söndag 14 mars 2010

Men...? Köpte jag inte mer???

Ja, så kände jag det när jag kikade igenom mina inköp från igår på Nordiska Stämpel- & Scrapmässan... Antagligen är det den otroligt minimala mängden papper som gör det. Först var vi i alla fall på Magnolia, där var vi i flera timmar! Jaa, i flera timmar - vi stod 2 timmar i kö!!!!! (Tack snälla, snälla K & N för att ni höll min plats i kön hela tiden, så jag kunde sitta ner. Hade ju valt att inte ta med permobilen in, och det var rätt beslut; jag hade inte kommit fram. Så jag kämpade med mina kryckor.) En borttappad, pekfingervalsande, "vet-inget-om-scrap-å-stämplar", tafatt gubbe stod själv i kassan! De missade massor med pengar på att inte ha en kassavan människa - för att inte säga tjej - bakom disken, för flera tjejer lämnade enorma högar med papper och stämplar ifrån sig och bara gick - de ledsnade!! Och jag förstod dom!! Visst tyckte vi synd om gubben, för han hade ju inte mycket val när han nu väl stod där, men de kunde ju ha planerat lite och tagit in extra hjälp. Det var säkerligen flera tusen de missade pga detta. Men i alla fall, tack vare mina väninnor, så fick jag med mig detta:


3 st underbara Magnolia-papper, 8 st härliga stämplar, en gullig fågelholk att altra, ett cirkelalbum för dito projekt, grymma grungeboard från Tim Holtz - alla tre sista produkterna på rea. Väl framme vid kassan, minst 2,5 timme efter att vi gick in, och säkert 3 timmar till och med, så hade de ju stora glasburkar fyllda med embossingpulver i lösvikt!! Jösses, det var svårt att gå därifrån utan alla burkarna under armen! Men en liten burk blev det i alla fall, med ett vitt, glittrigt pulver.

Något stressade körde vi vidare till mässan, mycket försenade. Efter toabesök och cafeteriabesök var vi redo att göra mässa!! Några timmars shopping - med flera besök i samma butik - kom jag hem med detta:


En del goa TH-prylar: mini fasteners (minibrads med skruvliknande huvuden) design ruler (en utmärkt linjal med metall-list på ena sidan för kniv, och med små hål med jämna mellanrum - enkelt när man ska göra täta, jämna hål på projektet) sanding grip + refill (ett slipblock som ligger bra i handen, för att slipa fint på projekten) och hitch fasteners (små dörrknoppsliknande handtag till askar och lådor).BIA:n fick också lite komplement: stoooora spiraler till ett kattalbum jag jobbar på och äntligen en spacebar, så att hålen hamnar längre in på insidorna än på omslagen. EZ-mount behöver man alltid, dubbelhäftande tejp, blå halvpärlor, magneter som låsning till små altrade projekt, scrappy glue ska jag nu testa för första gången. Ny svart stämpeldyna för reserv, foam till mina distresser, en bit vackert gallerband och en hel uppsjö med charms!! Puh! Vad skönt det var idag när jag hade sorterat in allt där det skulle vara, tydligen har jag nåt sjätte sinne eller nåt, för nu i veckan var jag till Clas Ohlsson och köpte två nya förvaringslådor - de fyllde jag idag.

Nu ska man bara återhämta sig tillräckligt mycket efter strapatsen för att njuta av att scrappa med allt också. Det tar enormt på mig att göra såna här utflykter - först en biltur på 42 mil tur och retur, sen lastande med permobilen i och ur bilen, alla intryck, människor och ljud som blir på en mässa..... Det är mycket att bearbeta, och eftersom jag redan är såpass nedgången som jag är, har jag inte hämtat mig ens till på söndag då det är dags igen. Fast då är restiden bara ett par minuter, så maken kör mig dit, hjälper mig att lasta ur, och kommer sen och hämtar mig när träffen är slut. Då är jag slut med, eftersom det är scrapträff - om möjligt ännu högra sorl än på mässan kan jag tänka mig. Sen kommer jag ju inte att ha tryggheten i mina väninnor med mig heller, utan kastar mig i lejonkulan helt på egen hand! ;-) Dock finns det flera bloggbekanta där, så jag blir nog väl omhändertagen tror jag.

