lördag 12 juni 2010

Minnesalbum för en katt ~ Många bilder! ~

I början på året fick jag en beställning som var både rolig och sorglig att få. En vän till mig hade mist sin katt, och ville att jag skulle göra ett minnesalbum. Jag fick hur mycket tid som helst på mig att göra det klart, men nog har jag haft dåligt samvete under senvintern och våren över att jag aldrig blivit klar. Men nu äntligen ligger albumet i hennes händer, jag busade faktiskt lite! Jag mailade bara och sade att hon skulle få posta att hämta ut, inte vad det var... Idag på morgonen hade hon hämtat ut det, och mailet jag fick av henne var så roligt att läsa. Jag visade det för gubben med, och vi fick båda tårar i ögonen enbart av att läsa hur tacksam hon var. Jag gjorde nyligen en annan beställning till henne, ni kanske minns den röda pärmen jag gjorde till en fröken? Nåja, över till bilderna. Av hänsyn till min vän har jag valt att retuschera alla ansikten där de syns, hon får själv välja i sin blogg om hon vill visa eller inte...


Framsidan är nog den sida jag är mest nöjd med, och även den jag valde som en av mina favoriter när SS bloggade mina tre favoriter på framsidan. (Här kan du se mina tre favoriter.) Jag har utgått från två pappskivor - här kastas absolut ingenting, vet ni! Tar ett anteckningsblock slut, så är jag där och snor åt mig bakstycket, det kan komma till användning! Här är det något tjockare pappskivor som använts, men ändå något som räddats från soporna. Med akvarellpapper, distressdynor och stämplar jobbade jag fram eget mönsterpapper, fram och baksida har ungefär samma mönster och placering på stämpelmotiv. Ett stort vingpar färglagt med distresser och vit akrylfärg, krackeleringsfärg rock candy. När det torkat har jag penslat i perfect pearl silver i sprickorna, sen har jag lagt på glossy accent för att få en blank skyddande ta. Monterat ovanpå en bred bit spets (tack Pappsen) och en kakservett. Bokstäverna har jag stansat ut med cuttlebugen och alfabetet Aquarius i kraftpapper, highlight med svart penna, guldglitter runt kanterna och många lager glossy accent. Ett stort roshörn med helt underbara rosor, blad, rosknoppar och pärlspröt, tror en krysantemum kikar fram i ena hörnet med. Distress och guldglitter på rosornas kanter. Två vackra guldhörn i pärmens två yttre hörn, spiralen - som är den största som finns till BIA:n, har dekorerats med massor av vackra bandstumpar. Har limmat alla knutarna med lite glossy för att de inte ska knyta upp sig, har också lagt lite glossy längst ut på varje bandände, för att de inte ska fransa upp sig. I spiralen har jag även hängt en kulkedja med charms, Mindi kan självklart haka av kedjan för att istället hänga den i jackan, på handväskan eller kanske på nyckelringen?! Eller bara låta den hänga där och pryda albumet.Uppslag 1:
Här ser ni att insidan har lite annat upplägg, men ändå matchande, naturligtvis är den bakre insidan i stort sett likadan som denna. En journalingruta på insidan, för att Mindi själv ska kunna skriva en text till fotona. På alla blad inuti albumet har jag skurit ut notpapper ur ett häfte jag fått ur svärmors gömmor, skrynklat ihop dom och lagt dom i ett kaffebad för att de ska bli lite härligt slitna och smutsiga. Varje sida har sen stämplats med swirl-stämplar i hörnen, och rivna med edge scraper, för att bättra på den slitna vintage-looken. Sedan har alla papper monterats upp på cardstock i olika brun nyans, några är kraftpapper, medan några är vanliga canvascardstock. Albumet har bundits ihop med min BIA, så allt är gjort från grunden.


Uppslag 2:
Här ser ni en tag som jag har vikt undan för att nästa uppslag ska synas. Tagen har bara lite smått stämplats i kanterna med en grungestämpel. Bakom fotot sticker en tag fram, med små charms fastsatta i bandet. Drar man upp tagen finns gott om plats för journaling, likaså på den undanvikta tagen så klart.


Uppslag 3:
En journalingsida som rivits ur ett block, distressat så klart. Ett hjärta ur Tim Holtz grungeboard collection som jag färglagt med distressdyna. All behandling på fotona har Mindi stått för, hon är en mycket duktig fotograf, tycker jag.


Uppslag 4:
Här har jag ritat av formen från ett journalingblad på ett tjockt kraftpapper, stämplat och distressat runt kanterna, häftat fast band med vanlig häftapparat. Veckat ihop en kakservett så att den blivit oval som fotomatta, lagt guldglitter på en krona (TH grunge), alfabetsstickers.


