måndag 21 september 2009

Embossing och antistat

Några stycken har frågat vad man ska ha antistat-trasan till... Jo, när man stämplar med dyna för embossing, och häller över pulvret, så fastnar det gärna pulver även där det inte ska fastna - typ bredvid, runt om och inuti motivet. Jag har förr löst problemet med att borsta med en tunn pensel, men jag är så klumpig att jag oftast har borstat bort embossingpulvret från där det ska vara - och så har jag fått börja om! Nu med denna trasan, så torkar jag bara av pappret med den innan jag stämplar. Stämplar motivet, strör över pulvret, och inget pulver fastnar där det inte ska!! Pappret är alltså gärna statiskt pga hantering, och embossingpulvret fastnar då där "det statiska finns". Därav tras-behovet! ;-) (I USA finns alltså en speciell kudde för detta ändamål, men det blir ju en ganska dyr kudde för oss nordbor.)

16 kommentarer:

 1. Tack snälla gulliga du för din kommentar om min KAOS Award är så himla roligt att få:) Man blir SUPER GLAD varje gång en sådan dimper ned i brevlådan:)Jag forstår att du gillar korsett väskorna och jag forstår också att det kliar i köpfingrarna över att köpa den! Jag tror inte att du ångrar dig om du skulle investera i mallen jag tror nog att du skulle tycka att det var värt det:)Ha en toppen dag och sköt om dig kramis från lilla Inger:)

  SvaraRadera
 2. Angående dikten: Låna på bara. länka gärna till min sida om du skriver den i bloggen. :-)

  SvaraRadera
 3. Tack att du förklarade! Jag "listade" ut det ungefär efter att följt diskussionen. Nu fick jag det bekräftad =0) Jag är oxå rätt klumpig när det gäller att borsta av de överblivna så det här ska jag absolut testa. Kanske blir det roligare att embossa när man slipper stämpla om....;0)

  Massor av annat intressant har jag hittat hos dig, återkommer säkert!

  SvaraRadera
 4. Tack för ett super bra tips.

  Och ett jätte stort Grattis till ditt DT uppdrag.

  Kram Erica

  SvaraRadera
 5. Vilket jättesmart idé! Tack för tipset... jag brukar också lyckas pensla bort pulvret där det ska vara :)

  Och så ett STORT GRATTIS till DT-uppdraget! Det är du verkligen värd!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej Linda! Grattis till ditt uppdrag.
  Smart med trasan ska prova i helgen, måste väl börja med julkorten också.
  Ang. Headern så gjorde jag den 10*30
  sen fotade jag den och redigerade tiil lämplig storlek, sen la jag in den i anpassad storlek. Mejla mig om du inte förstår ,så ska jag kolla närmare på hur jag gjorde;)

  kram Suz

  SvaraRadera
 7. De innan mig har redan sagt det jag vill säga, men jag säger det i alla fall:
  Super-tack för tipset!! Har suttit och svurit högt för mig själv, när jag har försökt borsta bort med pensel.. Nu är jag lycklig..

  Första gången jag är här åsså får man sånt tips och sån underbar inspiration! Tack!

  / Thyllan

  SvaraRadera
 8. Nu si du, har jag oxå köpt mig en trasa!! Tack för tipset!!

  Kram Kram

  SvaraRadera
 9. Hej och en riktig trevlig förmiddag på dig Linda:) TUSEN TUSEN TACK för alla dina gulliga kommentarer hos mig om mina alster du är jo så himla god och snäll:) Blir SUPER GLAD ska du veta, det är sådana som du som gör att det är så himla roligt att visa upp sina alster på bloggen:) Önskar dig en riktig fin fredag och helg. Massor med kramis från lilla Inger:)

  SvaraRadera
 10. Hej vännen!

  Bra tips, tack för det! =) Å ett stort GRATTIS till dt-uppdraget, visst är det spännande! ;) Har du hunnit skapat ngt för butiken ännu? Är ju supernyfiken!!! HiHi!

  Ha en fortsatt trevlig helg, kramar Ulrica

  SvaraRadera
 11. Hej på dig.

  Jisses jag var uttråkad och trillar runt på en massa nya bloggar. Tror jag inte varit hos dig förr och då kom jag på att du kanske vill vara med på min bloggrunda. Varje vecka fär jag frågor om jag vet vilket blogg en person har. Så det är bra om man lägger till sig så slipper de fråga. Du är så välkommen till:
  http://minbloggrunda.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Hej
  hittade hit utav en slump. Fin blogg du har. Mvh Titti i Linköping

  SvaraRadera
 13. TACK TACK TACK jag är JÄTTEGLAD för min nya KAOS Award från Sussie kan man bli annat:)Vad roligt att du gillade mina nya DT alster alltid lika kul att få tillbaka att någon tycker om det man gör:) Önskar dig en riktig trevlig vecka och sköt om dig:) Kramis från lilla Inger:)

  SvaraRadera
 14. Ah!!!! Vilken bra idé!!! =) Det ska jag lägga på minnet! Måste inhandla en sån där trasa! Gud vad smidigt!!!!

  Roligt att du tittar in i vår blogg!

  Kram Milo

  SvaraRadera
 15. Tack för tipset! Himla smart... Det jag menade med att ta bort med penseln är det där extra som blir med dynan (som det alltid blir för mig för jag trycker alltid för hårt *fniss*)
  Grattis till ditt nya DT-uppdrag,skall bli jättekul å se vad du hittar på för fint!

  Ha det så bra!
  kramkram!!

  SvaraRadera
 16. Så himla smart :)

  kram Gurkiss

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.