Nu ska jag pusta ut lite, och kika runt i internetscrapvärlden, för att se vad jag missat denna helgen. Tack för titten - och kom ihåg: Dina kommentarer förgyller min dag!! I alla fall den delen av dagen då jag är ensam hemma, då familjen är på dagis, skola och jobb, och datorn och hundarna är mitt enda sällskap! Då får ni mig att le med era underbara ord!!!


9 kommentarer:

  1. Vilken superhelg du verkar ha haft! Förstår att du är trött;) Men många fina fynd att knåpa med framöver! Är nästan lite avis...

    SvaraRadera
  2. Å vad mycket fint du hittade! Men vad trött man är idag efter mässan igår. Hihi men det får det vara värt när man får handla så mycket roliga saker!!
    Ja det ska bli jätteroligt att få se vem man ska få ge lite påskgodis till!! =) Nä nu ska jag sova så man orkar ta sig till jobbet imorgon. Kram Mia

    SvaraRadera
  3. Jag hade en jättetrevlig utflykt, så glad att jag följde med!
    Magnolia- en jättevacker butik, men så fel personal. Tjejen verkade borta och knallade bara fram och tillbaka med sina stämplar och kunde inte svara kunderna rakt på någon fråga.
    Gubben i kassan slet ihjäl sig utan att det märktes på kön, eller hur :-)
    Fel man för jobbet som sagt.
    Hmmm, nä verkar som att jag har lite att ösa ur mig. Får nog göra ett eget blogginlägg om Magnolia. :-)

    Jag tycker du lyckades med att shoppa vettigt och eftertänksamt, fick tag i bra grejer till överlag bra priser.
    Det är sannerligen lätt att ryckas med och vilja ha allt möjligt när det smörgåsbordet är framdukat!
    Så, beröm för det!
    Själv gav jag Magnolia alldeles för mycket pengar :-( Men fina grejer är det ju :-)

    SvaraRadera
  4. Åhhh, vad härligt med mässa! Jag var i Karlstad på mässa och träff förra helgen och jag kom hem mer slut än innan jag åkte, men oh vad det är roligt! Jag har inte vågat fota eller summera det jag köpte, det var alldelens för mycket, som vanligt! Men längtar ändå till nästa mässa.... ;-)

    Hoppas du hinner återhämta dig!

    SvaraRadera
  5. ååh vilka härliga köp du gjorde..men fy f*n att stå i kö så länge!!! Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  6. hej linda
    du får stå ut med mina små bokstäver. kör pekfingervalsen med vänster hand. ja fy bubblan, vad jobbigt det var på magnolia. jag har träffat på gubben varenda gång jag handlat i den affären, så man tycker att han skulle kunna sin sak nu! magnolia i ett nötskal det...jag är i alla fall glad att jag hann med det besöket och fick lite med mig hem. för någon mässa blev det ju inte. jag trillade inte i trappan, men väl på grusgången, shit. men det är bara att gilla läget och se fram mot att man ska kunna pyssla igen. det var fina inköp du har gjort. ska bli roligt att se det fina du gör med dom nya prylarna. du ska se att det kommer att bli kanonbra på träffen. det fixar du. kram lena

    SvaraRadera
  7. Så kul att du kommer på söndag!Du får springa in bakom min butik och gömma dig ett tag om det blir för mycket!

    p.s har fått hem några TH stämplar..vi kan kika på om du vill testa någon/några

    SvaraRadera
  8. Va mycke fina saker du hittade ändå.. Segt att vänta så länge på Magnolia, han brukar stå där den lilla gubben-.. =) Jag kom mig aldrig iväg till mässan, så jag får väl gå på den i Kungälv i april.. =)
    ha en härlig vecka, kram K.

    SvaraRadera
  9. Jag var åxå på magnolia, fast nästan precis när dom öppnade...stod bara i 30 minuter i kö....Men att den butiken ALDIRG lär sig!!! Inte första gången han står där helt själv i sin megasega takte. Jag har varit där många gånger då dom haft jubileum coh allt....det dräller in köpgalna tjejer....och där står han själv....VARJEGÅNG!!! Fattar inte att den butiken kan hålla på så....men dom lever på sina stämplar. Utan dom hade butiken varit död för lääääängesen.

    Härlig mässa var det i alla fall...såg dig inte denna gång:( Härliga fynd gjorde du åxå...Ha det gott nu och du får nu vila upp dig efter denna helg:)
    Kram

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.