söndag 5 december 2010

Cards of Maria's adventskalender - dag 5

Idag blir mitt alster sent, men det är ju fortfarande inom tidsramen så det hinner med ändå... Teljuskort stod det i luckan idag, så jag bestämde mig då för att göra den där andra varianten jag sett så mycket av. Började naturligtvis med att göra alldeles fel, så att ett papper Fröjdefull Jul från Maja Design gick åt skogen! Sen var jag extremt noga när jag skar, bigade och klippte andra gången.....


Maja Design - Fröjdefull Jul, rött sidenband, stämpel från Vilda Stamps, några pappersblommor från YouDo och halvpärlor. Stansade kanten med MS kantstans med. Pappret är ju så vackert i sig, så jag valde att hålla antalet dekorationer nere på enkel nivå.


Asken öppnad, till vänster ska jag fästa en ruta för hälsningar. Sen är det ett smalt fack för värmeljusen, och ett lite bredare som är avdelat på mitten. Där har jag lagt ner tepåsar och en altrad tändsticksask.


Så här ser tändsticksasken ut. Stämplade en bit av en magnoliastämpel på 4CC-papper, och målade med copic ciao. Det mesta är färglagt i gråskala, dock sipprar gult ljus ut ur fönstren och ner på snön, och en svag blå ton kan skönjas på himlen. Lagt på snö på taket, längst ut på grenarna och i vägkanten. Pappersblomma, snöstjärnecharm och halvpärlor.


 Min systerson fyller 1 år på tisdag och då landar detta kortet hemma hos han och hans föräldrar. Jag har clearembossat dinosauriespåren med clearpulver och sen distressat med gröna distresser. Nästa ruta är bara gröna distresser, lite hårdare gnuggat så att det blev mörkare. Sista lagret lätt gnuggat igen, och sen stämplat ett dinosaurieskelett i grönt. Alla rutor fick vita mattor, vita halvpäror i alla hörn och så drog jag runt ett grönt organzaband. Sen kunde jag inte låta bli att leka med dino-spåren, hihi!! Så det har sprungit runt en dino runt precis hela kortet, och lämnat små spär efter sig. Ett presentkort följer med kortet ner till Göteborg, hoppas föräldrarna kan hitta något till lille Anton.


Så har vi ju också öppnat våra kalendrar idag, dags för redovisning! Idag är det Leias som är längst till vänster, det var den övre, gula rundeln som låg i påsen idag, och nu är det ingen tvekan längre - det är en brevbärare med sin cykel och brevlåda! Jag fick ett jättesött hjärta i ståltråd med pärlor och prismor i julswappen, och en bunt vackra minirosknoppar från adventskalendern på SS. Lucas sats fortsätter att växa, idag på höjden. En vaktkur minsann! Med både antenn, satelitantenn och en kamera. Han väntar spänt på datornerna, som han är bombsäker på ska komma förr eller senare. Jag måste säga att jag uppskattar dessa citatkort som jag får varje dag tillsammans med min klapp från Julswappen värmer supermycket! Det är så roligt att läsa dom, för min tomte har nämligen skrivit en personlig hälsning på baksidan på VARJE kort!! Så jag har min tomte här varje morogn med mig, när jag öppnar paketen. Himla kul idé, hoppas jag får samma tomte nästa år! ;-)

Nu måste pysselbordet städas, för det är hög tid att börja dra sig mot sängen. Men jag hatar att vakna till ett stökigt pysselbord, särskilt när mitt pysselbord står en meter från sängkanten. Jag vill alltid börja en ny dag med ren bordsyta, undanstädat och allt på sin plats. Ibland städar jag till och med mellan varje pysselprojekt - bara för att få rum med ren, fräsch inspiration! Så mitt bästa knep till scrapblock måste bli att städa, sortera och omorganisera pysselbordet.

Ha det gott nu mina vänner, och glöm inte att återkomma till bloggen ofta i framtiden, för jag har inte mindre än TRE hemligheter på gång!!! *myser*

3 kommentarer:

 1. Jättefint kort Linda, men fy så förargligt när man klipper sönder ett favvopapper, så typiskt. Jättetrevligt med den lilla detaljen på tändsticksasken, det ska jag lägga på minnet.
  Tack för din medverkan och lycka till.

  DT Petra/peu

  SvaraRadera
 2. Åh vilka fina kort du gör!!! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Linda!
  Superfint ljuskort! Visst är de roliga att göra?! Jag har varit i fritidshuset och eldat sen igår, hade med mej en massa CS, som jag gjort kortstommar av. Nu ska jag åka hem och dekorera!

  Och du... nu kan du avslöja en av hemlisarna, om du vill! Jag har skrivit några rader... du vet var! *S*

  Kramisar!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.