lördag 1 januari 2011

Lite julgåvor och en beställning

God fortsättning på det nya året!! Hoppas ni alla haft en supertrevlig nyårsafton!!

På Scrappa Loss bestämde vi oss DT:s för att byta julklappar med varandra. Jag ville göra något roligt, och inte bara slå in i julpapper. Så jag klädde om en stor tändsticksask och lade mina små gåvor i asken. Följde swirlen i pappret med guld pearl maker, gjorde pärlor i hörnen och en stor blomma ihopmonterad av flera små. En brad och en bit sidenband blev perfekt öppning.

Vi bjöd in oss själva till några bekanta, då måste man ju också ha en liten julgåva med sig. Lite snabbt slängde jag ihop ett ljus med matchande tändsticksask, det höll på att bli tomtemotiv men i sista stund ändrade jag mig till att göra med änglar istället. Vilken tur - hon samlar på änglar!!

 Stämplade änglarna på ett lager servett och värmde in i ljuset med embossingpistolen och bakplåtspapper. Monterade sen ihop en vacker blomgrupp på en utstansad cirkel cardstock. Snurrade till en bit ståltråd och monterade bakpå cardstocken och lade på en cirkel cs till, så hade jag en färdig blomnål klar att montera fast i ljuset, med spets emellan. På så vis kan man enkelt ta bort spets och blomgrupp för att kunna bränna ner ljuset.

Samtidigt passade jag på att leverera beställningen till frun i huset, hon ville ha en receptbok till fint i köket, jag fick skriva in vilka recept jag ville. Jag valde ut maffiga och goda muffinsar, gjorde ett enkelt och sparsamt dekorerat album, med både vanliga stämplar och digisar.

 Stommen är ett Three Bugs in a Rug - Chipboard Book där jag har målat kanterna med vit akrylfärg och sen lagt på blå cardstock. Mönsterpapprena i albumet är från October Afternoon.

 Primablommor, blandat bling och biljetter...

 Skivor av cernitlera som ser ut som frukter. Dessa vann jag i en utlottning på LinköpingScrap i höstas, det är stavar som man sen skär skivor av.

 Magnoliaflickan med en bakplåt pepparkakor lät jag sticka ut lite från sidan. Lade sedan glossy accent på pepparkakorna för att de skulle stå ut lite mer.

Baksidan på albumet. Här är en digistämpel, men jag minns inte varifrån tyvärr. Den är färglagd med copic ciao på 4CC-papper. De andra stämplarna är vanliga stämplar, stämplade på akvarellpapper och färglagda med tombowpennor. Satte till sist bandsnuttar i ringarna. Beställaren blev nöjd, och då är jag glad.

6 kommentarer:

 1. Muffins receptboken är super söt, och så användbar! Du har hittat perfekta stämpelmotiv till den och jag gillar färgerna du valt. Kram.

  SvaraRadera
 2. Jättefin receptbok och vilket underbart ljus.
  Grattis till DT-platsen hos Månadens utmaning.
  Och ett Gott Nytt År till dig Linda!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tacksam för att vara "de bekanta". Ljuset har brunnit varje dag och påmint om dig/er i Linkeboda. Tack!

  SvaraRadera
 4. Vilket superfint muffinsalbum!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt receptbok, har självfunderat på en m enkla godisrecept där barnen kan hjälpa till.
  Fick lite idéer här :-)

  SvaraRadera
 6. Jisses vilken fiffig receptbok. Jag lovade äldsta dottern (för över 1 år sen) att jag skulle göra just en receptbok till henne.
  Nu kanske jag ska försöka göra en enkel kopia.
  Du gav mig lite inspiration. :)

  Kram Kram

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.