torsdag 28 oktober 2010

Skojigt DT-alster

Ja, det är väl dags nu då att visa upp mitt DT-alster jag bloggade hos BeWed i måndags, har inte orkat tidigare. Jag fick en sån läcker bubbla i mitt paket för ett tag sen, men det ville sig inte riktigt med den då... Nu däremot, när jag fick papprena i detta paketet, såg jag direkt vad det skulle bli!!

Alster 21

En godisautomat!! Jag har använt samma mönsterpapper överallt här, bara vänt på det, tillsatt två olika cardstock, och lite aluminiumfolie. Först letade jag upp en bild på en tuggummiautomat på nätet som jag var nöjd med, skrev ut den så den blev i lagom storlek till bubblan (som alla smarties ligger i). Sen ritade jag upp den på baksidan av mönsterpappret, klippte dubbla delar av det och monterade det med baksidan fram längst upp på knoppen, längst ner på hållaren, och precis under bubblan. Sen skar jag till en bit cardstock, täckte den med dubbelhäftande tejp, och sen lade jag på en bit aluminiumfolie jag hämtat i köket. Jag klippte ut en liten bit och rundade kanterna, detta ska föreställa myntinkastet. Sen klippte jag till luckan och vredets bakstycke av mallen, och körde den sen genom en embossingfolder för att få lite struktur på den. Tog en metallknapp ur min samling, och monterade en härligt rosa blingbrad i de stora hålen. Ja, hålen var så stora att jag kunde sticka brad-benen igenom hålen och fäste alltsammans i bakstycket. Knappen föreställer då vredet på maskinen. Högst upp på knoppen satte jag också en brad, för att det skulle se lite kul ut.


Den lilla luckan går faktiskt att lyfta på, här har jag monterat en bit cardstock där man kan skriva något litet ord till mottagaren, kanske grattis eller nåt.


Så här ser det ut när man öppnar kortet... Fick göra en liten ask för att bubblan skulle få plats. Härifrån kan man nu öppna bubblan och ta sig en liten godisbit. Asken är gjord av samma cardstock som framsidan, och samma mönsterpapper. När jag vet vem som ska få denna, skriver jag min hälsning på en lapp, och monterar den här inne. Jag har monterat magneter för att stänga asken, så den håller ihop, den är ju lite framtung!

14 kommentarer:

 1. Ohh iiii va fräckt!! Vilken toppen ide!!! Skulle kunna tänka mig att den skulle rocka fett bland killarna i denna famlijen!!!
  ha en bra dag Kram kram Lina

  SvaraRadera
 2. Åh vilken kul idé! Du är då för finurlig! ;) Superfint! Kram Emmeli

  SvaraRadera
 3. Åh va fin, den där är det definitivt liftvarning på.
  KRAM

  SvaraRadera
 4. WOW! Vilken jätterolig idé!! :)

  SvaraRadera
 5. Wow! Super fint arbete och fint papper du använt. Du har verkligen fått till detaljerna!

  SvaraRadera
 6. Hej! Haha vilket tufft kort! Himla fantasi du har! Kram kram

  SvaraRadera
 7. Supergulligt kort vännen! Hoppas allt är bra med dig & ha en riktigt skön helg! =)

  Kramar Ulrica

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!

  Nu kan du kika in & lotta allt vad du orkar! ;)

  Kramen

  SvaraRadera
 9. Visst är bubblorna kuliga?!!! Me love :)
  Jättefräck idé!
  Kram

  SvaraRadera
 10. En helt underbar lösning på ett läckert kort! Sååå snyggt!

  SvaraRadera
 11. Wow, vilket läkert kort,skulle mina barn gilla :)

  SvaraRadera
 12. Vilken kul idé! Jättefin godisautomat!

  SvaraRadera
 13. Oj vad mycket du har hunnit med sedan jag var här sist! Tokgillade den här godisautomaten, riktigt snygg & kul idé!
  Grattis till nya DT-platsen, verkar finnas mycket intressant därinne, ska kolla mer senare.

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.