Uppslag 5:
På baksidan av föregående blad har jag monterat ett grungehjärta - färglagt med stämpeldyna och pålagt glossy accent - för att skydda motsvarande blad från häftklamrarnas baksida. Journalingblad för anteckningar. Albumsidan har ett guldigt hörn och ett blinghörn.


Uppslag 6:
En stor tag, som jag fått av mina vänner (fick några av K och några av B, tack snälla!), stämplad och distressad i kanterna. Stämplat ett par vingar och klippt ut, ett litet grungehjärta i hörnet.


Uppslag 7:
Ett grungehjärta färglagt med distresser och glitter lim frosted lace.


Uppslag 8:
Journalingblad på vänstersidan. Stämplat och färglagt med tombows en katt och en mus, som lite lekfullt spanar in varandra på sidan. Underbart vackert handgjort papper med embossingmönster och ett vellumark med vackra guldkrumelurer, tack Nina.


Uppslag 9.1:
En tag att skriva på, stämplad och distressad, grungehjärta och band. På baksidan (se bilden nedan) en skylt om Katthotell enligt önskemål, och en liten stämplad och färglagd mus.


Uppslag 9.2:
Stämplat hÄnglaflicka med katt och en kattkorg, tack för lånet M!


Uppslag 10:
Ytterligare en stor tag, stämplad och distressad. Den vackra ramen på fotot och den pålagda texten har Mindi gjort själv. Pappret bakom fotot är utrivet ur en gammal bok.


Uppslag 11:
Har lagt glossy på det vackra mönstret på pappret, lite pärlor med pearl maker runt blomman. Skurit till en journalingruta, lagt glossy på de hjärtan som är på pappret. Pearl maker i hörnen på fotona. Trots att de fick torka mycket länge blev de tyvärr platta av albumets tyngd när det är stängt.


Uppslag 12:
En stor tag igen, distressad och stämplad. En större journalingruta som samtidigt tjänar som fotomatta. Några snöflingor i plast som dekorationer.


Uppslag 13:
Tagen på föregående uppslag har ett foto på baksidan, små guldstjärnor i hörnen. Albumsidan med biljetter, utstansad blingad krona och blomma.


Uppslag 14:
Stort foto med grungebeslag, pearlmaker till skruvar - tryckte med kniven i pearl makern när den var halvtorr för att få ett spår i "skruvarna". Blingswirl i hörnet stämplade vingar färglagda med distresser, ihopsatta med ett grungehjärta.


Uppslag 15.1:
Journalingblad att skriva på, och en tag med ett grungehjärta. Ville ge Mindi många möjligheter att skriva ner sina minnen på.


Uppslag 15.2:
Stansad ut titeln, "bröderna" och "i snön" i vit cardsrock med Rollerskate, och "bus" i vit foam med Aquarius. Några snöflingor och en handgjord blomma.


Uppslag 16:
Ett stort blad med plats för många minnesanteckningar på föregående blads baksida. Grungevingar, färglagda och dekorerade som vingarna på framsidan - distresser, vit akrylfärg, krackeleringsfärg rock candy, perfect pearl silver, glossy accent. Ett par stämplade vingar med en söt charm iknuten.


Uppslag 17:
Sist ett kuvert som passar de stora tagsen (tack igen, K och B), stämplat med swirls runt kanterna och distressat. Ett stort grungebeslag har målats med svart krackeleringsfärg, penslat perfect pearl guld i sprickorna, och lagt på glossy accent. Små, små skruvbrads i skruvhålen. Under beslagets spets har jag monterat en tunn bit magnet, och motsvarande på kuvertet, så att man kan hålla kuvertet stängt. Ett par stämplade vingar, färglagda med distresser. Glitterlime frosted lace runt kanterna.


I kuvertet lade jag de foton jag skrivit ut i fel storlek, naturligtvis kan Mindi spara precis vad hon vill i kuvertet.


Baksidans insida, snarlik framsidans insida. En vers som Mindi ville ha med, utskriven på datorn. Rivit pappret i kanterna och distressat. En stämplad och färglagd katt, med stämpeln vingar i krymplast - först färglagda med färgpennor.


Baksidan, snarlik framsidan, med vackra guldhärn i de yttre hörnen. Ett stort grungehjärta, färglagt med distressdyna, lagt på glossy accent för att få det riktigt tjockt och härligt. Min biljett längst ner som jag har gjort själv i datorn, och som jag pryder alla mina alster med, där står mitt namn, min bloggadress och vilket år alstret är gjort.

