torsdag 29 april 2010

Veckans Tips! vecka 17

Ny torsdag, nya tips! Eller snarare, en lite repetition på tips jag bloggade förra året... Men jag tycker att det gott kan upprepas, och det blir ju smidigt att hitta då med, om jag lägger in det under denna rubriken... Så, håll till godo!

Veckans Tips!
När jag ska stämpla eller distressa, så är mina hjälpmedel självskrivna! Jag tar fram detta:

teflonark för bak/matlagning
baby-våtservetter
Kleenex pappersnäsdukar
Tvättlapp i frotté
Rub-it Scrub-it dyna
Stamp cleaner


När jag distressar, stämplar eller embossar så är det ovärderligt med ett underlag som är lätt att rengöra och som går att använda många gånger. Många butiker säljer speciella teflonark just för stämpling, men det är onödigt att lägga ner så mycket pengar på en produkt som man kan köpa mycket billigare. Gå till köksavdelningen på de större matvaruaffärerna, eller till avdelningen för plastpåsar, aluminiumfolie och bakplåtspapper i den mindre matvaruaffären. Där finns nämligen bakplåtspapper i teflon, alldeles utmärkt att ha i scraphörnan! Det är mycket enkelt att torka av, går att använda många gånger, är enkelt att förvara, är värmetåligt så du kan embossa på det, använda limpistolen på och är så mycket billigare än scrappingens motsvarighet. De går att få tag i från ca 99 kr och du kan använda dom länge! När jag då har distressat på arket, tar jag en baby-våtservett och torkar med för att blöta upp all färg, sen tar jag en kleenex och torkar bort alltsammans med. Rent, och klart att läggas undan till nästa gång!

Även stämplar som du stämplat med distressdynor eller andra vattenlösliga dynor med är enkla att rengöra med baby-våtservetterna! Gnugga rent försiktigt, och torka rent med en kleenex eller en frottéhandduk. Jag köper små tvätt lappar i frotté på barnavdelningen på Ikea, superbilliga och lämpliga i storlek!!

Stämplar som jag använt andra dynor till som inte är vattenlösliga använder jag Stamp cleaner och Rub-it Scrub-it dynan till. Torka av den överflödiga färgen från stämpeln på papper eller frottéhandduk, gnugga på lite stämpelrengöring på stämpeln - eller på scrub-dynan - och gnugga ordentligt på scrub-dynan. Stämpeln blir som ny!! När du sen använt scrub-dynan så många gånger att stämplarna inte längre blir rena, så sköljer du enkelt igenom den med varmt vatten och mild tvål, och låter torka. Fräsch, och klar att användas till många, många fler stämplingar!

2 kommentarer:

  1. Fniss!!! Är det så länge sedan?!? Jag minns då jag läste om det förra gången...
    Ha en fortsatt bra vecka!!!
    Lena

    SvaraRadera
  2. Du har en award att hämta inne hos mig =) Kram, Lena

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.