torsdag 22 april 2010

Veckans Tips! vecka 16

Nu tänker jag köra igång med ett återkommande inslag här i bloggen! Ibland kommer man på nån genial idé, ibland snappar man upp nåt på en träff... Jag har samlat på mig en del tips, omedvetet, men nu ska jag försöka sätta dom på pränt. Så klart ska ju ni, kära bloggläsare, få ta del av de tips jag samlat på mig, så därför kommer jag nu att blogga tips en gång i veckan. Jag ska försöka hålla mig till torsdagar, det föll sig så nu att jag kom på ett nytt tips nu i kväll - så därför får det bli torsdagar. Hihihi, jag brukar vara dålig på att fullfölja sånt jag föresätter mig, speciellt så glömmer jag ju bort vad jag föresatt mig att göra! Men jag ska göra mitt bästa!!

Veckans Tips!
Jag har köpt på mig två förpackningar med Prima Marketing clearstamps... De kommer monterade på två stycken transparenta plastark, det ena med tryck på så att man ser vad stämpeln föreställer och det andra blankt. Det följer också med en rad med blingstenar...
(Blingstenarna är redan tillvaratagna när bilderna här nedanför tagits.)


Här finns ju mer att använda än själva stämplarna! Om vi börjar med pappen bakom stämplarna, den gröna till vänster och den bruna till höger, de kan bli underbara tags och journalingrutor!


Ser ni vilket vackert mönster det är på den bruna pappen? Som ett gammalt bokföringspapper, typ... Och den gröna pappen har ju en helt sagolik form... antingen målar man den med akrylfärg eller crackle paint, eller så distressar man bara lite och döljer den text man inte vill ha med bakom ett foto eller dekorationer. I detta inlägget har jag använt ljust en sån grön papp från Prima till att göra tagen som sticker fram under LO:n.


Sen är det ju bra synd att slänga plasten, när den är så vackert tryckt... Nej, jag skär ut dom och sparar, tanken är att jag ska använda dom som overlay till ett kort eller LO! Tänk er att man konturklipper fågel, växter, fjäril och ägg, och monterar ihop alltsammans i ett hörn på en grafisk LO... eller att man använder noterna som en fotomatta... användningsområdena är ju enorma! Bara fantasin sätter gränserna!

Sen själva cellofanpåsen går ju att använda till att förvara foton, uppstamplade motiv i, eller göra om till en ljuspåse. Men även den blanka plasten går ju att spara, till fönster i kort och askar. Så alltsammans blir använt och inget går i sopen, bra va?!

Hoppas ni gillar mina tips, och att ni kikar in igen för fler nästa vecka!

5 kommentarer:

 1. Så många bra tips du delar med dej av! Kommer absolut att kika in igen, för att få fler.

  SvaraRadera
 2. Åh vilket roligt inslag du börjat med!! Ett kanontips faktiskt nu ångrar jag gruvligt att jag slängt alla dessa fina plaster som kan användas som overlays samt pappen från Primas som jag oxå slängt ett antal... så klumpigt att inte tänka steget längre. Tur att du finns som kan komma på dessa smarta lösningar och dela med dig av dem!

  Så fin bloggen blivit nu oxå!! Jättevacker och passande!

  Stor Kram till dig min vän! ♥

  SvaraRadera
 3. Det er farlig å kaste noe i denne hobbyen. Alt kan komme til nytte, he he. Tusen takk for at du ville være med på blogcandyen min. God helg.

  SvaraRadera
 4. Detta är ju lysande. Vilken återvinning. Det är verkligen vackra saker. Kul ide´. Jag önskar dej en skön helg. Kram Gertrud

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga tips!! =) Ifall du glömmer, så kikar jag in o gnäller om tips då...=) *S* Ha en underbar helg!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.