tisdag 26 mars 2013

Altrat ägg till Påskligt Byte


På Facebook finns det en grupp som heter Online Virkcafé och där sker det emellanåt byten. Nu till påsk var det Påskligt Byte, där man skulle skicka ett paket med handgjorda påskrelaterade saker till sin bytesvän. den jag skulle skicka till tyckte om alla sorters garner och färgerna lila, svart, rosa, limegrönt och neon. Så här blev mitt paket:

Jag tycker om att ha lite tid över för att pimpa själva paketet, så att även kartongen är fin när den når mottagaren. Jag tog vanligt vitt, matt omslagspapper, lade på en mask och färgade in med distress mustard seed. Det blev riktigt läckert!

I kartongen fanns det två virkade ägg, fyllda med vadd och
dekorerade med band och virkade blommor.

Sen låg där också ett vanligt påskägg som jag altrat lite. Jag målade det med rosa akrylfärg i två lager. Jag lade på färgen med pensel i båda lagren men efteråt stöpplade jag med natursvamp för att få lite struktur på ägget och slippa penseldrag. Klippte en smal remsa vitt bomullstyg och snörde ihop till en blomma, sprayade den med rosa glimmer mist. Snörde sen ihop lite svart spets och monterade ovanpå bomullsblomman och toppade med en rosa halvpärla. Klippte sen löv av juteväv som jag färgade grön med egengjord mist och monterade under blomman. Monterade svart spets runt kanterna och strödde till sist över lite rosa halvpärlor.

I ägget låg det lite Nötcreme, ett par virkade harörhängen.... 

... och ett helt gäng harar (som efter fotot fick garn knutet) att hänga i påskriset.

Så här såg det ut när mottagaren Caroline packade upp alltsammans.
Nu väntar jag ivrigt på mitt påskpaket.

4 kommentarer:

 1. Superfina ägg!gillade det rosa väldigt!

  SvaraRadera
 2. Åh va kul att få läsa hur du gjort mina vackra saker. Är så super nöjd med paketet. Jätte mysig blogg har du med <3.
  Tack igen för mitt underbara paket

  SvaraRadera
 3. Men oj va fina ägg, paket och kaniner du skapat...Jättefint! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 4. vad fint!

  Jag skulle så gärna vilja lära mig sticka :)

  om du tycker om vintage bilder/klippark så vill jag tipsa om min blogcandy.
  http://www.josefineskapar.com/2013/04/blogcandy-10-klippark.html

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.