måndag 24 maj 2010

Morsdags-påse och gulligt dopkort


Dagens DT-alster bjuder på två helt skilda saker, ja i alla fall i helt olika stil. Jag bjuder på en presentpåse till mor, och ett gulligt dopkort till en pojke. Blir ni sugna på att göra en påse ni med, så finns en beskrivning till den under fliken "Tutorials" här i bloggen.


Började med att skära ut stommen i ljust grön cardstock, och mattade sen med röd cardstock och det läckra mönsterpappret Cherries. Locket stansade jag med MS kantstans, likaså mattorna på locket. Gjorde hål och drog igenom rött, smalt sidenband och satte på en knapp innan jag knöt en rosett. Blomman i nedre hörnet har jag byggt ihop av blad, stansad och embossad blomma, metallblomma och miniros - allt ur mina privata gömmor. Embossade kanterna på den embossade blomman och minirosen med peeled paint, glittrade sedan med guldglitter. Med detta mönstrade pappret tyckte jag att det var snyggast att hålla påsen enkel, och inte dränka den i dekorationer, det skulle lätt kunna bli rörigt. Enkel, smidig och snygg påse att ge bort till mor på söndag med en liten gåva i - kanske ett presentkort på pyssel?


Ett sånt här kort har jag länge velat göra, nu fick jag de perfekta pappren! Jag har klippt ut min klänning med hjälp av två olika mallar och lite eget huvud och mattat med det gulliga pappret från Magnolia. Längst ner på framsidans baksida limmade jag fast vit spets, och precis ovanför monterade jag vackra blå minirosor och vita pappersblommor. Rosorna glittrade jag till med frosted lace. Under ärmarna monterade jag ett vitt sidenband, med en vit sidenrosett och ett fint kors.


På insidan mattade jag med vit cardstock på båda sidor, gott om plats för en lyckönskning för dopbarnet. Målade lille "Sittande Alvin" med distresser, lade glossy på napp, knappar och stjärna. På vingarna lade jag på glitterlim frosted lace. Stansade sedan ut namnet med Tim Holtz nya stans "Vintage Market" som ni hittar hos BeWed. Satte highlight på bokstäverna med svart penna och glossy accent.

Motivet är målat med:
Hår: antique linen, vintage photo, walnut stain
Hud: tattered rose, vintage photo
Dress, napp, tossor: faded jeans
Knappar: walnut stain

3 kommentarer:

 1. Underbart!!!!!!!

  Men ännu mer underbart var det som kom i brevlådan i dag... woaw så bra och så fint det blev. :)
  Du kan verkligen din sak Linda!!!!!
  *love it*

  Kika in på min blogg får du se. :))

  Stor varm kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 2. SÅÅÅ SÖTT dop kort du är så duktig Linda!! kul att se allt fint du gjort...det bra haglar vackra saker ju!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Jätte fint *nickar*

  Kram Gurkiss

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.