onsdag 24 februari 2010

Lite tips vid scrapbordet...

Jag som rörelsehindrad måste tänka på att ha allt smidigt och nära till hands. Därför måste jag komma på saker som gör att scrappandet blir enklare. Några av de sakerna tänkte jag dela med mig av idag.

När jag stämplar, finns det några saker jag inte klarar mig utan! För att rengöra mina stämplar använder jag detta:

Rubit-Scrubit-dynan är suverän. Tillsammans med Stamp Cleaner tar den bort även gammal ingrodd stämpelfärg, så smidigt.

När jag distressar använder jag detta:
Våtservetter för bebisar, Kleenex och ett teflonark. Jag jobbar alltid på ett teflonark när jag stämplar, de går att köpa dyrt för just scrapping-ändamål, men jag har köpt mitt billigt på Ica. I kökshyllorna hittar man det, ja alltså ett vanligt bakplåtspapper, teflonbehandlat för att hålla jag vet inte hur många omgångar i ugnen. Det gör ju att det är super att embossa på med, inga problem med värmen från fönen - eller limpistolen heller för den delen. Smältlimmet är bara att plocka bort då det stelnat. När jag har stämplat färdigt tar jag bara en våtservett och torkar av hela arket med, sen torkar jag efter med en kleenex.

På detta sättet kan jag stämpla och distressa utan att behöva springa (och med "springa" menar jag ju så klart inte springa, utan masa i sakta mak! Det är bara sååå mycket enklare att skriva just springa...) ut i köket för att rengöra stämplar, eller hämta disktrasa för att rengöra bordsytan. När bord och skärunderlägg blir smutsiga torkar jag av med våtservett, funkar utmärkt!

Stämpla lugnt!


3 kommentarer:

 1. Den där stämpelrengöringen hamnar verkligen på min lista. Jag drar mig alltid för att rengöra stämplarna, det är ju såååå tråkigt :-)
  Hoppas du får en härlig dag, Kram/Veronica

  SvaraRadera
 2. Det där med Rubit-Scrubit-dynan måste jag forska i...och jag ser att det är en del som använder våtservetter (smart).
  Teflonarket, ja vad säger man...vad gjorde man innan man hittade den..svor lite ;)
  Du har något i min blogg att hämta ;)
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Rörelsehindrad??

  Det märks i alla fall inte på dina alster!!

  La Vikinga

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.