onsdag 1 december 2010

Cards of Maria's adventskalender - dag 1

Hittade en kul adventskalender hos Cards of Maria, AOD (Alster Om Dagen), jag tänkte att jag skulle testa om det funkade i alla fall. Kanske är det något sånt här jag måste göra för att det ska lossna för mig, för allt sitter hårt åt just nu. Mycket värk av sånt slag som jag inte är van vid, inget intresse av att göra nåt, vill bara lägga mig och dra täcket över huvudet..... tja, jag behöver helt enkelt rycka upp mig - men vet inte om jag kan finna den kraften nånstans??? Vi får se om denna adventskalendern kan vara den kraften, håll tummarna!!

Det finns en del regler angående denna adventskalender, dom hittar ni om ni går in här. Idag skulle man göra en jultag, och så här blev min - jag hade skitkul!!


Skar till en tag som är 13x7cm i akvarellpapper. Clearembossade TH's underbara grungeflingor, och färgade in med tumbled glass och broken china. Skrynklade till hela tagen, och distressade mer med broken china för att skrynklorna skulle synas ordentligt. Distressade sen kanterna och vecken med vintage photo, för att få den att se ännu mer sliten och använd ut. Sen stämplade jag de mindre grungeflingorna med faded jeans. Sprayade med glimmer mist electric blue och silver sugar - tyvärr syns detta inte alls på fotot, men den skimrar helt underbart!! Lade glitterlim crystal på de embossade flingorna. Sen färgade jag in några små grungestjärnor med alcoincs pearl, espresso, denim och rust, blandade ut de starka bruna och blå färgen med blender solution, lade lite pearl ovanpå denimstjärnan men dabbade bort det mesta med en handduk. Monterade på dom, och lade glossy accent ovanpå. Två pearlstjärnor fick bli mittendelar till de superfräcka snöflingorna på grungeswirlen. Snöflingorna har jag gjort genom att stämpla TH's små grungeflingor med faded jeans, embossa med clearpulver och stansa ut dom med Martha Stewarts snöflingepunchar! Superhäftigt! Färgade in det vita mellan grenarna med lite broken china, så de skulle smälta inn lite mer. Lade sen lite glitterlim crystal på dom med. Grungeswirlen är infärgad med det som blev över när jag sprayade tagen, jag drog helt enkelt runt den i den mist som låg på teflonarket framför mig. Distressade sen kanterna med vintage photo, doodlade med vit penna och skuggade den med svart penna. Färgade sen in grungebokstäverna "god jul" med svart zig-writer, lade highlight med vit penna och lade glossy accent ovanpå. Häftade fast ett silvrigt organzaband tillsammans med lite svart pappersnöre. Tyvärr är det som vanligt svårt att återge alla häftiga färgskiftningar med kameran, den skimrar verkligen i alla möjliga nyanser när man vickar på den, jag är toknöjd!!

5 kommentarer:

 1. Du vet ju hur mycket jag älskar tags... Den här är ju bara toksnygg!!! Jag gillar även den utförliga beskrivningen, tack så mycket!

  Kraaam!

  SvaraRadera
 2. Jätteläcker! Men, jag tycker verkligen att du behöver vila dina armar! Att dra igång ett en-om-dagen-projekt just nu, ovanpå alla dina andra scrapåtagande tror jag verkligen är helt fel just nu. Dina armar skriker av överansträngning.
  Jag tycker synd om dig och förstår din frustration, men jag tror detta är fel väg att gå, tyvärr :-(

  SvaraRadera
 3. Linda linda linda...tror att din kropp försöker berätta för dig att du FÅR ta det lugnt. Om det nu känns som om att du vill kosla dig i sängen med tjockt täcke, en bra film och lite mumsigt i i skål så tycker jag att du ska låta dig göra det!
  Du pysslar ju jätte mycket och att ta en paus kan nog va behövligt så kroppen din får återhämta sig!!
  En go kram till dig och tänk lite extra på dig själv en stund!!

  Alldeles uuuunderbart cool rockig jultag, aqlla detaljer lockar till att bara titta mer!!

  Kryp nu ner under täcket!!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. kanonfin tag! kul att du vill hänga på Cards of Maria´s julkalender i år.
  kram Nita
  medlem i Cards of Maria´s A-team

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.