onsdag 7 april 2010

Mitt nya pyssel

Även jag har nu fastnat för detta med amigurumi-virkning. Vad roligt det är!! Jag köpte denna boken från Bokus:


Mia Bengtsson har skrivit den, du hittar hennes blogg HÄR. Fort går det också... I påskhelgen blev det en sköldpadda som sonen var snabb på att tinga. Igår när Leia kom hem från dagis hade jag en färdig liten prinsesstärta till henne, och hon blev så glad att hon gick runt och tackade i en kvart! Så idag blir hon nog ännu gladare... Länge har jag hållit på med Barbapapa till henne, den är nu färdig även om ögonen inte är de bästa. Men det ska ändå bli en ny Barbapapa så småningom, hittade bättre mönster igår kväll... Men Leia har frågat om sin Barbapapa, hela tiden när jag virkat på annan har hon sagt "baba sen, mamma vika baba sen".


Sköldpaddan ahr inte fått några ögon, jag får göra en specialare där... Nu har jag i alla fall beställt lite blandade ögon. Barbapapa fick ögonvitor av filt och pupillerna målade jag med svart märkpenna. Ser bra ut på håll, men kikar man för nära så är de inte så snygga. Men de blir bra till Leia. Ser ni den små fina tussilago som min man plockade till mig på vägen hem från jobbet igår? Tussilago betyder ju vår, fast min favorit är ju vitsippor... De får jag vänta på ett litet tag till.


Närbild på tårtan...

11 kommentarer:

  1. Nej men vilka söta! Supergulliga=)

    /Pysselmaja, Emma

    SvaraRadera
  2. Ja visst ÄR det skoj att virka amigurumi´s!
    Jag gör oftast inte efter mönster utan efter eget huvud.
    Sååå snygga du gjort!!!

    SvaraRadera
  3. Oj vilka söta!!! Det verkar svårt det där.

    kramis Pernilla

    SvaraRadera
  4. Å så gulligt! Förstår att Leia är nöjd nu! :-)

    SvaraRadera
  5. Hej Linda!

    Tack för din fina kommentar i min blogg.

    Om du vill ha några (tror att det är 4 olika) mönster på Amigurumis så kan du maila mig på carina6969@gmail.com

    Jag har köpt de mönstren på internet och det är på en anka med en badring runt magen, en groda, olika kakor och på sälar. Jag mailar gärna dem till dig, om du vill.

    kram

    Carina i Kristianstad

    SvaraRadera
  6. Åh, vad söta! Barbapappan är ju helt underbar!

    SvaraRadera
  7. Åh så läckert! Jag har velat börja virka länge, köpte nål o allt men förstår inte riktigt beskrivningarna. Finns det med i den där boken?

    Jätteläckert!

    SvaraRadera
  8. Oooh, så söta små saker... Är också sugen på dessa små varelser; beställde en bok - och gissa vad....den är restad...Åååh, så frustrerande när man är riktgit pysselsugen!

    SvaraRadera
  9. Hej hej! Jasså du har oxå hamnat i amigurumiträsket? =) Vill bara varna dig...man blir besatt...har hållt på i två år nu och det är lika roligt fortfarande...
    Och ditt påskägg är ju alldeles makalöst fint! Må så gott! Kram kram

    SvaraRadera
  10. De är sååå söta dessa småvirkade figurer =). Länge sedan jag kikade in här. Gillar "presenten" här nedan också. Å påskägget och påskkortet... ALLT!!! Så mycket vackert!!

    Kramiz Maja

    SvaraRadera
  11. Kul att du vill vara med i min utlottning. Välkommen!

    Så otroligt mycket fint du gör!

    Ha en fin dag

    /Anette

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.