Jag känner mig mycket nöjd med albumet, min största och mest arbetade beställning hittills! Det enda jag inte känner mig nöjd med är väl att det tog alldeles för lång tid att skapa det - tycker jag! Men min vän blev nöjd, och då är jag glad!

Mindi - jag hoppas ni får många mysiga stunder tillsammans över albumet, med många goa skratt över er underbare katts tokigheter och påhitt, och med leenden av sorg och saknad - med vetskapen om att ni kommer att ses igen!

14 kommentarer:

 1. Åh nu gråter jag igen....

  Min lilla dotter sitter nu återigen och tittar i albumet och så säger hon - Mamma det finns ingen som gör så fina saker som hon!!!!

  Bra betyg va??? :)

  Jag vet att du gör vackra saker men detta album är inte bara vackert det är helt underbart!!! Allt är så genomtänkt och så fint och så vackra detaljer!

  Herregud vilket jobb!!!

  När vi hämtade ut paketet så visste vi inte vad det var som väntade oss i paketet... vilken överraskning!

  Vi både grät och skrattade då vi tittade i albumet. Vilket otroligt fint minne av vår älskade katt Nelson! Han var verkligen speciell för oss så detta album betyder så mycket!!!

  Tack sötaste vännen för att du ville göra detta åt oss!!!!

  Alla som mister någon borde ha ett sånt här underbart album att titta i och minnas.... nu gråter vi inte bara utan nu kan vi även le och tom skratta åt alla fina och tokiga minnen med vår älskade lilla prins.

  Tack igen!

  Stor kram
  M I N D I med familj!!!!

  SvaraRadera
 2. Vet inte riktigt om jag kan lämna en kommentar. Vilket fantastiskt jobb du har lagt ner och alla underbara detaljer, jag får tyvärr sammanfatta allt med bara ett WOW! MVG+ på det och tummen upp!
  :D

  SvaraRadera
 3. Ja du Linda! Man kanske ska lägga ned scrappandet. Vilket jobb. Verkligen underbart album. Får min dotter se det så vill hon nog försöka sig på att göra ett album om katterna vi hade, de fick avlivas med ett par månaders mellanrum , två systrar som blev 18 år gamla.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Förstår så väl att detta uppskattades! Ett vackrare minne kan man knappast tänka sej. Du har lagt ner enormt med tid och arbete, men så har din vän också något kvar för alltid!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiskt fint välarbetat, genomtänkt, vackert och ...
  Ja, det blir ju nästan löjligt!
  Förstår att du är nöjd! Kul att få skänka en sån gåva! Det blir så mycket mer än "bara" några kort i ett album ju!!!

  SvaraRadera
 6. Vilket vackert minnesalbum du skapat Linda! Jag förstår hur rörda och tacksama fina kattens familj är! Vilken känsla och tanke bakom alla dessa underbara uppslag! Dina bakgrundspapper sä ju fantastiska och har den där riktiga vintage looken!! Jag är full av beundran vännen...och känner i hjärtegropen ett stort hål efter våran fina hund. Han har ett album som är påbörjat men inte alls lika vackert som detta!

  Många kramar Lina

  SvaraRadera
 7. Vilket fantastiskt album! Mycket fint!

  SvaraRadera
 8. Så otroligt fint gjort, det märks att du har känslor för familjen som mist sin katt.

  SvaraRadera
 9. Ja, eftersom jag fått se detta album i verkligheten, så vet du ju att jag tycker det är fantastiskt, men måste så klart kommentera också.
  Det är verkligen så otroligt arbetat och genomtänkt. Ditt absolut största mästerverk- än så länge :-)

  Man får verkligen en känsla för Nelsons personlighet genom att kunna bläddra igenom och se så många foton samlade på et ställe. Verkligen fin grej av familjen att vilja göra för honom!

  SvaraRadera
 10. Det finns inte ord över hur vackert minnesalbumet är....det är så fint, det syns att du har lagt ner hela ditt hjärta och själ i albumet. Kramar Plingan

  SvaraRadera
 11. Vilket fantastiskt vackert album! Vilket jobb du lagt ner på det!
  är jätte nöjd med väskan!!!
  kram lene

  SvaraRadera
 12. wow what a beuatifull book, you have made.
  Regards Lydia

  SvaraRadera
 13. Vilket hästarbete - det var ett minnesalbum som heter duga det! Otroligt fin present för familjen som miste sitt gosedjur!

  Jättevälarbetet album!

  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.