söndag 31 oktober 2010

Månadsutmaningarna på SS

Som vanligt, så sitter jag i sista stund och laddar upp bidragen till SS... suck! Varför ska jag aldrig kunna vara ute i god tid?? Nåja, årets månad nummer 10, betyder 10 julkort i julkortsutmaningen... denna månaden med temat vintage. Lätt som en plätt för mig, som älskar att skapa vintage julkort!! Men ändå satt det långt inne, kanske var det för att jag tänkte att det skulle vara snabbt överstökat. Men nu är de i alla fall uppladdade! Sen har jag ju så klart gjort BoM:en denna månaden med, är nu uppe i 10 BoM-LO's så det ser ut som om jag ska klara målgången: ett fullt EGO-album 2010!!

Alster 26

Som vanligt scrappad i formatet 15x15cm. Startade med ett akvarellpapper som jag färgade in med flera olika distresser, det ena hörnet nyspirande grönt, nästa saftigt grönt, sen mustigt orange och till sist kallt blått. Stämplade sen med Stamping Up's årstidsträd med versafine och färglade med tombows. Tyvärr är fotot lite mörkt i överkant, så det är svårt att se att sommarträdet har en gunga och en fjäril. Vinterträdet färglade jag också med tombows, fast här tog jag min täckande vita penna till snögubben och snöpennan till snöflingor och snön på marken. Puffade sen upp snöpennan med embossingfönen, det blev jättehäftigt! Storytellers alfabet hade helt fel färger, men jag tog en permanent svart penna och färgade om bokstäverna, lade highlight med vit penna och sen glossy accent. Tog en journalingruta och fäste på distanskuddar i mitten, där jag skrev min journaling för hand: "Vår: jag älskar våren OM det inte vore för allt som är så fräscht, nytt och vackert, allt jag inte är. Sommar: älskar en riktigt varm & solig sommar utan väderomslag. Höst: hatar!!! Vinter: åh, jag älskar snö & kyla!" Jag får nog förlänga min journaling på baksidan, för våren är ju tyvärr fräsch och vacker, sommaren har ju gott om väderomslag som jag blir jättedålig av. Hösten är ju så mörk och dyster - klart färgerna är vackra om nu solen skiner och det är någorlunda vindstilla så man inte fryser ihjäl, men mestadelen är det ju bara mörkt, mörkt, mörkt. Usch, kan man undgå att bli deprimerad när regnet skvalar ner vareviga dag??? Vintern är så lång, mörk och trist, men förra vintern var ju underbar! Mycket snö, och riktig kyla läääänge!! Ja, är man dalkulla så är man, är man van vid snörika, kalla vintrar så är man. Nåja, jag doodlade i alla fall runt journalingrutan, och även runt utsidan av den för att ge lite effekt. Doodlade sen ett svart streck runt hela LO:n.

Julkortsutmaning SS, tema vintage:

Alster 15

Grönt cardstock som stomme, mönster papper Pion Design, rivna kanter med distresser och glitterlim, spets, blommor och pearl maker.

Alster 16

Kraftpapper som stomme, mönster papper Pion Design, sytt på symaskin, skrapade kanter med distresser och glitterlim, spets, blommor och ticket från Miss Cutie Pie.

Alster 17

 Grönt cardstock som stomme, mönster papper Pion Design, kakservett, skrapade kanter med distresser och glitterlim, spets, stämpel, blommor och pearl maker.

Alster 18

 Grönt cardstock som stomme, mönster papper Pion Design, kakservett, skrapade kanter med distresser och glitterlim, spets, blommor, ticket från Miss Cutie Pie och pearl maker.

Alster 19

 Grönt cardstock som stomme, mönster papper Pion Design, symaskin, skrapade kanter med distresser och glitterlim, spets, blommor och ticket från Miss Cutie Pie.

Alster 20

 Kraftpapper som stomme, mönster papper Pion Design, sytt på symaskin, skrapade kanter med distresser och glitterlim, floss, snöflinga i chipboard, snöpenna och glitterlim, blommor och ticket från Miss Cutie Pie.

Alster 22

Konvolutkort gjort av kanisterpåse, klippt med zickzacksax, gamla boksidor och ihopsytt på symaskin. Distressat och stämplat med swirls, strukit gesso på boksidan - gesso för att boksidan ska synas igenom. Spets och natursnöre under vintagebilden, monterade på brun cardstock, och gesso struket i kanterna. Ett litet fotohörn som jag distressat i nedre hörnet på bilden, dekorerat med peralmaker i hörnen och en guldcharm.


I varje konvolutkort sitter en stor tag av kraftpapper eller cardstock med en matta, ihopsytt på symaskin. Distressade kanter och stämplat med tre olika stämplar. Natursnöre i hålet för att enklare kunna dra upp tagen.

Alster 23

Samma tillvägagångssätt och samma decos som kortet ovan.

Alster 24

Samma tillvägagångssätt som ovan, men här har jag lagt en matta med hjälp av muffinsform som jag plattat till och distressat.

Alster 25

Samma tillvägagångssätt och samma decos som kortet ovan.

Nu är jag alltså mer än halvvägs genom utmaningen, har ett alster klart som jag inte har bloggat ännu. Men det kommer det med... I morgon blir det nytt DT-alster med ett nytt, fräscht paket - missa inte det!

2 kommentarer:

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.