söndag 22 mars 2009

LO och grattiskort

Idag har vi varit och grattat Leias gudfar Micke på hans födelsedag. Jag gjorde en LO och satte i ram, och ett grattiskort. Min första stora LO faktiskt, har bra gjort de små minialbumen tidigare... Tycker det är svårt att göra kort till män, ännu svårare var det ju att göra en LO då till en man, och dessutom få kort och LO att matcha varandra. Men så här blev det: Jag är ganska nöjd, även om jag skulle velat ha in lite fler dekorationer i hörnen, tyckte de blev lite tomma. Men hur jag än gjorde så blev det bäst så här. Pappret som skymtar bakom fotona är noter utskrivna på vanligt papper, färgat i thébad, och sen rivet lite. Svart punchinella, swirls som blivit doodlade och lackade med 3d-lack, fina pappersblommor med lite silversticklees på. Bokstäverna är utstansade på cuttlebug, och två små charms har hängts på. Till kortet har jag använt en teknik som gör att man kan vika ett cardstock till två fickor, jag valde att inte ha ett öppningsbart kort. På den ena tagen har maken valt ut en vers om vänskap - det var ju han som var vän med Micke innan vi bad honom bli gudfar till Leia. På den andra har jag skrivit vår grattishälsning. Kortet har dekorerats med samma swirl som på LO:n, men den har bara doddlats, inget lack. Stämpeln "Njut av livet" - som också fick sig ett thébad - har tyvärr dolts lite av namnhållaren. Namnet har jag skrivit för hand, en bokstav på en egen liten bit papper, och stuckit ner i hållaren. Två stycken biljetter från Mirabyll har också fästs bakom stämpeln. Eftersom min dubbelhäftande tejp inte är så stark, har jag först tejpat ihop kortet, och sedan nitat ihop det. Jag ville ju inte att tejpningen skulle gå upp när Micke hanterade det. Så då var jag ju också tvungen att dölja nitarna på baksidan, och då fick det thébadade notpappret göra en insats, men samma swirl som på framsidan. Jaa, ganska så nöjd faktiskt!

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga alster - i murriga fäger... meeee like...

    Himlans kul ide´med dubbelficka för tags... Läckert som tusan... :D

    kram

    SvaraRadera
  2. Va roligt att se någon använda dekoratioerna från bloggen! Jag har tittat runt och glatt mg åt allt fint du gjort! Om du tittar in i bloggen idag så finns det några allvarliga skyltar för de där lite tråkigare korten... Ha en ba dag!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.