söndag 4 augusti 2013

Altrad tavla

När man har varit tillsammans länge blir det allt svårare att hitta på något att ge i present/julklapp. Särskilt, som med min man, han har det han behöver, och det han vill ha är rätt dyrt och svårt att hitta rätt. Så när jag fick tag på ett passande citat i vintras visste jag direkt att det skulle bli en julklapp till maken.

Jag köpte en ram på Ikea (32,5x23,5) och började fundera. Den var tyvärr inte deep edge, så jag fick lösa den biten på egen hand. Jag byggde en sarg av svart papp och monterade innanför glaset. Sen började jag jobba med passepartouten, stämplade med flera fina stämplar från Pysseldags och distressade kanterna. Monterade citatet innanför och började sen med dekorationerna. Stämplade Kärleksrecept, rev kanterna på pappret och distressade, så det skulle se riktigt gammalt ut. Det monterade jag sen med en klämma nere i vänstra hörnet. I överkanten på passepartouten fäste jag några gamla pennspetsar - dessa är köpta i en loppishandel, så de är äkta vara! - och ett flygplan (som symboliserar makens arbete).

 I högra hörnet har jag monterat en filmstrip, som symboliserar kameraintresset hos maken, en G-klav för musikintresset, kugghjul och lite metallskrot, word sticks: love, live life. En klocka med visare som får symbolisera tiden vi spenderat tillsammans, detta blev vår 19:e jul!

 I ramen ligger blandat skrot, gem, kugghjul i chipboard, fjädrar och kugghjul från en gammal klocka, säkerhetsnål och gångjärn, nyckel och hänglås. Kärleksreceptet ser ut att sitta fast med en hinge clip (TH) och från clipet går en kedja ner till nyckeln, och vidare till words sticksen. Kugghjul och glödlampor i vänstra hörnet.

Här ser man hur jag har dragit ståltråd runt glödlamporna och monterat dom i hörnet. Det mesta är fastlimmat med smältlim, annat med Glossy Accent. Filmstripen är monterad med häftapparat.

Tack för titten! Ha en bra söndagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.