fredag 15 mars 2013

Grattis Marcus 40 år! *bildtungt*

När maken fyller år, speciellt när det är jämnt, så måste man ju hitta på något särskilt. Jag tycker faktiskt att jag har lyckats i år, eller vad säger ni?!


Startade med kortet, inspirationen har jag hittat via Sari, ett riktigt läckert interagerande kort av kugghjul. Jag valde att göra mitt i falsk metallteknik, så grunderna till kughjulen är papp som jag täckt med aluminiumtejp från Biltema. Sen stansade jag ut Wethered clock och Gadget gears från Sizzix och Sprightly sprockets från Spellbinders - det mesta torrembossade jag med embossingfolder Clockworks från Provocraft. Klocka och kugghjul mattade jag bakifrån med Prima Paperpad 6" Craftsman.

Dekorationerna är inte många på detta kortet, lite wellpapp, bokstavsstickers, brads och på det översta kugghjulet har jag monterat ett chipboardkugghjul, en klocktavla med visare från Panduro, visare och brad från Tim Holtz.Själva presenten kom i kartong, så den altrade jag med samma teknik. Jag började med att montera punchinella, utstansade kugghjul och bitar av Timpans klocka innan jag lade på aluminiumtejpen. På så vis fick jag snygg struktur under, sen jobbade jag en del med präglingsverktyg för att skapa mer struktur. Sen behandlade jag all aluminiumtejp med svart färg för att sen torka bort det mesta av färgen. Kladdade sen på lite mässingspasta. Med Glossy accent monterade jag sen dit kugghjul i metall från Panduro tillsammans med diverse charms. Trädet ska symbolisera vårt släktträd, luftballongen symboliserar 30-års presenten jag fick av honom, flygplanet hans jobb, g-klaven hans sångintresse och klockorna tiden vi haft tillsammans hittils. (Det tristaste var väl att när jag som sista sak monterade fast luftballongen så slant pincetten och tappade greppet - med den följden att all glossy accent jag lagt bakom luftballongen för att montera med, skvätte över hela överdelen på min helt nya topp!! Inte kul. Särskilt inte som klockan var över elva på kvällen, men jag fick ju snällt vänta uppe i drygt 2 timmar tills tvättmaskinen var klar. Men det gick vägen ändå, som tur var.)

Själva presenten då? Jo, detta:
Ferrari vs. Porsche

Här får du en unik chans att jämföra två sportbilar, Ferrari vs. Porsche, och själv avgöra vilken av bilarna som har mest krut under huven.

Var det Enzo Ferrari eller Ferdinand Porsche som lyckades bäst?

I denna upplevelse provkör du båda bilarna med en instruktör vid din sida som avslöjar de bästa knepen för att du ska få ut så mycket som möjligt av din körupplevelse.

Sätt dig bekvämt i sätet, ställ in ratten och starta motorn. Sen är det bara att köra så det ryker!


Bilspecifikationer:
Ferrari 430 Scuderia
V8 på 510hk
Toppfart: 320km/h
Acceleration: 0-100km/h - 3,6 sek

Porsche 997 GT3 RS
6 cyl boxer - 450hk
Toppfart 310km/h
Acceleration: 0-100km/h - 4,0 sek


Han ska ut och köra sportbil! Det blev lyckat, kan jag ju säga. ;-)

Självklart ville ju dottern också scrappa ett kort. Hon har gjort det mesta själv och det är mycket tid bakom detta kortet...

Detta är inte alls baksidan, som man kan tro, utan framsidan. En ficka, fastsatt med lim och tejp, med en tag. En guldstjärna ovanför, och så kan man skönja handen på personen som är på kortets baksida - med oklippta, långa naglar på fingrarna - det ser ni väv?!

I fickan sitter en tag som jag själv fick i en tagswap på SS en gång. Jag tyckte de passade dottern bättre än mig. Hon har skrivit helt själv, jag har bara skrivit orden "pappa" och "Marcus" på en blad bredvid. Det är en mycket bokstavstörstande dotter vi har, så jag fick hejda henne efter detta eftersom det var långt efter läggdags egentligen....

Insidan av kortet.... det är dubbelt, så det är vanligt papper som är monterat i kortet. Magnoliastämplarna är Leia och jag "när vi var små".... Sen har hon tejpat, stämplat, målat lite, och monterat fast lite blommor.

Så baksidan då, som man alltså kan förledas tro är framsidan. ;-) Här ser ni Leia som kramar om Hello Kitty, ni ser hennes ena arm försvinna över till kortets framsida och den andra försvinner in bakom ryggen på Hello Kitty. Ben, mage, armar, hals, huvud, hår, ögon och mun, händer, fingrar och naglar har Leia - visst är hon fin?! Ett hjärta på Hello Kitty och ett hjärta över Leia, och de är knutna till varandra. En stjärna överst på kortet med tillhörande svans - ett stjärnfall. Lite utstansad, två fjärilar och en kanin, och en fjäril som bokmärke. Om det inte hade varit läggdags för länge sen hade hon säkert spenderat ännu en timme på kortet. Lillgums <3 p="">

Födelsedags"barnet" kunde dock haft en bättre födelsedag...... Över 38 graders feber och sängliggande stora delar av dagen. Nu börjar det bli riktigt kännbart för alla inblandade att maken och alltiallo-fixaren i huset är sjuk, så nu får han mycket gärna bli frisk, väldigt fort.

3 kommentarer:

 1. Läckert!!! Både presenten - och presenten!! För visst blev ditt konstverk också en riktig present! :-)

  Jag brukar skriva ut bilder från coloring pages, minns inte om det var just därfirån jag hämtade bowlingbilden...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mycket snyggt! Önskar dig en trevlig början på veckan!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.