onsdag 2 juni 2010

En beställning avklarad och levererad!

Ja, skönt att kunna bocka av en sak på beställningslistan! Det är "Tack-present till fröken från avgående klass - altrad pärm med plats för plastfickor" som har blivit klart och ivägskickat till Mindi.

Jag skar till två stycken skivor tjock papp - det kan ha varit gamla strippade album, jag sparar all hård papp! Målade insidor och kanter med vit akrylfärg och monterade ett somrigt rött papper på fram- och baksida. Stansade ut en vacker spets med MS-stans Doily Lace, och monterade ett sverigeband ovanpå. Knöt en rosett med det oumbärliga hjälpmedlet easy bow, monterade en blingpärla i mitten och monterade det hela på bandet. Stansade ut två röda och en vit cirkel i olika storlekar, monterade dessa på en kakservett. Distressade kanterna och gjorde små pärlor med pearl maker. Även hörnen fick sig en omgång med pearl makern... Monterade ihop blommor och blad från ljusmanschetter med brads och monterade runt cirklarna. Stansade ut frökens namn med Tim Holtz underbara alfabet Vintage Market och lade på glossy accent. Gjorde hål för ringarna med min cropadile, satte i svarta öppningsbara ringar och knöt på massor med band. Här sätter sen Mindi själv in plastfickor med barnens teckningar innan hon ger den till fröken.

Insidan ville jag hålla ren, där kan Mindi montera in något eget om hon vill. Kanterna behövde dock en extra touch, så jag stämplade med en swirl och VersaFine vintage sepia där. Sen en stor portion tålamod för att stämpelfärgen skulle torka!!

Baksidan av pärmen, enkel men med samma tema som framsidan.

Sen ville Mindi även ha en godispåse att stoppa i små karameller i. Röd cardstock som stomme, samma mönsterpapper, vit spetskant, pearl maker och några manschettblommor. Här är texten "Åsas sommarkarameller" utstansat med QK Rollerskate. Ett tagkort att hänga på presenten, givetvis även den i samma papper, röd cardstock, kakservett coh en scallopcirkel. Utstansat "Glad sommar" med Rollerskate igen, manschettblomma och pearlmaker. Ett sverigeband högst upp i kortet.

Jag vet att Mindi blev nöjd, nu hoppas jag bara att fröken blir superglad med!

6 kommentarer:

 1. Superfint!!! den fröken lär bli glad:)

  SvaraRadera
 2. Jättehärlig ! Så kul det måste vara att sen blicka tillbaka och titta på teckningar och tänka på barnen.
  Kram Marina

  Ps. Jag sparar med på hård papp. :)Ds.

  SvaraRadera
 3. Jättefint. Hoppas det fylls med underbara bilder för tillbakablickar.

  Jag har en undran. Många skriver att de målar sina motiv med Promakers och MCP teknik, bl a http://anilisblogg.wordpress.com/
  - vad är detta?
  Kanske något du kan ta upp i dina torsdagstips.

  Hälsningar
  Yvonne (en trogen läsare av din blogg)

  SvaraRadera
 4. Det är helt underbart fint och det kommer att bli såååå bra. :) Jag ska visa dig sedan när jag har fyllt pärmen och godispåsen hur allt blev. :)

  Stooooor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 5. Underbart kit! Är helt övertygad om att fröken blev glad.

  SvaraRadera
 6. Oj va snyggt. Nu fick jag mig allt en liten ide om en liten datalj jag måste göra på nästa LO.
  Tack för inspirationen!!!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.