tisdag 3 november 2009

Spillbits-inspiration hos Stämpelstudion

Dessa julpapper är ju bara för härliga!! Jag kan inte slita mig ifrån dem. Nu har jag scrappat så mycket med dem, att det bara var små spillbitar kvar i mappen, men det går ju att skapa av små bitar också! Jag har gjort två stycken tags-kort, det blåa är lite större än det bruna. Jag har inte utgått från några särskilda mått, utan bara vikt den cardstock jag hade kvar, och sen utgått från det. Så detta blåa tag-kortet är ungefär 15 x 9 cm när det är stängt. Formen har jag skurit till själv, och den lilla fliken som stänger kortet är utskuren med en 50-öring som mall. Jag har distressat både cardstock och mönsterpappret. Sen har jag monterat ihop de underbara körsbärsblommorna med några blad och lite pärlfloss. Jag har målat Angie B:s vackra julstämpel med mina Tombow-pennor, det var så himla roligt att måla granen de bär på blå, för att matcha pappret- Jag ahr en röd körsbärsblomma i blomgruppen, och den röda färgen har jag fångat upp i den lilla nallens halsduk och i de hjärtformade bradsen som jag fäst på tagens övre del, men även på den öppningsbara delen. Om man ska göra en tag, och inte har något passande band, då kan man göra som jag gjort här! Jag har bara skurit remsor av vit, slät cardstock, distressat remsorna, och sedan krullat dem lite olika över en blompinne. Lite pärlfloss, och så har jag häftat fast alltsammans med häftapparat och blå klammer. När man öppnar tagen, finns det gott om plats för en julhälsning. Det bruna tag-kortet är ca 14 x 8 cm, jag har skurit till formen på fri hand, och fliken på samma sätt som på den blåa tagen. Litebrunt band är fasthäftat med mässingsfärgade klammer längst ner på tagen, som bas för blommorna. Här har jag tagit de vackra reprint-blommorna, lagt dem i min embossingfolder script, som jag först distressat med brushed corduroy, och sen kört blommorna genom den. Då har de fått torrembossing och distress i samma veva! Sen har jag monterat ihop flera stycken tillsammans med små bruna brads. Har även dekorerat hörnen på den öppningsbara delen med dessa söta små brads. Ängeln i mitten har fått en extra utklippt ängel monterad med 3D-kuddar på, sen ett lager med Glossy Accent över det. Inuti tagen finns gott om plats för hälsningen, och alla kanter är clearembossade, vilket ger en lite frostig yta Dessa tag-kort är väldigt enkla att göra, och går fort att slänga ihop. Bra att sticka ner i en blomgrupp, hänga på en vinflaska, eller sticka ner i godispåsen - passar till alla små gåvor! Hoppas ni har inspirerats till att ta fram alla spillbitar, och skapa snabba supersnygga tag-kort nu! (Så klart går det lika bra att lägga dem i ett kuvert och skicka som vanliga julkort också!) Komplett materiallista finns i Stämpelstudions blogg.

3 kommentarer:

  1. Jättefina, o så bra tips för att använda upp alla spillbitar som ligger i lådan :) Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  2. Hur härligt fina som helst!

    SvaraRadera
  3. Helt underbara jag gillar massor massor:) Kramis lilla Inger:)

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.