig Lördagkväll!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.