måndag 18 januari 2010

DT-alster till Stämpelstudion - och journalingtips

Idag blev mitt inlägg i Stämpelstudions blogg kraftigt försenat av helgens....



Problemet var att papperet inbjöd till romantisk stil, dock skulle inte pappret räcka långt eftersom jag nallat av det till ett annat inspirationsinlägg. Men nu så... nu har jag nog kommit loss... fkom på att jag kunde blanda det romantiska med det slitna, ruffiga. Så håll till godo, här kommer mitt alster för denna veckan, med flera närbilder och ingående beskrivningar på hur jag jobbat.



Jag startade med ett vanligt vitt cardstock, ruggade kanterna med min edge scraper. Pappret gick sönder på några ställen, men vad gör det? Ser ju bara mer använt och slitet ut, och det var ju den stilen jag ville ha här. Såg till att det gick sönder lite extra mycket på ett ställe, där snörningen är. Distressade kanterna med Worn Lipstick (överallt har jag använt samma distressdyna). Drog fram lite bubbelplast ur gömmorna här hemma, klippte slarvigt runt kanterna så det passade till cardstocket. Sedan drog jag med distressdynan över bubbelplasten, lite lättare i kanterna och kraftigare tryck i mitten. Lade min bubbelplast-stämpel över pappret och tryckte till. Stämplade runt lite grand med den söta hjärtstämpeln från Inkido, gjorde flera tryck med stämpeln innan jag hade på mer färg för mer effekt. Klart, ett eget mönsterpapper! Sedan rev jag det underbara pappret "Blushed Devotion" från KaiserCraft i remsor och distressade de rivna kanterna. Lät den bruna sidan vara framsida på första mattan. Sedan rev jag andra mattan och distressade den, här är den rosa sidan framsida istället. Fotot slipade jag i kanterna med hjälp av vanligt sandpapper, distressade kanterna och rullade dom sedan över en tunn blompinne. Allt monterat med söta små guldiga hjärtbrads. Journalingen skrev jag ut från datorn, skar itu, ruggade kanterna och distressade - så klart! Skapade sen en skylt med den fina textstämpeln från Indido, och lät den få bli titeln på LO:n, en underbar blomgrupp och gjorde snörningen.



Om vi börjar med snörningen, så förstärkte jag pappret på baksidan med två lager spillbitar albumblad. Eftersom jag använt ståltråd (underbar, lila, tunn ståltråd) är det lätt att pappret annars skulle gå sönder när jag "snörde" ihop revan. Trädde inte i sista hålen, istället krullade jag till tråden med hjälp av blompinnen.



Jag har också lekt lite med den underbara Glitter Giggles Rub-ons från Imaginisce. I vänstra hörnet ovanför fotot gnuggade jag på en glittrande prinsesstiara...



... sedan lät jag ett litet stjärnspö sitta i handen på lilla Leia. Tyckte dessa passade så bra till henne denna dag, för hon är verkligen vår lilla prinsessa, speciellt denna dagen.



Nu till skylten... Äntligen har jag vågat mig på att testa UTEE! Här har jag smält UTEE i fyra omgångar, innan jag pressade ner textstämpeln i "geggan", denna gången använde jag en Brilliance DewDrop-dyna - Pearlescente orchid, fick inte distressfärgen att fästa tillräckligt bra för att det skulle synas i UTEE:n. Sen klippte jag ut runt embossingen, jag ville inte ha en fyrkantig skylt. Här syns också den underbara roshörnan. Läckra rosa mellanrosor, distressade och monterade tillsammans med blad jag stansat ut. Har använt QK stans Fastener, både stor och mellan, monterat så här blir de perfekta blad.



Här kommer ett tips på hur man kan lösa journalingen utan att ha thickers, stickers, chipboards, dymos, QK tång, Cuttlebug..... ja de enda verktyg man behöver för att fixa en snygg journaling är en dator och en skrivare. Jag skrev in min text i mitt layoutprogram och valde ett helt underbart typsnitt som jag laddat ner från nätet för ett tag sedan, men ännu inte fått användning för. Men nu passade det perfekt! "JaneAusten" heter det, du kan ladda ner det gratis här. Det står: "Leia, Karin, Eleonora 14/9-2008" (SKA det stå, men jag har gjort fel så det står 2009 istället. Ska ändra det.) "Du döptes i Slaka kyrka, faddrarvar Maria och Michael. Hela tiden var du glad över att få vara tillställningens mittpunkt. Du sken som en sol, sen sov du gott mitt i allt stim." Nu ska jag bara grubbla på hur jag ska ändra årtalet utan att förlora den underbara, glittriga flourishen! Typiskt mig, att göra fel på det viset. Så har det varit länge nu, är sååå trött på det. Ja, i värsta fall får jag klippa ut flourishen, och sätta den ovanpå en ny textremsa, och så får jag låtsas att det skulle vara så!

Hoppas nu att ni blev riktigt inspirerade att skapa hjärtligt romantiskt med en sliten, lite ruffig stil!

2 kommentarer:

  1. Jättefin LO med många roliga detaljer; snygg Distressfärg som jag inte sett någon använda heller.

    Jo jag hittade din blogg igpr eller så, genom någon annan, utländsk blogg tror jag till och med, och såg att du var svensk! Och hade fina saker, så jag noterade mig på listan!

    M v h,

    La Vikinga / Charlotta

    SvaraRadera
  2. Så fin LO!!! Rosa är en uuuuunderbar färg!!!!!! Har inte testat UTEE än själv, men det blir ju himla läckert. Är lite "sen" ibland med saker o ting;)

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.