fredag 31 december 2010

Beställning och GDT-alster för Designat

Min vän Mindi ville ge bort ett recept i ett kort, och hade sett mina delade kort med band runt. Så ett sånt fick det bli, jag hoppas att det hann fram i tid?

Jag utgick från ett mjukt lila cardstock, som jag distressade lätt med vintage photo, och sen mattade med mönsterpapper från Glits Design, Velvet och Floral. Stämpelmotivet är från Vilda Stamps och är färglagt på 4CC-papper med Copic ciaos. Är ni sugna på dessa pennor, går det bra att förbeställa dom hos Camilla, de är helt underbara att måla med! Mjuk spets som på tombowpennorna, men med promarker-kvalité. Det tar dock tid att lära om från tombow till copics, eftersom blendern inte fungerar på samma sätt i de två olika teknikerna. Men det är himla kul!! Dekorerat kortet med egna blommor, som jag byggt ihop, halvpärlor och knöt ihop det med underbar, beige spets.

Här ser ni insidan med receptet och baksidan av stämpelmotivet, det har en matta av den lila cs:en. Under motivet tittar spetsen fram, den är alltså enbart fäst just under motivet.

Så här ser kortet ut när det står halvt utvikt. Helt underbara papper att arbeta med, så läckra! Gillar man att scrappa vintage är dessa papper ett absolut måste! Nu hoppas jag bara att kortet hann fram till Mindi innan jul, och att det tycktes om??

Jag tyckte att gulliga Camilla behövde en liten julklapp, så jag scrappade snabbt ihop en gåvopåse med en Tim Holtz-inspirerad snögirlang med lite sällskap av en påse julte.

Påsen klädde jag först med mörkbrun cardstock och sen monterade jag på Jillibean Soup Staple Black Macaroni (dessa finns inte i webshopen, men jag vet att Camilla har några kvar i butiken), som jag distressat i kanterna. Monterade sen på vit spets och god jul-bandet, det var lite knepigt att få till spetsen och bandet i bälgen, men med lite pill gick det bra. Sen stansade jag ut en label i kraftcardstock och ritade av samma label på den bruna cs:en för att få ett lager till. Innan jag tog bort labeln från kraftpappret distressade jag med vintage photo, och stämplade den underbara granen från Prickiform med VersaFine brun. För att få den lite mer levande lade jag på glitterlim Cinnamon över granen. Stansade ut "God Jul" med QK Aquarius i mörkbrun cs och lade highlight med vit penna. Skrev sen "önskar Linda" med de nya, superläckra mini-stickersbokstäverna från KaiserCraft.

På baksidan vek jag ner en bit av påsen, och den hålls nere enbart av mattorna med cs och mönsterpapper.

I påsen låg denna girlang av snöflingor. Jag lade beslag på plasten från en BIA-maskin en gång när jag var i butiken, som Camilla ändå tänkte kasta. Väl hemma stämplade jag TH:s grungeflakes direkt på plasten med vit StazOn. Sen klippte jag ut flingorna så noga det gick, stansade hål i dom med håltång och monterade ihop flingorna med varandra med hjälp av bindringar och kedja.

Nedersta biten består av en bit silverfärgad ståltråd som jag har trätt på olika pärlor och mellandelar på, och sen hängt på en snöflingecharm och en miniklocka. Den blev superläcker, och jag hoppas att den blev lika bra bredvid Camillas gardiner som jag tänkte mig när jag gjorde den. Den var så himla kul att göra, så nu har jag införskaffat ett ark Plastic paper för att göra fler girlanger, jag vill dekorera med dessa läckra girlanger hemma med.

Före jul satt jag och höll Camilla sällskap när hon hade extra kvällsöppet. Då slängde jag ihop två tags, det är ju så smidigt med manilatags, Camilla har dom i den fysiska butiken. Denna är först distressad med blåa dynor Stormy Sky och Faded jeans och sen stämplad med en blandning av stämplar från Minelle: Stjärnbård 1 och Babyset. Jag lade sen på glitterlim Rock candy på de stora fötterna, Crystal på stjärnorna och Diamond på snörena som jag använt som ram. Knöt sedan i lite tyll.

Denna tag blev distressad med de mer grönblå dynorna Tumble glass och Broken china och sen stämplad med en blandning av TH-grungeflakes och Minelle-stämplar, just dessa finns inte i webshopen, men finns i den fysiska butiken. Lade sen lite glitterlim även på dessa, bara på några av stjärnorna, minns inte vilken färg jag använde tyvärr. Knöt en minibollfrans, lite organzaband och lite silversnöre. Båda tagsen finns att kika på i Designats fysiska butik på Alkagatan.

Nu är min gästmånad hos Designat över, jag har haft så himla kul - men det kommer mer kul nästa år!!! Någon som är observant av sig och som redan sett vad jag pratar om??

Gott Nytt på er!! Om ni inte har en massa gäster inplanerade eller ska vara gäster hos nån - gör som jag: spendera dagen i sängen jobbandes på blogginlägg, i bara nattlinnet trots att klockan är över två!

5 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Vad mycket fint du har gjort. Jag blir alldeles stum av beundran.
  Vill önska dej ett Gott Nytt År.
  Stor kram från Anita

  SvaraRadera
 2. Vill önska dig ett gott nytt år och tacka för allt fint jag fått se i din blogg under året!!!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka tags du gjort! Skitduktigt att få till det så bra under lite svårare förhållanden :-)

  SvaraRadera
 4. Hej Linda!
  Fina saker du har gjort, precis som vanligt!

  Kikar förbi från jobbet, där jag är inatt, och önskar dej ett Riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Ett riktigt gott nytt år Linda!!Va mycket vackert du gjortCamilla är en riktig lyckost! Massa kramar Lina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.