måndag 8 november 2010

Door Wreath - magnifik väggdekoration

Jag såg något enormt maffigt inne hos Sari igår, direkt började jag plocka fram allt man behövde, för det där var jag tvungen att prova!! "Door wreath" kallar dom det, alltså dörr krans, jag vet inte om jag håller med riktigt.... maffig väggdekoration passar bättre, tycker jag!!

Alster 31-32


Den är gjord av boksidor från en gammal bok, mååånga boksidor!! Superenkel dekoration att göra, men man bör väl ha plats att hänga upp den med, i alla fall om man gör den i originalstorlek som jag gjorde... (Och ja, denna magnifika dekoration räknar jag som två alster, för det är det nästan. Det går att ta bort mittendekorationen och byta ut den mot en annan, i andra färger eller med andra saker än rosor. Fast jag räknar det som två alster mest för att det gick åt så rysligt mycket material! Halva min bok försvann, och halva mitt rosförråd!! Ska jag göra bruna alster med rosor nu, så får jag gå ut i trådgården och se om jag hittar några gamla kvarglömda i rabatten!) I mitten sitter alltså en rundell med minirosor... 


Närbild på mittendekorationen... (Dekorationen är inte så vit egentligen, det blev den när jag skulle försöka ta en närbild, var tvungen att använda blixt. Och av nån dum anledning gick inte hela min väggdekoration in i ljustältet, förstår inte det???) Jag delade en frigolitboll i hälften, och använde den som en oasisboll ungefär. Stack hål med en provsticka för potatiskokning - ja det är faktiskt ett verktyg jag använder flera gånger varje dag vid pysselbordet!! Men jag lovar, den har inte provat nån potatis sen den flyttade in till mig! ;-) Först stack jag hål i frigoliten, lade en limklick och sen stoppade jag ner rosornas ståltråd. Började i mitten med en wild tea rose från Wild Orchids, och buýggde sen på... gick åt mer rosor än ajg trodde, så nu har jag inte en enda gräddvit, ljust beige, beige, ljust brun eller brun ros kvar!! Jo, några norska med spets mellan kronbladen, men de tyckte jag var lite för fina för att hamna här. Gör sig nog bättre på kort. Men alla de andra rosorna strök med!! Bland rosorna finns också några beige krysantemum, bruna knappnålar och benvita hattnålar. Sen har jag lagt glitterlim på rosorna, frosted lace (tog slut på flaskan!) och cinnamon (den med tog slut!), för att de ska skimra lite. Helt underbart vacker är den, denna mittendelen. Och i sin helhet - magnifik!! Denna lämnar jag in till Sir Stampalot denna månaden, där man skulle göra något juligt... och detta är den stil jag skulle vilja juldekorera mitt hem med denna julen, gräddvitt, beige och brunt! Sååå vackert! Den hänger nu ovanför soffan i vårt vardagsrum, och är väl egentligen det enda vackra där nu... Vardagsrummet är det enda rummet i hela lägenheten (förutom vårt badrum) som inte gjordes i ordning när vi flyttade in, men det är i stort behov av renovering!! Hål överallt, fläckar, fula märken, spilld målarfärg - eller jag hoppas att det röda är målarfärg i alla fall!!!Tyvärr dras väl ögonen nu mot den fula väggen, eller så har jag tur, att denna vackra dekoration tar ögonen från allt det fula på väggarna! För den är stooooor, ca 70 cm i diameter. Bara frigolitbollen är 10 cm i diameter! Nu efteråt inser jag dock att jag skulle ha kombinerat mitt intresse med makens, och placerat några lysdioder mellan rosorna med, så den hade lysts upp, hihi! Det får bli en annan gång, kanske...

This is my alter-contribution to Sir Stampalot Challenge this month, Christmas Traditions. If I only had the money, I'ld christmas-decorate my home with ivory, cream, beige and brown, with a lightly touch of gold. I've made Jenna DeAngeles' Door Wreath as a gift to my lovely husband and children, like a huge thank you for putting up with med! It's made from an old book, styrofoam and about a houndred roses (maybe even more, I didn't count them all). Put some pins and hatpins in between the roses, and laid glitter stickles on the rose petals. This lovely decoration is now hanging on the wall in our livingroom, over the sofa. It's about 70 cm in diameter, the center piece itself is about 10 centimeters. Just beautiful and magnificent!!


17 kommentarer:

 1. Magnificent is defineatly the word here and can think of lots more too. the centre is so gorgeous too, off to look at the rest of your blog now as I am so impressed.
  thanks for joining us in the Sir Stampalot Challenge, hugs chris xx

  SvaraRadera
 2. Jättefin krans/dekoration, vilket jobb ändå! Jag har en stämpel jag alltid funderat på hur jag ska använda, tänkte på den när jag såg din text...texten på den är: Jag är en potatissticka...kanske något att sätta på den för att påminna om vad det egentligen är *S*.

  Sofie

  SvaraRadera
 3. Wow! Superimponerande och maffig! Den ser jag fram emot att få se irl. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den va ju störtläcker!!!

  SvaraRadera
 5. häftigt! att du hinner med allt.... ,)

  SvaraRadera
 6. Alldeles underbar!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hi Linda

  A super peice of altered work, thank yo for sharing with us at Stampalot challenge this month.

  B x

  SvaraRadera
 8. Helt sanslöst! Vilken maffig grej! Jag kan tänka mig att rosorna tog slut. Lycka till i tävlingen.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Oh wow! This is a fantastic creation!
  Thank you for joining us at Sir Stampalot this month.
  Clare x

  SvaraRadera
 10. Åh, du milde... Vilket MEGAjobb du lagt ned men såå snyggt det blev!!! Du gör så fantastiska skapelser att jag blir alldeles grön av avund :)

  SvaraRadera
 11. Vilken otroligt läcker krans, det ska ha tagit ett bra tag att göra! Lycka till i tävlingen!

  SvaraRadera
 12. Wow this is one brilliant wreath!! Gorgeous idea, and so many roses!! Thanks for playing along at Sir Stampalot this month.
  Pinky

  SvaraRadera
 13. Wow, det var inte illa! Vilken häftig krans.. förstår de tog rätt bra på förrådet!

  SvaraRadera
 14. Thanks for joining Sir Stampalot’s challenge with this great entry, good luck.
  Happy crafting
  Tracy x

  SvaraRadera
 15. Vad snyggt!!! "Mitten" blev jättemaffig och vacker, kul ide´.
  Kram Plingan

  SvaraRadera
 16. Wow! A stunningly gorgeous Christmas creation! Thanks for Sharing with us at Sir Stampalot and good luck!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.