tisdag 12 mars 2013

Pennförvaring

När dottern fyllde 5 år för en dryg vecka sen, skulle hon få ett skrivbord av oss. Tanken var att hon skulle kunna sitta där och pyssla istället för att vara tvungen att hålla till på golvet, som hon hade gjort hittills. Pysselbord behöver ju förvaring, så jag satte igång.

Basen är en snurrbricka i trä från Sagaform, som maken spraymålat vit åt mig. Målningen är inte perfekt, men det var meningen att den skulle se lite gammal och använd ut. Två stycken bestickställ i trä från Ikea blev också spraymålade och fastskruvade i mitten. Sen har jag altrat diverse burkar med mönsterpapper, band och enkla dekorationer och skruvat fast även dom. Här ser man från vänster en stor, tom toarulle - där fick jag bygga en botten av papper, så just den är fastlimmad. Cardstock, mönsterpapper och washitejp tillsammans med ett tunt vitt band och en virkad blomma. Sen är det en Pringlesburk modell liten, som fått ungefär samma kostym. Därefter kommer innanmätet till en hudvårdsburk, själva burken tjänar nu som hundgodisförvaring medan burkens insats kläddes med mönsterpapper och ett varv washitejp. Just denna rosa tejp fick jag av kära systeryster i julklapp.

Nästa sida, en burk som det varit tops i har fått ny kostym av mönsterpapper, det fick jag klippa upp i kanterna eftersom burken inte är lika stor upptill som nertill. Men genom att klippa slitsar i alla hörn så passade pappret bra ändå. Ett band och några virkade blommor, och så samma kostym på insidan - så syntes inte etiketten som inte gick att få bort helt. Den är också fastskruvad i brickan.

Sen är det en bakpulverburk och ännu en Pringlesburk mini, samma behandling. Sista burken är en konservburk som det varit soppa i, som jag fick av hemhjälpen. Den passade perfekt här.

Dotterns pysselbord.... Själva bordet är köpt på Blocket, stolen köpte jag på Återvinningen - en sekondhand-butik i stan - och dynan kommer från samma ställe. Där tvättade jag dynan först, och bytte ut kudden inuti, så blev dynan som ny. På samma ställe hittade jag knoppen som sitter på lådan, ser ut som en diamant, kostade 5 kr. Dottern fick själv vara med och välja ut den, och hon är mycket stolt över sin diamant. Ovanpå bordet ser ni pysselsnurran, som fylldes med hennes pennor, tuschpennor, kritor och lite smått. På andra sidan syns pappersförvaringen...

Pappersförvaringen gjorde jag ganska enkel. Det är vanliga vita tidskriftssamlare från Ikea, jag tog bort metallhörnen, klädde dom med presentpapper och satte sen tillbaka hörnen igen. För att fästa presentpappret monterade jag Biltemas dubbelhäftande tejp på samlaren och vek pappret runt - klart. Dottern blev jätteglad för alltsammans, och sitter ofta vid bordet och ritar, målar och klipper. En mycket bra present, som inte kostade skjortan och som blev mycket uppskattad.

Men klart att en scrappardotter måste få ett kort med..... När jag gjorde hennes kort designade jag också nya stämplar till Pysseldags.

Se mer info om stämplarna och fler bilder på kortet inne i Pysseldags blogg. Tack för titten!

2 kommentarer:

 1. Men sååå himlans fint tjejen fick det och sött kort

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 2. Hej Linda! Vad fint det blev! Kan tänka mig att hon gillar att pyssla där! Grattis i efterskott!
  Har en mysig fredag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.