tisdag 2 mars 2010

Grattis-kortet... och några till...

Ja, Nina talade om för mig att jag skrivit fel i bloggen.... eller snarare är det väl så att jag hela tiden trott att den 2:e var i morgon.... men i helgen sade ju kära gubben att det var idag... Därav min lilla felskrivning förra veckan när jag påstod att Leia fyllde år på onsdag. Hmmm, så går det när man måste äta mycket smärtstillande hela tiden... Inte det första jag blandat ihop, om man säger så... Så, när vi har rett ut det, kan jag visa kortet jag gjorde idag. Ja jag gjorde det idag, fördelen med att ha en liten tjej, som inte hunnit lära sig att det ska vara kort med på födelsedagsbrickan.


Jag gjorde ett klänningskort (klicka här), gjorde några små ändringar från mallen. Basen är skimrande rosa cardstock, med mönsterpapper Inkido rosa blomma som matta på. Sen gjorde jag ett förkläde i molnigt vellum, med en underbar roskant nederst. "Leia" har jag stansat ut med tången och alfabetet Sophisticate i silverkartong, doodlade med en Zig fotopenna. Gnuggade på en silvrig, glittrig blomswirl, en rest från ett av mina DT-paket hos Stämpelstudion. Monterade sen lite återvunnen spets på kjolens fram- & baksida. Alltsammans har så klart distressats försiktigt med Tattered rose. I midjan monterade jag på ett band, knöt en rosett med hjälp av gaffel, och hängde i en kort kedja. I kedjan hängde jag en prinsesskrona och ett "made with love"-hjärta, sen monterade jag på rosetten på bandet. Visst ser det ut som om den är knuten på plats?! I halsen hängde jag ett vackert hjärta på en snodd av silvergarn, det är fäst bakom mattorna på insidan...



... som för övrigt är speciellt papper för tombowpennorna, men jag kunde inte alls komma överens med papprena vid färgläggning - så då får de tjäna som mattor i korten istället! Tagit en chipboardsiffra som egentligen är grön med vita prickar, limmade fast det blommiga pappret med hjälp av Glossy Accent och skar ut.


Baksidan höll jag enkel, men monterade ändå på det rosa sidenbandet, för att det skulle matcha framsidan. Bandet fick jag när jag besökte lillasyster med familj *vinkevink* tillsammans med en hel näve andra band och några tags som hon sparat åt mig. Tack snälla!

Sen har jag två julkort jag inte visat... jaa julkort! Ni läste rätt! SS har ju månadsutmaningar, det har jag ju redan tjatat om... i februari skulle två julkort skapas, och man fick inte använda rött eller grönt! Inte en endaste liten gnutta!! Klurigt... nja, jag hade ju kunnat välja att göra det enkelt för mig och göra de bruna distressade korten som jag fick så mycket beröm för i december, men dessa utmaningar är väl för att man ska utvecklas? Så jag försökte mig på ett lite mer traditionellt, och ett ROSA julkort!!! Jag som fnös så åt alla som gjorde rosa julkort i julas, nu har jag gjort ett själv! Men jag blev inte helt nöjd... det känns liksom inte arbetat nog. Kanske är det dekorationerna som saknas, men det blev liksom liiiite bråttom att få dom klara! Jaja, vi får se om det finns nån som man möjligtvis kan skicka ett rosa kort till när vi väl kommer till december, hahaha.


Det var allt för nu! Ha det gott!




6 kommentarer:

  1. Härligt kort åt Leija!!! Hon fick mycket fint täcke och kudde till sin lilla docksäng!! Pysselfia där!!!!Du ska sluta vara hård mot dig själv, du är ju hur tidigt ute som helst....jag får hjärtsnörp!!!! Hihihihihh
    KRAM Lina

    SvaraRadera
  2. Åh, vad söt klänning! Men vadå göra rosett med gaffel?! Det måste visas! :-)

    Massa grattis till Leia!

    SvaraRadera
  3. Hej hej! Söta små tjejer ska ha söta små klänningskort när dom fyller år! =) Jättefint kort! Kram kram

    SvaraRadera
  4. Guuud, vilket sött kort! Pappret är jättegulligt. Och vad är det som säger att julkort alltid måste gå i traditionella färger???!!! Gillade speciellt det bruna.

    SvaraRadera
  5. Hej vännen...

    Åhh så längesedan jag kikade in här till dig!! :D hihi :P

    Så himla läckra saker du skapat... mumsiga... :P

    Hoppas att allt är bästa med dig!!

    Kraaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  6. Vilket magiskt klänningskort och jag gillade det rosa julkortet! Ha det gott!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.