torsdag 21 oktober 2010

Beställning: tavla

Eva fick tidigare i år en tavla av mig som vinst i en tävling jag hade i Julkalenderswappen, den tyckte hon så mycket om att hon beställde en tavla till sin mor som ska fylla år snart. Mycket roligt att få ett sånt förtroende tycker jag, och tackade glatt ja till beställningen. Jag fick väldigt mycket information om vad hennes mamma tyckte om, lite hur hon var och vad hon gjorde. Sånt hjälper alltid väldigt mycket när jag ska göra ett alster på beställning, för då kan man skapa något som apssar in hemma hos mottagaren, och som speglar deras stil och personlighet. Evas mamma är en färgstark person, som tycker mer om vintage än retro, och så här blev tavlan: (klicka på bilderna för att få se dom större)

Alster 12

Jag rev ett vitt cardstock i kanterna, stämplade runt kanterna med Stempegledjes swirls, och distressade kanterna. Limmade sen ihop några boksidor, som jag först distressat och stämplat på samma sätt, och monterade upp alltsammans på cardstocket. Undet fotot gjorde jag en matta av washitape, som ska symbolisera trasmattorna som mottagaren väver själv, två olika spetsar som mattfrans upptill och nedtill på fotot. Fotot skrev jag ut i svart-vitt och har sen stämplat med swirls och vit staz on-dyna. Skrev ut ett citat på skrivaren "Livet består av Ögonblick" och distressade kanterna. På motsatt sida har jag bygt ihop ett underbart blomhörn, med ihopbyggda primablommor, minirosor, dekorationsbär, rosenknoppar och utstansade blad. Alltsammans distressat och glittrat. Har klippt isär en blingswirl och monterat under blomgruppen på olika håll, monterade en underbar silverfjäril längst ner, och en nylonfjäril på en av de vita blommorna. Pärlsptröt sticker även fram ur gruppen upptill och nertill, mina sista tyvärr. Har sen lagt pearlmaker i hörnen på bokbladen, en trollslända och en fjäril i varsitt hörn på fotot - de kommer från pärlswirlen. Monterade ihop lite hängen i en kedja, en nyckel, blomma och en prisma - som symboliserar de kristallsaker mottagaren har hemma - och hängde den i en av klämmorna som håller i hela tavlan. Klämmorna är Tim Holtz, och i dom har jag knutit fast ett grovt kraftsnöre, ihopvirad med en vacker spets.

Närbild på den underbara blomgruppen.

Närbild på min hemgjorda charm.

Beställaren blev mycket nöjd, och så hoppas jag att mottagaren med blir, när hon får den nästa helg. Stort tack Eva, för förtroendet!

24 kommentarer:

 1. Finns bara ett ord för detta, och det ordet har tre bokstäver:

  W O W ! ! !

  SvaraRadera
 2. Vääldigt vacker tavla!

  SvaraRadera
 3. Himlen och pannkaka så snyggt!!! Nu kommer du får så många beställningar på böcker att du inte hinner göra något annat!!

  Kram å tack för titten :)

  SvaraRadera
 4. En sån underbar tavla! Helt fantastiskt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Dra på trissor så snyggt!!!
  Ett sånt mästerverk!!!

  Kram // Kikki

  SvaraRadera
 6. Underbart vacker!

  Kram /Marina

  SvaraRadera
 7. Kanonsnygg tavla! Jag älskar alla detaljer du gjort på den.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Så himla fint! Vilken bra idé!!!!

  SvaraRadera
 9. Utrolig vakker! Mange fine detaljer, og veldig smart bruk av washitapen. Du kommer til å få flere bestillinger, skal du se :)

  SvaraRadera
 10. FANTASTISKT SNYGGT!!!! :D
  detta gav inspiration *ler*

  SvaraRadera
 11. Linda! Den är heeelt ljuvlig! Bara ääälskar blomhörnet, så himla vackert! =)
  Ha en härlig helg,
  kram kram!

  SvaraRadera
 12. Men guud så vackert! Riktigt fin och välarbetad tavla :)

  SvaraRadera
 13. Wow wow wow
  Den är helt urtjusig
  Kram

  SvaraRadera
 14. Tavlan är verkligen underbar!!
  /Miaa

  SvaraRadera
 15. Ja, den ÄR verkligen sååå vacker!
  Det ska bli så spännade att höra vad mamma säger.

  Jag är supersugen att beställa MASSSSSSOR med fler av dig, de ÄR sååå snygga!!!

  STOR STOR KRAM från Eva

  SvaraRadera
 16. Kära nån vad vacker:) Värkligen fantastisk handarbete:) I LOVE IT!!!

  SvaraRadera
 17. Håller med dej ang. att lämna kommentarer..Det går inte att lämna ett ord i alla bloggar man är i, fast man skulle vilja. Tur att "rycken" kommer ibland ;)
  Sagolikt alster, otroligt vackra detaljer...liftvarning ;);)
  Ha en bra dag.
  Kramen, BI

  SvaraRadera
 18. Gapar och glor!!! Det var det vackrste jag sett!!!!!!!!!! Ohhhhh jag ryser i hela kroppen kan inte sluta titta...orecis som på min fina fina fina låda med tillbehör som jag fick!!!


  Stor kram till dig
  Lina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.