fredag 2 augusti 2013

Äntligen bloggnytt!

Den senaste tiden har uppdateringar här i bloggen stått tillbaka för annat, jag har startat en blogg för mina andra handarbeten; stickning, virkning och sömnad, som har uppdaterats mer - gillar du handarbete så kika gärna över till ScrapDesign och se vad jag hittar på där. Så småningom kommer jag nog att låta min scrapbooking ingå i ScrapDesign och bara uppdatera i den bloggen, men där är jag inte ännu på ett tag. (ScrapDesign finns även på Facebook, och det går bra att beställa diverse handarbeten både på FB-sidan och i bloggen.)

Det är inte så att jag inte har scrappat, det har jag gjort - fast mest när jag fått beställningar eller när någon i familjen fyllt år. Det är bara det att alla foton inte hittat ut hit till bloggen. Förhoppningsvis ska jag kunna ändra på det under hösten, att ta mig mer tid att uppdatera, för det är ju en del av skapandet, att visa vad man har gjort.

Idag slutförde jag en beställning på två kort och passade då på att göra mig den där teautomaten som jag har tänkt göra så väldigt länge. Den är ihopslängd på någon timme bara så den är inte superavancerad, hoppas du tycker om den ändå.

Jag utgick från den ursprungliga asken och har monterat mönsterpapper direkt på den, tillskuret så att det täcker helt och hållet. Något jag missade att tänka på var hur påsarna låg i asken, jag skar ut öppningen på framsidan av asken men påsarna ligger på andra hållet. Jag tror det blir bra ändå, för nu kikar de ut lite och det blir förhoppningsvis lättare att ta en påse då. Jag har använt nya, fräscha papper från Prima, Nature garden collection och distressat kanterna med Gathered twigs. Stämplade en fransk chokladskylt från Pysseldags till framsidan, passar utmärkt då det är ett chokladte i denna asken. Stämplade med en skriftstämpel från Tim Holtz svagt över hela bakgrunden på motivet, en Magnolia-swirl i kanterna och en splasch-stämpel som jag inte vet var den kommer ifrån. Monterade motivmattan med ostduk bakom, en underbar dekoration som skapar djup på vilket alster som helst. Stansade fjärilar, blomhörn med pärlpistiller och blad tillsammans med en liten sked utgör dekorationerna. Sen lite glitterlim på dekorationerna och på motivmattans kanter.Tack för titten och trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Jag har sett många av dina scrap-alster tidigare då jag jobbade i Linköping och jag tycker du är oerhört kreativ och gör många vackra saker. Skulle vara kul om du vid något tillfälle hade möjlighet att ställa ut och berätta lite om det du gör på ABF i Mjölby. Men jag vet att du har det ganska tufft! Kram från Rigmor P.S Vet inte hur jag väljer profil..

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.