fredag 14 maj 2010

Altrad bok

Idag bloggas mitt gäst-DT-alster hos Designat. Jag fick ett stort härligt stämpelark att jobba med, och vita primablommor. Även en burk med Tim Holtz läckra filmrulle, men det kommer på nästa alster. Eftersom Camilla ville ha ett Tim Holtz-igt alster, vräkte jag på med alla möjliga TH-grejer jag hade här hemma!


Tog en gammal bok och skar ut sidorna. Klädde insidan med mönsterpapper, byggde upp en box av kartong, och klädde även den med mönsterpapper. Runt kanten satte jag sen vacker spets.
Klädde sen bokens utsida med wellpapp, som jag distressat med vintage photo och walnut stain. Skar mönsterpapper till fram- bak- och ryggsida, distressade med edge scraper och vintage photo och walnut stain. Mellan mönsterpapper och wellpapp limmade jag fast brunt organzaband att knyta ihop bokboxen med. På framsidan förstärkte jag texten på mönsterarket med stämpeln "Writing". Sen gjorde jag en distressruta med shabby shutter, peeled paint, vintage photo och walnut stain. Stämplade med "Scroll" runt kanterna i de två bruna dynorna. Stämplade sedan "Weathered frame" och "In dreams" med black soot. Rutan monterade jag på framsidan med distanskuddar. Beslagen kommer från "Elements"-setet, färgade in dom med vintage photo, smutsade med walnut stain på kanterna och lackade med crackle paint. Limmade fast små halvpärlor som fick symbolisera skruvarna. Stämplade prima blommorna med "Writing" och vintage photo, färgade in kanterna med shabby shutter och peeled paint, de små blommorna fick akryldroppar som center, och den stora, dubbla blomman fick en vacker blom brad. I vänstra hörnet av distress rutan stack jag fast en säkerhetsnål och hängde på en nyckel och en hjärtcharm i samma färg. Den otroligt vackra fjärilen fick en kropp av halvpärlor och monterades med distanskuddar.


På insidan monterade jag en annan distressruta med stämpeln "Imaginations" och en fjäril från "Mixed minis"-setet. Fjärilen är infärgad med scattered straw, shabby shutters och worn lipstick. Lade sen på glossy accent och strödde på glitter innan det fick torka.För den som vill titta närmare på bokboxen, så finns den på lagret nere hos Camilla! Passa på att kika på den under hennes lageröppet-dagar, öppettiderna finns i bloggen.


17 kommentarer:

 1. ååå wow vilken fin ask, underbar=)

  SvaraRadera
 2. Sååå läckert, vad du är påhittig. En gammal bok blir en ask ! Detta kan jag inte sluta att titta på. Kram Gertrud

  SvaraRadera
 3. Åh så underbart fiiiin!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Superfin!!! Gillar verkligen Tim H-stuket;) Du är såå duktig!! Har ngt till dig i min blogg.

  SvaraRadera
 5. Såååå läcker!!! Så där är det tänkt att jag också ska göra med boken jag har hemma vid. Har inte kommit så långt än dock :)
  Använde du vanlig scrap-kniv när du skar ut sidorna??

  SvaraRadera
 6. Denna boken är helt underbar! Du är otroligt duktig! Kram

  SvaraRadera
 7. :-o
  Ja men hallå!?
  Så där snyggt kan man ju inte bara göra! ;-)

  SvaraRadera
 8. Vacker som en saga Linda!! Du är makalös på att göra fint!!! Stort grattis till DT uppdraget!!!
  Hoppas allt är väl kompis!...
  Kramar Lina

  SvaraRadera
 9. Wow, din bokbox blev verkligen superhäftig! Jag är inget Tim Holtzfan, men jag får nog bli om man gör så snygga saker med "hans grejer". Fast, det gör sig ju inte själv ;-)
  Framsidan är snygg, men baksidorna och bokryggen är också helt ljuvliga :-)
  Hoppas du får en skön kväll!

  SvaraRadera
 10. Såååå läckert!!!! Från en bok till en ask, snacka om idérikedom ;);)
  SNYGGT!!
  Ha en bra dag.
  Kram, Britt-Inger

  SvaraRadera
 11. Wow, denna ask är något av det snyggaste jag sett! Helt otrolig! Jag ÄLSKAR den här färgskalan och hela asken ser så äkta gammal ut.

  SvaraRadera
 12. jäklar så fint!!!! Bara älskar det där gamla slitna.....så vackert.

  SvaraRadera
 13. ååååh...aaahhh...jag bara ääälskar denna bok/ask du har gjort!!! Sååå snyggt vännen! Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 14. Den här var riktigt snygg! Den väcker helt klart skaparlusten inom mig :D

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.