lördag 23 oktober 2010

Julkort till Altheas...

Denna veckan var det rött tema hos Altheas jag gjorde ett tag-kort.

Alster 14

Söta magnoliatjejen är färglagd med copig ciaos, dessa pennor kräver mycket mer övning innan jag behärskar dom lika bra som med mina tombows, men det går framåt i alla fall. Har stämplat swirls och distressat kanterna, monterat ihop tre röda körsbärsblommor med blad jag gjort av utstansade fasteners. Distressat en biljett från Miss CutiePie, använt en kakserviett som matta åt stämpelmotivet, med lite brun och rös floss runt kuvertet. Lade glitterlim guld på körsbärsblommorna, pearl maker guld i hörnen och glossy accent på flickans hårband och banden i hennes tag. Till sist skrev jag "God jul" för hand på tagen.


Så här ser själva tagen ut, distressat, stämplat swirls från Stempegledje, magnolias lyktstolpe, text från Tingtura och snöflingor från Storyhouse. Röd och brun pappersfloss knutet så man har något att dra i, och massor med plats till en hälsning.

Varför har jag då köpt på mig copic ciao, är det för att byta ut mina tombows? Nej de väljer jag inte bort i första taget! Men det är svårt att få ut de digitala stämplar jag samlat på mig så att jag kan färglägga med tombows... Ska man färglägga med vattenbaserade pennor - som tombows är - så ska man måla på akvarellpapper för att det ska bli bra. Men jag får bara in akvarellpapper i bläckstråleskrivaren, laserskrivaren tar inte så tjocka papper. Ska man färglägga med vattenbaserade pennor kan man inte skriva ut på bläckstrålen, eftersom det bläcket löser upp sig i kontakt med vatten! Då måste man i så fall skriva ut på laserskrivare... men om den då inte tar akvarellpapper..... ja, moment 22 alltså! Då köper man på sig alkoholbaserade pennor helt enkelt! Promarkers tyckte jag inte om, så då föll valet på copics. Kanske skulle jag ha valt sketch-pennorna, de är lite dyrare, har lite mer färg i sig, men framför allt så finns de i såååå många fler färger!! Fast man kan ju komplettera ciaos med sketch, så det ska nog gå bra! Oj! Det blev en lång förklaring här, men då vet ni i alla fall varför: för att jag ska kunna färglägga mina digistämplar! Matar helt enkelt in 4CC papper från Stora Enso i bläckstrålen, så är det bara att börja måla sen! Men denna gången blev det en vanlig gummistämpel på kortet.

10 kommentarer:

 1. Jäääääättefint, Linda!

  SvaraRadera
 2. Det står om det i hennes blogg: http://blogg.joona.se/index.php?id=1255 :)

  Ska nog editera mitt inlägg med den infon!!!

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint!! ♥ Juligt och med underbara färger, älskar att min lilla biljett kommit till användning! :D
  Ha en fortsatt toppen helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är något visst med röda julkort, ditt är jättefint. Tur att du fick en hint om födelsedagskort :) Kram Gertrud

  SvaraRadera
 5. Ditt kort är superfint =)
  Du frågade om pappersleran.. jag stämplade bara rakt upp och ner som vanligt fast utan färg... fyllde sedan i färg när det torkat...
  Kram Nina

  SvaraRadera
 6. Hej igen =)
  Gjorde inget speciellt... som jag skrev... stämplade bara och lät det torka... Köpte min lera på panduro och hade inget extra vatten i eller så...
  Hoppas du blev lite klokare =)

  Nina

  SvaraRadera
 7. UNDERBART!!!
  Hela kortet är ljuvligt, och jag älskar tagen, så snyggt med alla stämplar runt om!!!

  SvaraRadera
 8. Hej där! MYCKET fint julkort!!! Gillar precis allt =)
  Och vilken rolig idé att börja träna på en ny handstil...skulle nog jag oxå behöva :)Hoppas allt är bra i höstrusket! Kram kram

  SvaraRadera
 9. Så gulligt kort och kul med lite annorlunda form på kort!
  Din tavla här nedanför är ju fantastisk! Vilket arbete!

  SvaraRadera
 10. Hej Linda,
  Vilken inspirerande sida!

  Tack för ditt deltagande i BloggCandyn på ScrappaLoss.

  Just nu söker vi personer som vill vara vecko-gästdesigners. Man skickar in en skiss med ett tema och gör en egen tolkning.Varje fredag har vi ny designer.

  ScrappaLoss@telia.com

  Kram Camilla & designteamet

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.